Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Goudprijs

* aan deze grafieken kunnen geen rechten worden ontleend. Alle rechten voorbehouden.

In de grafieken op deze pagina kunt u de huidige goudprijs aflezen in EUR per troy ounce en per kilo. Deze koers wordt ook de spotprijs genoemd. Te weten: 1 troy ounce is gelijk aan 31,1 gram en geldt als standaard gewichtseenheid in de internationale goudhandel.

De goudprijs beweegt gedurende de dag

De goudprijs is continu in beweging en verandert gedurende de dag. Dit komt doordat goud gehandeld wordt op alle financiële markten in de wereld en er voortdurend nieuwe marktprijzen worden vastgesteld. Blijf deze pagina verversen (bijvoorbeeld door op de F5 toets te drukken) om de actuele goudkoers te zien.

De goudprijs en de waarde van fysiek goud

Uiteraard is de goudprijs van grote invloed op de waarde van fysieke goudproducten. Wanneer de goudprijs stijgt, gaat de waarde van uw goudbaar of gouden munt omhoog. Daalt de koers, dan neemt het goud product af in waarde. Deze schommeling ziet u direct terug in de actuele verkoopprijzen in onze webwinkel.

De geschiedenis van goudprijs

Goud, het kostbare en glanzende edelmetaal, heeft door de eeuwen heen altijd een bijzondere aantrekkingskracht gehad op mensen over de hele wereld. Het is niet alleen een symbool van rijkdom en luxe, maar ook een stabiele investering in onzekere economische tijden.

Analyseren van goudprijs grafieken

Het observeren van goudprijs grafieken kunt u inzicht geven in de lange termijn bewegingen van deze waardevolle grondstof. De grafiek van de afgelopen 10 jaar toont een consistente stijging. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in historische trends, kunt u onderstaande grafiek bekijken.

Factoren die invloed hebben op de goudprijs

De actuele goudprijs fluctueert voortdurend door verschillende factoren, zoals het koersverloop op de beurs, de beweging van andere grondstoffen, inflatie, en de stand van valuta's ten opzichte van elkaar. Het is een dynamische markt waarin handelaren twee keer per dag de middenkoers vaststellen, wat de basis vormt voor transacties.

Goudprijs per gram

Omdat de goudprijs constant in beweging is, kan goud op de ene dag meer kosten dan op de andere. Bij Goudpensioen zijn altijd de meest actuele prijzen beschikbaar. Wij updaten onze prijzen continu.

Goudprijs stabiel of juist niet?

Goud is in vergelijking met andere edelmetalen en grondstoffen stabiel. De goudprijs kan uitschieters maken, maar meestal corrigeert dat weer. Hoewel het verleden geen garantie biedt voor toekomstige resultaten, zijn de historische prestaties van goud indrukwekkend te noemen. Goud heeft door de eeuwen heen waarde behouden en heeft bewezen een veerkrachtige en waardevolle belegging te zijn. Het heeft zelfs verschillende economische neergang en crises overleefd. Hoewel de prijs van goud kan schommelen, hebben langetermijnbeleggers vaak profijt gehad van hun investeringen in dit edelmetaal.

Wat is de meerwaarde van goud?

De meerwaarde van goud komt voort uit een combinatie van zijn fysieke eigenschappen, historische waarde en de rol die het speelt in de financiële markten. Hier zijn enkele belangrijke punten die de meerwaarde van goud verklaren:

