Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Goudprijs

 

                                           

* aan deze grafieken kunnen geen rechten worden ontleend. Alle rechten voorbehouden.

Hier vindt u de actuele goudprijs van vandaag overzichtelijk weergegeven in duidelijke grafieken. De goudprijs kunt u aflezen in euro per troy ounce en kilo. En in dollar per troy ounce en kilo. De goudprijs in deze grafieken wordt per seconde up-to-date gehouden. Door de F5 toets op uw toetsenbord te gebruiken ververst deze pagina zich automatisch en zo heeft u altijd de beschikking over de meest actuele goudprijs. In de kranten wordt de goudprijs veelal alleen genoteerd in dollars per ounce. Een troy ounce is 31.1034768 gram puur goud. Met behulp van deze handige grafieken ziet u in een oogopslag ook wat de actuele goudprijs is in euro’s.

Goud kopen
Wilt u goud kopen in baren of in munten; dan bent u bij Goudpensioen.nl bij het goede adres. Goudpensioen.nl is gespecialiseerd in fysiek goud voor particulieren en bedrijven. Voor meer informatie over goud kopen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

De goudprijs constant in beweging
De actuele goudprijs verandert constant gedurende de dag. Op alle financiële markten in de wereld wordt tegenwoordig in goud gehandeld. Daarom worden er voortdurend nieuwe marktprijzen vastgesteld. Twee van de grootste goudmarkten in de wereld zijn Londen en New York. Naast de handel in fysiek goud (gold bullion) en de handel in goud futures, is vooral de cdf handel (contracts for difference) in goud erg populair. Goud kopen is dan ook onderheven aan de goudprijs die volatiel is. Zo is de prijs van een stukje goud vandaag niet hetzelfde als morgen. Voor fysiek goud kopen kunt u bij Goudpensioen.nl terecht. Wij hebben een fysiek winkel waar u persoonlijk uw goud kan komen kopen.

De London Gold Fix goudprijs
De goudprijs wordt in Londen  door de Londen Gold Fixing dagelijks twee keer bepaald. Deze prijs wordt wereldwijd als richtprijs gebruikt. De goudbeurs in Londen is één van de oudste en grootste handelsmarkten in fysiek goud. De  ‘London Gold Fix’ wordt al sinds 1919 in goudcontracten vermeld. Op de New York Mercantile Exchange wordt vooral goud in de vorm van futures (paper gold transactions) verhandeld. De actuele goudprijs bij cdf trading ( de spot gold price) wordt bepaald door vraag en aanbod, waarbij de London Gold Fixing als richtprijs geldt. Andere grote goudmarkten vinden we in Zurich, Tokyo, Sydney en Hong Kong.

Blijft de goudprijs stijgen?
Goud blijft wereldwijd verreweg het populairste edelmetaal als het om lange termijn investeringen gaat. Goud is tastbaar en makkelijk te verhandelen en een van de veiligste investeringen in edelmetaal. De devaluatie van de dollar, de stijgende olieprijzen en de wereldwijde overheidstekorten wijzen erop dat de goudprijs de komende jaren nog een flinke vlucht kan nemen.