Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Meest verkochte zilverproducten

 

Hier treft u het meest verkochte zilver. Dat zijn de zilverbaren en zilveren munten die een populaire keuze zijn onder onze klanten. Zilverkopers hebben hun favoriete producten, dit kunnen bijvoorbeeld munten of baren zijn die een verkoopprijs hebben die dichtbij de zilverkoers zit, of juist verzamelbare zilveren munten van een bepaalde serie. Wat u reden ook is om zilver te kopen, neem een kijkje in de categorie meest verkocht zilver kopen en laat u inspireren.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

17 producten

Van hoog naar laag sorteren

Wat is het verhaal achter zilver?

Toen prehistorische mensen rond 5000 voor Christus de eerste kopermijnen groeven, ontdekten ze grote hoeveelheden zilver. Dit was geen toeval, aangezien zilveraders vaak worden aangetroffen in de buurt van koperaders. Tegen 3000 voor Christus had Anatolië, dat in het huidige Turkije ligt, grootschalige zilverwinning ontwikkeld om te voldoen aan de vraag van vroege oude stadstaten, die dit edelmetaal voor handelsdoeleinden gebruikten. Later zijn zilveren munten erg belangrijk geworden als ruilmiddel. De naam zilver komt van het Angelsaksische "seolfor". In het Latijn wordt zilver argentum genoemd, waaraan zilver het symbool Ag in het periodiek systeem der elementen te danken heeft.


Veel voorkomende zilvertoepassingen

Zilver is niet alleen een populair edelmetaal, maar het is ook een van de meest bruikbare metalen die de mens kent. De toepassingen zijn divers, van sieraden tot spiegels tot medicijnen tot techniek. Zilver, ook wel het witte metaal genoemd, is aanzienlijk minder zeldzaam en goedkoper dan goud. Het is echter net zo kneedbaar en kan daarom worden gevormd tot zilverplaten, zilverdraden en zelfs nanozilver. Voor industriële doeleinden is zilver de beste elektrische geleider en wordt het gebruikt in vrijwel elk vervaardigd elektrisch item.


Hoeveel zilver is er in de wereld?

Volgens de United States Geological Survey is er tot nu toe ongeveer 1,74 miljoen ton aan zilver gedolven. Omgesmolten zou het mogelijk zijn om deze hoeveelheid te vangen in een kubus met een afmeting van 55 meter per kant. Bovendien schat men dat er tot 3,1 miljoen ton aan zilver nog beschikbaar is om te worden opgegraven. Mexico is het grootste zilver producerende land ter wereld. In de afgelopen jaren heeft dit land jaarlijks ongeveer 5.600 ton gedolven. China, Chili, Rusland en Polen zijn ook grote producenten van zilver. Peru, hoewel een relatief klein land, is de laatste jaren hard bezig om productie op te voeren en heeft het de grootste zilverreserve ter wereld, geschat op zo’n 91.000 ton.


Bestverkopende zilverbaren en zilveren munten

Onder de bestverkochte zilverbaren kopen en zilveren munten behoren producten die gemaakt worden de werelberoemde smelters en munthuizen. Dit zijn onder andere Umicore, Heraeus, The Perth Mint, The Royal Mint en de Canadian Royal Mint. Deze bedrijven hebben niet alleen een lange geschiedenis, maar zijn ook door de London Bullion Market Association (LBMA) opgenomen in de zogenaamde ‘Good Delivery List’. Dit betekent dat ze aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoen en geeft u als consument zekerheid over de authenticiteit van het zilver dat u koopt.


Fijnzilver versus sterling zilver

U kent wellicht de termen fijn zilver en sterling zilver. Het verschil tussen die twee is echter niet meteen duidelijk. Omdat 100% puur zilver te zacht is voor praktisch gebruik, wordt het edelmetaal gemengd met hardere metalen om een legering te produceren. Om de fijnheid aan te geven, wordt de zuiverheid van zilver gemeten op een schaal van duizend delen. Omdat het onmogelijk is om 100% puur zilver te gieten, wordt .999 fijn zilver beschouwd als zilver in zijn puurste vorm. Dan is er nog sterling zilver, dat wereldwijd een van de meest toegepaste zilversoorten is. Het draagt vaak ook de naam 925 zilver vanwege een zuiverheid van 92,5% en wordt meestal gemengd met koper.


Direct de populairste zilverproducten kopen

Zilver kopen gaat makkelijk en snel. In slechts een paar klikken kunt u direct bestellen via onze webwinkel. Wilt u meer weten over een product? Op de productpagina leest u een gedetailleerde omschrijving. Daar vindt u ook uitleg over de zuiverheid, het gewicht en de afkomst van het zilver. Goudpensioen verkoopt uitsluitend zilver waarvan wij de kwaliteit kunnen waarborgen, zo kunt u uw zilver in de toekomst moeiteloos weer aanbieden voor de verkoop. Ontdek hier onze populairste producten in het zilver.

 

Koop zilver online of bezoek onze winkel

U koopt bij Goudpensioen eenvoudig het meest verkocht zilver direct in onze webwinkel of tijdens een bezoek aan onze winkel in Amsterdam:

Meest verkocht zilver kopen online

  • Op uw gemak winkelen en online afrekenen.
  • Producten worden verzekerd verstuurd of kunt u ophalen in onze winkel.
  • Vrij van servicekosten en creeer heel handig uw eigen account.

 

Meest verkocht zilver kopen in onze winkel

  • Bezoek ons in Amsterdam
  • Ervaar een persoonlijke service in een beveiligde omgeving.
  • U betaalt direct in de winkel en neemt voorradige producten gelijk mee.

Meer weten over meest verkocht zilver?

Bij ons treft u altijd het zilverproduct dat bij uw specifieke wensen past. Kunt u nog niet het product vinden die u voor ogen heeft? Probeer dan onze zoekfunctie. En als u nog met vragen zit kunt u terecht op onze veelgestelde vragen pagina of neem direct contact met ons op.