Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav
Loading...
 • Wat is het adres van Goudpensioen?

  De Goudpensioen winkel is gevestigd op Ceintuurbaan 33, 1072 ES in Amsterdam. Openingstijden: maandag t/m donderdag 11:00 – 16:00 uur. Op feestdagen zijn wij gesloten.


  Lees Meer

 • Hoe weet ik dat Goudpensioen betrouwbaar is?

  Ons bedrijf is ruim een decennium actief. Wij verkopen onze producten zowel online als in een fysieke winkel in Amsterdam. Inmiddels hebben wij ruim 15.000 tevreden kopers geholpen en meer dan 1000 individuele reviews ontvangen van klanten die onze dienstverlening met gemiddeld een 9.0 waarderen. Deze onafhankelijke klantbeoordelingen kunt u nalezen op de website van Kiyoh.


  Lees Meer

 • Kan ik direct in jullie winkel aankopen doen?

  Ja, dat is mogelijk. Lees wel eerst de voorwaarden op Bestelmogelijkheden.


  Lees Meer

 • Kan ik kopen via Click & Collect?

  Ja, u kunt tijdens het online bestellen kiezen voor Click & Collect.
  Voor meer informatie lees Ophalen.


  Lees Meer

 • Wat is het minimumbestelbedrag?

  Zowel online als in de winkel bedraagt het minimumbestelbedrag 350,- Euro exclusief eventuele verzendkosten.


  Lees Meer

 • Hoe ben ik verzekerd van echtheid?

  Wij garanderen de kwaliteit van onze producten door deze rechtstreeks te verkrijgen van officiële smelters en erkende distributeurs. Daarom bieden wij 100% terugkoopgarantie op door ons verkochte edelmetalen. Wilt u per product bevestiging van echtheid op papier? Kies dan voor producten die geleverd worden met een certificaat uitgegeven door de producent.
  Lees Meer

 • Wat is het verschil tussen goudbaren met en zonder certificaat?

  Verschillende producenten van goudbaren bieden hun producten met of zonder certificaat aan. Een certificaat zit vaak in de verpakking verwerkt en is voorzien van informatie met betrekking tot onder andere het gewicht en de zuiverheid van het goud. Dit is een extra toevoeging aan het product, daarom betaalt u vaak ook iets meer voor goudbaren die met een certificaat worden geleverd. Goudbaren zonder certificaat zijn in feite hetzelfde alleen zonder deze extra toevoeging. Beide soorten goudbaren zijn even goed verhandelbaar.


  Lees Meer

 • Waarom is de verkoopprijs van jullie goudproducten hoger dan de actuele goudkoers?

  De goudkoers geeft de waarde van het goud als grondstof aan. Wanneer u fysiek goud koopt, moet dit goud gegoten worden tot een baar of een munt. Deze producten worden door een smelter of munthuis gemaakt. Hier zijn dus al maakkosten aan verbonden. Voordat een goudbaar uiteindelijk bij u terecht komt moet deze eerst naar Nederland worden vervoerd en hebben wij als verkopende partij een dienst aan u verleend. Als u alleen de actuele goudkoers zou betalen voor het goud dat u fysiek aankoopt, zou dit betekenen dat iedereen in deze keten – van smelter tot Goudpensioen – financieel verlies zou lijden aan de verkoop. U snapt wel dat alle partijen hier iets aan moeten verdienen om te kunnen blijven bestaan.
  Lees Meer

 • Waarom is de verkoopprijs van jullie zilverproducten hoger dan de actuele zilverkoers?

  Hetzelfde als bij aankopen van fysiek goud, moeten zilverproducten eerst gegoten worden tot een baar of een munt. Net als dat u bij de bakker niet uitsluitend de grondstofprijs betaalt wanneer u brood koopt, geldt dit principe ook voor producten die gemaakt worden van fysiek zilver. Iedere partij die betrokken is van productie tot levering moet natuurlijk iets aan de transactie verdienen om levensvatbaar te blijven. Houd ook rekening mee dat er naast de bovengenoemde premie ook BTW is inbegrepen in de verkoopprijs.


  Lees Meer

 • Waarom zijn sommige producten duurder dan andere producten?

  Hoewel de prijs van edelmetaalproducten grotendeels afhangt van de edelmetaalkoersen, is dit niet het enige wat invloed heeft op de prijsbepaling. Prijsverschillen hebben onder andere te maken met de productiekosten, leverkosten en de zeldzaamheid van het product.
  Lees Meer

 • Wat betekenen de verschillende munt kwaliteiten, zoals UNC (ongecirculeerd) en Proof?

  Gecirculeerd
  Munten die van hand tot hand gaan lopen veel beschadigingen en slijtage op. Dit komt door de zachtheid van het edelmetaal en door externe factoren. Deze munten ogen vaak dof en hebben zichtbare krassen of deuken. Om deze reden worden ze als gecirculeerd (gebruikt) aangeboden.  

