Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Overige zilverproducten kopen

 

Hier kunt u overige zilverproducten kopen die niet onder de categorieën zilverbaren of zilveren munten vallen. U kunt hier bijvoorbeeld zilver granulaat vinden, een product dat gebruikt wordt door edelsmeden en waar zilverbaren van worden gegoten. De zilverproducten die u op deze pagina treft, kunnen van tijd tot tijd verschillen. Mocht u uw een bepaald product niet kunnen vinden, raden wij aan gebruik te maken van onze zoekfunctie. Uiteraard, kunt u ook contact met ons opnemen hierover.

 

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 347

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 347

Van hoog naar laag sorteren

De geschiedenis van de zilverwinning

Waarom is zilver kopen zo populair? Omdat zilver een waardevol edelmetaal is dat vaak wordt gebruikt om munten en baren te produceren, is de winning van dit edelmetaal door de geschiedenis heen winstgevend geweest. Er zijn aanwijzingen dat de zilverwinning zo’n 5000 jaar geleden is begonnen. Het gebied Anatolië, dat nu in Turkije ligt, kent hele vroege mijnen die dateren tot 3000 voor Christus. Vroege beschavingen, zoals de Grieken en Romeinen, konden hun rijken uitbreiden dankzij het edelmetaal. Zilver werd ook zeer gewaardeerd in Egypte, waar het edelmetaal waarschijnlijk op een gegeven moment nog waardevoller was dan goud. De oude inheemse volkeren van de Andes behoorden tot de beste zilvermijnwerkers in Zuid-Amerika. Toen de Spanjaarden aan land kwamen, exploiteerden ze snel de overvloedige, waardevolle zilver aderen van het continent, waardoor Spanje een belangrijke wereldmacht werd. Rijke aderen werden later ook in Noord-Amerika en Australië gevonden.

 

Waar wordt zilver voor gebruikt?

Zilver is een zeer gewild metaal met een breed scala aan toepassingen. Het wordt vaker gebruikt dan goud vanwege zijn talrijke onderscheidende eigenschappen. Meestal wordt zilver gebruikt als industrieel metaal. Hieronder volgt een lijst met veel voorkomende zilvertoepassingen.

- Elektronica
Omdat zilver een uitstekende geleider van elektriciteit is, is het ideaal voor gebruik in elektronica. Bovendien is zilver extreem duurzaam. Daarom bevat bijna elk elektrisch item of elektronisch apparaat een klein beetje zilver, denk aan telefoons, printplaten, schakelaars en toetsenborden.

- Zilverwerk en sieraden
Doordat zilver een goedkoper alternatief is voor goud en ook nog eens is bestand tegen oxidatie en corrosie, maakt dit edelmetaal een favoriet onder sieradenmakers. Precies om deze reden wordt zilver al eeuwenlang gebruikt voor het smeden van voorwerpen als bestek, servies en vazen. Een nadeel van zilver is dat het nog steeds aantast en daarom af en toe wel goed gepoetst moet worden.

- Antibacteriële en zuiveringsdoeleinden
In de recente geschiedenis hebben wetenschappers vastgesteld dat zilverionen zuurstof kunnen opnemen en daardoor in staat om bacteriën te kunnen doden. Zilver is ook niet giftig. Dit verklaart waarom mensen al honderden jaren zilveren potten en vaten gebruiken om vloeistoffen, zoals wijn en water, in te bewaren. Tegenwoordig wordt zilver nog steeds gebruikt om water te zuiveren alsook voor medische doeleinden, zoals in kompressen.

- Zilveren munten en zilverbaren
Zilver is natuurlijk ook een populaire belegging in edelmetaal. In zijn puurste vorm wordt zilver daarom gebruikt om zilveren munten en zilverbaren te produceren.

 

Het gieten van zilverbaren

Wist u dat zilverbaren vaker worden geproduceerd dan goud door zowel particuliere als overheidsmunten vanwege hun relatief lagere waarde? Er worden echter vergelijkbare technieken gebruikt om beide edelmetalen te zuiveren. Smelten is de naam voor het proces dat in zilvermijnen wordt gebruikt om het erts te raffineren tot puur metaal. Om het zilver vorm te geven, wordt het gesmolten metaal ofwel gegoten in een zogenaamde gegoten staaf, of geslagen tot een geperste staaf. Staven zijn de voorkeursvorm vanwege hun handige rechthoekige vorm en stapelbaarheid. Een zilverbaar wordt meestal gestempeld met informatie over de producent, het gewicht en de fijnheid van het zilver.

 

Wat is LBMA zilver?

Tijdens uw onderzoek naar fysiek zilver kopen, bent u waarschijnlijk al de afkorting LBMA tegengekomen. Dit vertaalt zich in London Bullion Market Association, een internationale handelsvereniging die wereldwijd de over-the-counter edelmetaalmarkt vertegenwoordigt. Haar missie is het toezicht houden op en het reguleren van de productie, certificering en handelspraktijken van het zilver en goud dat wordt gebruikt om munten en baren van te produceren. De normen die worden gehandhaafd door de LBMA staan bekend als de Good Delivery Rules en haar leden zijn raffinaderijen die aan deze normen voldoen en die zijn opgenomen in de Good Delivery List van de LBMA. Wanneer u zilverbaren koopt van een LBMA-goedgekeurde raffinaderij, zoals Umicore, The Royal Mint, Heraeus en Perth Mint, om er maar een paar te noemen, bevatten uw staven ten minste 99,9% puur zilver en zijn ze gemarkeerd met het keurmerk van de raffinaderij, baar gewicht en zilverfijnheid.

 

Hoogwaardig zilver direct online bestellen

Bestel uw gewenste product direct via onze webshop. Door op een product uit ons assortiment te klikken, vindt u een gedetailleerde beschrijving en extra foto's, evenals details over de zuiverheid, het gewicht en de herkomst van het artikel. Goudpensioen verkoopt alleen zilverproducten van gerenommeerde raffinaderijen en waarvan wij de kwaliteit kunnen garanderen. Dit betekent dat u in de toekomst uw zilverproduct gemakkelijk weer kunt verhandelen. Ontdek hier alle mogelijkheden met betrekking tot online zilver kopen.