  • Intrinsieke eigenschappen: Goud heeft unieke fysieke eigenschappen die het een waardevol metaal maken. Het is zeldzaam, corrosiebestendig en heeft een hoog smeltpunt, waardoor het lang meegaat zonder zijn kwaliteit te verliezen. Deze intrinsieke eigenschappen maken goud waardevol voor industriële toepassingen, juwelen en elektronica.
  • Historische en culturele waarde:Historische en culturele waarde: Goud heeft eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in menselijke samenlevingen en heeft altijd een symbolische en culturele betekenis gehad. Het werd gebruikt als een vorm van geld en rijkdom in veel oude beschavingen en heeft daardoor een sterke band met menselijke tradities en geschiedenis.
  • Veilige haven: Goud wordt vaak beschouwd als een 'veilige haven' in tijden van economische onzekerheid en politieke instabiliteit. Investeerders en centrale banken kunnen goud gebruiken als een buffer tegen inflatie, valutavolatiliteit en geopolitieke risico's. In moeilijke economische tijden kan de vraag naar goud toenemen, wat de prijs kan opdrijven.
  • Diversificatie van beleggingsportefeuilles: Beleggers gebruiken goud vaak als een vorm van diversificatie in hun beleggingsportefeuilles. Omdat goud vaak een omgekeerde relatie heeft met aandelen en andere financiële activa, kan het helpen om de algehele portefeuillerisico's te verminderen. Als aandelen en obligaties bijvoorbeeld in waarde dalen, kan goud in waarde stijgen, waardoor de negatieve impact op het vermogen van de belegger wordt geminimaliseerd.
  • Beperkt aanbod: De productie van goud is beperkt en neemt slechts langzaam toe. Nieuwe goudvoorraden zijn moeilijk te ontdekken, wat bijdraagt aan de waarde ervan. Het beperkte aanbod draagt ook bij aan de stabiliteit van de goudprijs op de lange termijn.

 

Is investeren in goud verstandig?

Het verleden heeft aangetoond dat goud als edelmetaal een waardevolle investering kan zijn, vooral in tijden van economische onzekerheid. Beleggers tonen vaak interesse in goud vanwege de stabiliteit en het feit dat het niet afhankelijk is van andere producten op de markt. In vergelijking met andere edelmetalen, zoals zilver en platina, is de goudprijs meestal hoger vanwege de continue en actieve handel.

Gouden munten en goudbaren zijn populaire producten die gebruikt worden bij het beleggen in goud. De actuele prijzen voor deze producten worden bepaald door verschillende factoren en kunnen zowel door kopers als verkopers worden gebruikt om transacties te berekenen.

De goudmarkt is een onderdeel van de wereldwijde markt waarin verschillende valuta's en handelaren elkaar ontmoeten. De London Bullion Market Association speelt hierin een belangrijke rol als toonaangevende organisatie die de goudkoers reguleert en controleert.

Al met al blijft de goudprijs een belangrijk onderdeel van de financiële wereld, en zijn de prijzen van dit edelmetaal in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Het blijft een waardevolle activa voor beleggers en handelaren die op zoek zijn naar stabiliteit en een veilige haven voor hun vermogen. De actuele goudprijs per gram blijft een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden.

Toch blijft het belangrijk om te onthouden dat ook de goudmarkt volatiel is en dat u geen zekerheid hebt dat de goudprijs gaat stijgen. Investeren in goud kan een goede investering zijn in de toekomst, maar het blijft een risico.

Goud kopen doet u bij Goudpensioen

Bij Goudpensioen bieden we u de mogelijkheid om te investeren in goud, een edelmetaal dat door de geschiedenis heen zijn waarde heeft bewezen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Bij Goudpensioen bieden we u talloze redenen om goud te kopen. Een van de belangrijkste factoren die u als slimme investeerder aantrekt, is de actuele goudprijs. Onze deskundige specialisten houden voortdurend de markttrends in de gaten, en we kunnen met trots zeggen dat onze prijzen aangepast zijn aan de hand van de actuele goudprijs. De goudkoers kunt u bovenaan in de grafiek van actuele goudprijzen zien.

Als u goud bij ons koopt, kunt u erop vertrouwen dat u de meest concurrerende prijs per gram puur goud krijgt. We begrijpen dat elke euro of dollar telt, en daarom zorgen we ervoor dat u waar krijgt voor uw geld. Onze prijzen zijn transparant en gebaseerd op de actuele koers.