  UNC (ongecirculeerd)
  Iedere geslagen munt begint als een ongecirculeerde, ofwel UNC (uncirculated) munt. Nieuw geslagen munten hebben een glans die snel verdwijnt wanneer ze in omloop komen. Aanraking van handen zorgt er ook voor dat de glans afneemt. Een UNC munt vertoont bij voorkeur geen enkele spoor van slijtage. Toch kan een UNC munt kleine krassen of deuken vertonen. Deze worden vaak veroorzaakt door contact met andere munten tijdens het productieproces.

  Proof
  Deze slagtechniek wordt toegepast bij bijzondere munten. Bij deze techniek wordt de muntstempel gepolijst. De dieper gelegen delen van de stempel blijven ruw, hiermee blijft het reliëf behouden. Er ontstaat een mooi contrast tussen glimmende en matte delen van het ontwerp. Juist door deze fraaie en gedetailleerde afwerking is de munt zeer kwetsbaar. Om de...
  Lees Meer

 • Wat zijn LBMA Good Delivery baren?

  De afkorting LBMA is voluit de London Bullion Market Association. Deze in England gevestigde organisatie is in 1987 opgericht met als doel de kwaliteit in de goud en zilverbranche te waarborgen. De LBMA houdt een Good Delivery List bij met onder andere mijnen, smelterijen en munthuizen die aan hun hoge kwaliteitseisen voldoen. Goudpensioen biedt u uitsluitend goud en zilver aan van bedrijven die op deze lijst voorkomen. Voorbeelden van zulke bedrijven zijn Umicore, Heraeus en Perth Mint.


  Lees Meer

 • Kan ik het beste munten of baren kopen?

  Meer uitleg over het kopen van munten en baren leest u in de volgende posts:

  Gouden munten of baren kopen
  Zilveren munten of baren kopen


  Lees Meer

 • Kan ik de producten eerst zien?

  De producten die wij verkopen worden zo duidelijk mogelijk weergeven in de foto’s die u in onze webwinkel ziet. Een beperkt voorraad producten kunt u in onze winkel in Amsterdam bekijken en direct aankopen. U kunt dus niet alle producten die u via onze webwinkel kunt kopen eerst bezichtigen.


  Lees Meer

 • Hebben jullie de producten op voorraad?

  Producten die wij direct uit voorraad kunnen leveren, herkent u aan de melding  IN VOORRAAD en aan de banner in het productoverzicht en op de productpagina. Voorradige producten zijn doorgaans binnen 1-2 werkdagen klaar voor ophalen of verzending. Raadpleeg de individuele productpagina’s voor de verwachte levertijd van elk product.

  Let op: het aanbod in onze fysieke winkel is wisselend en beperkt. Zo kan het voorkomen dat een product in ons depot voorradig is, maar niet in onze fysieke winkel. Wilt u een specifiek product in onze winkel afhalen? Koop dan eerst online en kies voor gratis ophalen in de winkel (Click & Collect). Zodra u een afhaalbericht ontvangt, staat het product daadwerkelijk voor u klaar. Zie voor meer informatie onze Bestelmogelijkheden.


  Lees Meer

 • Kan ik producten bij jullie opslaan?

  Nee, wij leveren alleen uit. Door uw goud en zilver in eigen beheer te houden, heeft u altijd toegang tot uw edelmetaal wanneer u het nodig heeft.
  Lees Meer

 • Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
 • Moet ik mij legitimeren bij hoge aankoopbedragen?

  Legitimeren en het vastleggen van uw identiteit is verplicht bij bestellingen boven de  € 10.000,- (cumulatief) ongeacht de betaalwijze. Wij houden ons te allen tijde aan de richtlijnen en wettelijke regelgeving omtrent de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en zijn verplicht ongebruikelijke transacties te melden aan de FIU-Nederland.  Voor meer informatie over de Wwft en onze administratieve verplichtingen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

  FIU-Nederland
  Belastingdienst


  Lees Meer

 • Welke prijs betaal ik bij een koersstijging of -daling?

  Prijzen worden vastgesteld op het moment dat wij u berichten dat uw bestelling in behandeling is en dat door u wordt betaald. U dient het totaalbedrag van uw bestelling meteen te voldoen. Bij een tussentijdse koersstijging- of daling ontvangt u de producten gewoon voor de prijs die u heeft betaald.
  Lees Meer

 • Zijn de prijzen inclusief BTW?

  Indien van toepassing, zijn de prijzen op onze website en in onze winkel inclusief BTW.
  Lees Meer

 • Zijn er nog extra kosten waar ik rekening mee moet houden?

  Indien u voor verzending kiest, dient u ook rekening te houden met de verzendkosten voor verzekerde levering. Wanneer u in onze winkel in Amsterdam een aankoop doet, geldt er een toeslag van 2% op de productprijzen van de webwinkel. Deze toeslag dekt onze service en de handmatige verwerking van uw bestelling.


  Lees Meer

 • Wat is de levertijd van mijn bestelling?

  De verwachte levertijd staat aangegeven bij elk product in onze webwinkel. Na ontvangst van uw bestelling, houden wij u automatisch op de hoogte van de leverstatus. Houd er rekening mee dat uw bestelling pas wordt uitgeleverd zodra volledig. Wanneer u producten met en zonder levertijd bestelt, is de langste levertijd leidend. Het is niet mogelijk om uw bestelling in delen uitgeleverd te krijgen.
  Lees Meer

 • Hoe wordt mijn bestelling verstuurd?
 • Kan ik meerdere bestellingen gecombineerd laten versturen?

