Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Gouden Kinebar 20 gr
  20 gram Kinebar goud
  € 1.062,95
  5 - 10 werkdagen levertijd

  5 - 10 werkdagen levertijd

 2. 1 Oz goud Kinebar Heraeus baar
  1 Oz Kinebar goudbaar
  € 1.638,74
  5 - 10 werkdagen levertijd

  5 - 10 werkdagen levertijd

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Heraeus goudbaren kopen met certificaat
U kunt Heraeus goudbaren kopen die u aangeboden worden met een certificaat. Met ingang van 2011 heeft het bedrijf Heraeus met betrekking tot de verantwoorde productie van goud met certificaat alle goudbaren voorzien van een serienummer. Bij elke Heraeus goudbaar wordt een kwaliteitscertificaat afgegeven die met het baarnummer overeenkomt. Er worden standaard Heraeus goudbaren verkocht, maar men kan de keuze ook laten vallen op een Kinebar. In een Heraeus kinebar is het hologram op de achterkant verwerkt.

Geschiedenis van goudsmelter Heraeus
De grondlegger van het bedrijf Heraeus was Wilhelm Carl Heraeus, die in 1851 de apotheek van zijn vader overnam in Hanau in Duitsland. In die tijd was er veel vraag naar platina, maar ondervonden de goudsmeden problemen met het smeden. Wilhelm Carl Heraeus begon met experimenteren om het grote volumes platina te kunnen smelten. Dat duurde enkele jaren, maar werd een succesvol experiment in 1856. In 1896 slaagde het bedrijf van Heraeus erin om duizend kilogram zuiver platina te smelten en te verwerken. Het bedrijf werd verder uitgebreid en in 1896 werd het bedrijf WC Heraeus Platinum Smelting Factory opgericht. In 1927 nam de derde generatie van de familie Heraeus het bedrijf over. In 1958 werden de eerste dochterondernemingen gelanceerd in Frankrijk en Italië, waarna er ook fabrieken in Japan en de Verenigde Staten werden opgericht.

Hereaus goud vandaag
In 1983 werd Heraeus geleid door de vierde generatie van de familie met Jürgen Heraeus aan het hoofd. Vanaf die periode is het bedrijf zich wereldwijd nog verder gaan profileren en werd in 1985 Heraeus Holding GmbH opgericht. In 2010 is het WC Heraeus in twee divisies gesplitst, namelijk in Heraeus Precious Metals en in Heraeus Materials Technology. Op het gebied van de verkoop van goudbaren is Heraeus een London Bullion Market Association (LBMA) geaccrediteerd bedrijf en kan men Hereaus goudbaren kopen met certificaat. Dat maakt het wereldwijd verhandelen van Heraeus goudbaren mogelijk.