Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Onze meest verkochte goudproducten

 

Hier treft u de meest verkochte goudproducten. Dat wil zeggen de goudbaren en gouden munten die een populaire keuze zijn voor Goudpensioen klanten.

Goudkopers hebben zo hun favorieten, dit kunnen bijvoorbeeld munten of baren zijn die een verkoopprijs hebben die dichtbij de goudkoers zit, of juist hele verzamelbare gouden munten die onderdeel zijn van een serie. Welke reden voor goud kopen u ook heeft, neem een kijkje in de categorie meest verkocht goud en laat u inspireren.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

meest verkocht goud

Direct de populairste goudproducten kopen

De beschikbare producten kunt u in een paar klikken direct bestellen via onze webwinkel. Wilt u meer weten over een product? Op de productpagina leest u een gedetailleerde omschrijving. U vindt daar ook uitleg over de zuiverheid, het gewicht en de afkomst van het goud. Goudpensioen verkoopt uitsluitend goud waarvan wij de kwaliteit kunnen waarborgen, zo kunt u uw goudproduct in de toekomst moeiteloos aanbieden voor de verkoop. Ontdek hier onze populairste producten. Een ruime keuze uit baren en munten van goud in diverse gewichten.

 

Wat is het zuiverste goud ter wereld?

Puur goud, ook wel bekend als 24-karaats goud, is goud dat niet met andere metalen is vermengd. 24K wordt daarom gebruikt in de productie van investeringskwaliteit goudbaren en gouden munten. Het betekent dat alle 24 delen van de 24 delen puur goud bevatten. Het goud heeft dan een zuiverheid van ten minste 99,5% en in het geval van munten en baren is dit zelfs 99,9% puur. Goud in deze zuiverheid wordt niet gebruikt om sieraden te maken, omdat het veel te zacht is, waardoor het gemakkelijk buigt en daardoor zijn vorm niet behoudt. Bovendien slijt en krast puur goud erg gemakkelijk en is het ook te oranje getint voor de juwelenmarkt. 24K goud is echter het meest gebruikte goud voor gouden investeringsmunten, alhoewel sommige munten, zoals de populaire Krugerrand en American Eagle, een lagere goudzuiverheid kennen van 22K (wat gelijk is aan 91,67% puur goud).

 

Top 5 meest populaire gouden munten

1: Canada Maple Leaf Gouden Munt kopen

2: Zuid-Afrika Krugerrand Gouden Munt kopen

3: Australië Kangoeroe Gouden Munt kopen

4: Oostenrijk Philharmoniker Gouden Munt kopen

5: Verenigde Staten American Eagle Gouden Munt kopen

 

Meest verkochte gouden munten van over de hele wereld

In het internationale monetaire systeem heeft goud altijd een belangrijke rol gespeeld. De eerste gouden munten die werden geproduceerd dateren van rond 550 voor Christus, uit de regio van het huidige Turkije. Vóór de introductie van papiergeld werden gouden munten in tal van landen als betaalmiddel gebruikt. En zelfs daarna bleven valuta gekoppeld aan goud in die zin dat papieren biljetten inwisselbaar waren voor goud. Tegenwoordig worden 's werelds meest verkochte gouden munten geslagen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Afrika en Australië.

Bestverkopende munten en baren

Tot de bestverkopende gouden munten en goudbaren kopen behoren producten die door wereldberoemde smelters als Heraeus, The Perth Mint, The Royal Mint, en Umicore om maar een aantal op te noemen. Dit zijn stuk voor stuk edelmetaalbedrijven die aan de hoge kwaliteitseisen van de London Bullion Market Association (LBMA) voldoen. Deze organisatie is opgericht met als doel de kwaliteit in de zilver- en goudbranche te waarborgen en als consument biedt dit u zekerheid over het goud dat u koopt.