  Nee, dit is niet mogelijk, ook niet als u al een bestelling heeft lopen die nog niet is verstuurd. Wij raden u aan om alle gewenste producten tegelijk te bestellen zodat deze in één zending verstuurd kunnen worden.  Indien u meerdere bestellingen achter elkaar plaatst, dient u per order verzendkosten te betalen.


  Lees Meer

 • Wat gebeurt er als ik niet thuis ben voor ontvangst?

  Uw bestelling wordt uitsluitend bezorgd op het door u opgegeven adres. Afhankelijk van de bezorgmethode, is een handtekening of legitimeren vereist bij aflevering. Indien u niet thuis bent voor ontvangst, wordt waar mogelijk nog een bezorgpoging gedaan of kunt u mogelijk voor een afleverpunt kiezen. Zodra onderweg, kunt u met vragen over uw zending rechtstreeks contact opnemen met onze bezorgpartner. Zie pagina Levermogelijkheden voor informatie.


  Lees Meer

 • Moet ik mij legitimeren bij het ophalen van een bestelling?

  Ja, u kunt uw bestelling ophalen met uw geldige legitimatiebewijs (paspoort, Nederlands rijbewijs of ID-kaart).
  Lees Meer

 • Wanneer kan ik mijn bestelling ophalen in jullie winkel?

  U ontvangt een ophaalbericht zodra uw producten klaarliggen in onze winkel. Zie deze pagina voor meer informatie.


  Lees Meer

 • Kan ik mijn bestelling door iemand anders laten ophalen?

  Nee, u dient zelf uw bestelling bij ons op te halen met een geldig legitimatiebewijs.
  Lees Meer

 • Kan ik een product toevoegen aan mijn bestellingen of deze achteraf nog wijzigen?

  Na het plaatsen en bevestigen van uw bestelling is het niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Ook niet wanneer u een product vergeten bent. Indien u nog een bestelling wilt plaatsen, houd dan rekening met het minimumbestelbedrag van 350,- Euro.


  Lees Meer

 • Kan ik mijn bestelling van edelmetalen annuleren of retourneren?

  Na het plaatsen en bevestigen van uw bestelling van edelmetalen is het niet meer mogelijk om uw bestelling te ontbinden of te herroepen omdat aankopen van edelmetalen uitgesloten zijn van het wettelijke herroepingsrecht. Daarom adviseren wij u om eerst een weloverwogen keuze te maken voordat u uw bestelling plaatst. Heeft u vragen over een product of onze dienstverlening? Schroom niet om eerst contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord.


  Lees Meer

 • Het lukt mij niet om mijn bestelling in de webwinkel te plaatsen, wat nu?

  Ga eerst na of u een foutmelding ziet. Deze geeft aan waarom bestellen niet lukt, bijvoorbeeld omdat uw bestelbedrag lager is dan het minimumbestelbedrag. Controleer ook of u alle velden heeft ingevuld en aangevinkt. Indien u nog steeds problemen ondervindt, kunt u een screenshot en uitleg sturen naar onze email info (@) g........... .nl


  Lees Meer

 • Kan ik ook anoniem goud kopen?

  Het anoniem kopen van goud is mogelijk afhankelijk van het aankoopbedrag en uw bestelwijze. Voor uitgebreide informatie, verwijzen wij u naar het artikel Anoniem Goud Kopen. Conform de richtlijnen en wettelijke regelgeving omtrent de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), behouden wij altijd het recht om verzoeken met betrekking tot het anoniem aankopen van edelmetalen te weigeren.


  Lees Meer

 • Waarom zijn edelmetalen uitgesloten van het wettelijke herroepingsrecht?

  Bestelde edelmetalen kunnen niet meer worden herroepen omdat ontwikkelingen op de financiële markten en fluctuaties in edelmetaalkoersen sterk van invloed zijn op de verkoopprijzen. Omdat de verkopende partij hier geen invloed op heeft, is wettelijk vastgesteld dat edelmetalen uitgesloten zijn van het herroepingsrecht. Voordat u een bestelling plaatst, raden wij u aan om de productomschrijvingen en specificaties goed door te nemen om tot een weloverwogen keuze te komen. Zit u met vragen over een product of over onze dienstverlening? Aarzel niet om vooraf contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord.


  Lees Meer

 • Dien ik mijn aankoop van edelmetaal op te geven bij mijn aangifte inkomstenbelasting?

  Het bezit van edelmetaal kan worden beschouwd als belegging . Bij uw belastingaangifte geeft u dit op als bezittingen in box 3. Over specifieke situaties kunnen wij u niet informeren. Wij raden u aan om uw situatie door te nemen met uw belastingconsulent.   


  Lees Meer

 • Kan ik mijn edelmetalen aan Goudpensioen terugverkopen?

  Ja, wij bieden 100% terugkoopgarantie op al door ons verkochte edelmetaal. Voor meer informatie zie Inkoop van edelmetalen.


  Lees Meer