Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

De Gouden Ark van Noach munt kopen

 

Armenië, een land doordrenkt van geschiedenis en verzadigd met een rijke culturele erfenis, herbergt een bijzondere schat in de vorm van de gouden Ark van Noach munten. Deze gouden munten kopen, dienen als een krachtig symbool van Armeense identiteit en een eerbetoon aan een van de meest beklijvende verhalen uit de Bijbel. Het weerspiegelt de diepgewortelde verbinding van het Armeense volk met zijn verleden en de onverzettelijke hoop die voortkomt uit eeuwen van veerkracht.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

De Gouden Ark van Noach: een episch verhaal in goud

Het verhaal van de Ark van Noach is een epos dat resonantie vindt in verschillende culturen en geloofsovertuigingen over de hele wereld. Voor Armeniërs draagt dit verhaal echter een bijzondere betekenis, omdat volgens de overlevering de ark uiteindelijk rustte op de berg Ararat nadat de wereld was overspoeld door de zondvloed. Hoewel de majestueuze berg Ararat tegenwoordig binnen de grenzen van Turkije ligt, blijft het voor Armeniërs een symbool van nationale trots en verbondenheid.

Het ontwerp van de Ark van Noach gouden munten

Een van de meest opvallende kenmerken van het ontwerp is de afbeelding van de Ark van Noach zelf, prominent gepositioneerd op de voorkant van de munt. Deze afbeelding toont de ark te midden van de golven van de zondvloed, met duiven vliegend rondom als een teken van hoop en vrede. Achter de ark rijst de majestueuze berg Ararat op, een krachtig symbool van Armenië en de plek waar volgens de overlevering de ark uiteindelijk landde na de zondvloed.

Op de achterkant van de munt wordt het wapenschild van Armenië afgebeeld, samen met een duif die een olijftak vasthoudt. Dit symboliseert de vrede en verzoening die voortkomen uit het verhaal van de Ark van Noach. De tekst "Republic of Armenia" en de nominale waarde van de munt zijn ook op deze zijde te vinden, waardoor de officiële status van de munt wordt benadrukt.

De Ark van Noach gouden munten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en formaten, waardoor verzamelaars en investeerders een brede selectie hebben om uit te kiezen, waaronder 1/4 Oz, 1/2 Oz, en 1 Oz uitvoeringen. Naast de standaarduitvoeringen zijn er ook speciale edities van de Ark van Noach gouden munten beschikbaar, zoals proof-munten met een hoogglansafwerking en gelimiteerde oplagen. Deze speciale edities zijn vaak zeer gewild onder verzamelaars vanwege hun zeldzaamheid en artistieke waarde.

Materiaal en waarde

De Gouden Ark van Noach munt, geslagen uit zuiver goud van 99,99% zuiverheid, blinkt niet alleen uit in zijn fysieke pracht, maar draagt ook een onschatbare intrinsieke waarde met zich mee. Deze munt belichaamt een fusie van materiële rijkdom en spirituele betekenis, waardoor het niet alleen een gewaardeerd investeringsinstrument is, maar ook een symbool van geloof en erfgoed. Het bezitten van deze munt is niet alleen een financiële zet, maar ook een eerbetoon aan een historisch verhaal dat generaties heeft geïnspireerd. Zo kunt u ook zilveren Ark van Noach munten kopen.  

Productie en uitgifte

De productie van de Gouden Ark van Noach munt wordt strikt gereguleerd om de kwaliteit en authenticiteit te waarborgen. De munt wordt in beperkte oplage geslagen, wat de exclusiviteit en verzamelwaarde verhoogt. Deze munten worden geproduceerd door de Leipziger Edelmetallverarbeitung, gevestigd in Leipzig, Duitsland, een gerenommeerde naam in de wereld van edelmetaalverwerking en raffinage. Dit bedrijf staat bekend om zijn expertise in het verwerken van goud, zilver, platina en palladium, en speelt een cruciale rol in de edelmetaalindustrie door hoogwaardige materialen te leveren voor diverse toepassingen, waaronder sieraden, industriële producten en investeringsgoederen. Ook voor zilver kopen, platina kopen en palladium kopen kunt u bij Goudpensioen terecht. De wortels van Leipziger Edelmetallverarbeitung gaan terug tot de rijke mijnbouw- en metaalbewerkingstradities van Duitsland. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een modern en technologisch geavanceerd bedrijf, terwijl het nog steeds trouw blijft aan de traditionele waarden van vakmanschap en kwaliteit.

Verzamelaars en investeerders

Voor zowel muntenverzamelaars als investeerders zijn de gouden Ark van Noach munten waardevol bezit vanwege de esthetische schoonheid, vakmanschap en diepe culturele betekenis. Deze munt overstijgt de grenzen van louter financiële waarde en wordt beschouwd als een bron van culturele trots en verbondenheid. Het bezitten van deze munt is niet alleen een investering in goud, maar ook een investering in een verhaal dat generaties overstijgt.

Voor investeerders biedt de gouden Ark van Noach munt een unieke kans om te diversifiëren en hun portefeuille te versterken met een tastbaar activum met intrinsieke waarde. In tijden van economische onzekerheid en volatiliteit blijft goud een stabiele haven, en de Gouden Ark van Noach munt biedt een toegankelijke en betrouwbare manier om te profiteren van de waarde van dit edele metaal. Door te investeren in deze munten, investeren beleggers niet alleen in hun financiële toekomst, maar ook in een verhaal dat de tand des tijds heeft doorstaan en nog steeds relevant is voor de wereld van vandaag.

Culturele impact

De Gouden Ark van Noach-munt fungeert als een krachtig symbool van de rijke geschiedenis, het geloof en de veerkracht van het Armeense volk. Het vertelt het verhaal van overleving en hoop, verankerd in het collectieve bewustzijn van de natie. Het beeld van de Ark van Noach en de majestueuze berg Ararat weerspiegelt de diepe spirituele verbondenheid van Armeniërs met hun land en erfgoed, en dient als een bron van inspiratie voor toekomstige generaties.

Armeense gouden munten kopen

Het verwerven van een gouden Ark van Noach munt uit Armenië gaat verder dan alleen het vergaren van materiële rijkdom. Het is een daad van erkenning en eerbetoon aan een verhaal dat diep geworteld is in de geschiedenis en cultuur van het land. Het vertegenwoordigt een brug tussen verleden en heden, tussen geloof en economie, en belichaamt de onverwoestbare geest van het Armeense volk.

In conclusie, de gouden Ark van Noach munten staan symbool voor veel meer dan alleen een stukje goud. Ze zijn een testament van geloof, hoop en veerkracht, verankerd in de harten van het Armeense volk en gedeeld met de wereld als een glanzend baken van culturele erfenis en universele menselijkheid. Het verhaal van de Ark van Noach spreekt tot de kern van de menselijke ervaring, waarbij het Armeense volk een diepe verbinding voelt met het verleden, terwijl het tegelijkertijd hoop put uit de belofte van vernieuwing en herstel. Bent u benieuwd naar andere bijzondere munten? Bekijk ook eens de categorie gouden American Buffalo munt kopen.