De 3 beste investeringen in goudbaren – volgens kopers

Kopers van investment-grade goud kiezen vaak voor de volgende producten op basis van prijs, flexibiliteit en toekomstige handelsmogelijkheden:

Nr. 1 - 50 gram CombiBar Goudbaar
Wat kopers zeggen: "Een toekomstbestendige goudbaar die in stukjes van 1 gram kan worden verdeeld om in je eigen tempo te verkopen."

Nr. 2 - 1 Troy Ounce Perth Mint Goudbaar
Wat kopers zeggen: "Een zeer aantrekkelijke goudstaaf geslagen in het meest populaire handelsgewicht ter wereld."

Nr. 3 - 100 gram Umicore gegoten goudbaar met certificaat
Wat kopers zeggen: "Een handgegoten staaf met certificaat en serienummer uitgegeven door een van 's werelds beroemdste smelterijen.

goud meest verkocht

Waarom spreekt goud zo tot de verbeelding?

Goud is in de eerste plaats zo populair vanwege zijn blinkend en zwaar uiterlijk. Daarnaast is het ook heel gemakkelijk om mee te werken en juist om die reden kan het goud vele vormen aannemen, dit is ook waarom wij als mensen al vele eeuwen met goud werken. Voeg daaraantoe dat goud als een zeldzaam goed wordt beschouwd omdat het onmogelijk is om goud synthetisch na te bootsen. Daarom is de hoeveelheid van dit edelmetaal die we op aarde hebben beperkt en is het delven ervan ook nog eens een tijdrovend proces. Nog een andere reden waarom goud zo tot de verbeelding spreekt is dat het kan worden gemengd met andere metalen, zoals zilver, palladium en nikkel om dan een legering te maken. Zo betekent dit dat het goud sterker kan worden gemaakt en minder snel deukt of krast. Dit in combinatie met het feit dat goud niet corrodeert, maakt het zeer geschikt voor het maken van sieraden. Bovendien is goud, zelfs bij een lage stroomsterkte, een uitstekende geleider van elektriciteit, waardoor het onmisbaar is bij de productie van veel elektronische apparaten, waaronder mobiele telefoons.

Meest verkocht goud bij Goudpensioen

Vraagt u zich af wat de bestverkopende goudproducten zijn bij ons op dit moment? Deze vindt u hier allemaal op een rij. Het is een mix van zowel gouden munten kopen en goudbaren in verschillende gewichten. Producten waar onze klanten op vertrouwen en die ook u direct kunt aankopen online of in onze winkel. Klik op het product voor een uitgebreide omschrijving en alle specificaties. De prijzen die u ziet zijn actueel en worden geüpdatet aan de hand van de huidige goudprijs.

Koop online goud of bezoek onze winkel op afspraak

Bij Goudpensioen koopt u eenvoudig meest verkocht goud direct in onze webshop of in onze winkel in Amsterdam. Dit biedt u de volgende mogelijkheden en voordelen:

Goud kopen online
- 24/7 uw bestelling plaatsen en secuur afrekenen via online bankieren.

- Kies voor verzekerd verzending naar uw adres of ophalen in onze winkel.
- Geen servicekosten en altijd uw eigen accountgegevens bij de hand.

Goud kopen in onze winkel
- Makkelijk te bereiken locatie in Amsterdam De Pijp.
- Ervaar onze persoonlijke service in een beveiligde omgeving.
- Betaal in de winkel en neem voorradige producten direct mee.


Koop goud vandaag bij Goudpensioen

Wat u keuze ook mag zijn, wij staan voor u klaar. Van zuivere goudbaren afkomstig van producenten als Umicore, Heraeus en The Perth Mint tot best-verkopende gouden munten, bij ons vindt u altijd het goudproduct dat helemaal bij uw specifieke wensen past. Denk hierbij aan de gouden Maple Leaf kopen, Krugerrand, Wiener Philharmoniker of de gouden American Eagle kopen. Bekijk direct de meest verkochte goudproducten vandaag bij Goudpensioen en koop uw goud direct bij de specialist.

Meer weten over het kopen van goud? Zie ook onze veelgestelde vragen.