Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom zilveren munten kopen?

 

Naast het kiezen van zilverbaren kunt u ook kiezen voor zilveren munten kopen. Deze optie is zeer zeker interessant wanneer u als koper veel flexibiliteit wilt behouden en naar een voordelige manier zoekt om puur zilver aan te kopen. Veel beleggingskwaliteit zilveren munten zijn wereldwijd bekend en voorzien van een herkenbaar ontwerp. Populaire zilveren munten zijn onder andere de zilveren American Eagle, Canadese Maple Leaf en de Australische Koala een Kookaburra muntseries.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 329

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 329

Van hoog naar laag sorteren

De kenmerken van zilveren munten

Het verschil met zilverbaren kopen is dat zilveren munten in de meeste gevallen ook een nominale waarde vertegenwoordigen. Hierdoor worden de munten als wettig betaalmiddel beschouwd in het land van herkomst. De kans is echter vrij klein dat iemand deze zilveren munten daadwerkelijk zou willen uitgeven aan boodschappen of aan andere vaste lasten. Dit omdat de intrinsieke zilverwaarde bijna altijd vele malen hoger is. Om deze reden worden zilveren munten door veel mensen gekocht als een tastbare investering in waardevol edelmetaal. Bovendien betaalt u in verschillende landen, waaronder Nederland, als zilveren munt koper geen BTW over uw munt. Dit verschil maakt het kiezen voor zilveren munten vaak voordeliger dan het kopen van zilverbaren.


De 4 belangrijkste voordelen van zilveren munten kopen

Zilveren munten bieden u een uitstekende mogelijkheid om uw geld om te zetten naar zeldzaam edelmetaal. Zo heeft u als koper een aantal belangrijke voordelen:

 • Zilver kopen in een zeer handig formaat en gewicht
 • Kiezen voor makkelijk verhandelbaar zilveren beleggingsmunten
 • In Nederland voordelig aan te schaffen zonder BTW
 • Uw zilveren munten worden meer waard wanneer de zilverprijs stijgt


Zilveren munten kopen in alle gewichten

Het standaardgewicht voor zilveren munten is een troy ounce, dit is een gewicht gelijk aan 31,1 gram en wordt meestal als “Oz” uitgedrukt. Uiteraard is het is ook mogelijk om grotere beleggingsmunten te kopen, bijvoorbeeld zilveren munten met een gewicht van 10 troy ounce of 1 kilo. Het gewicht is altijd een uitdrukking van het aanwezige hoeveelheid zuiver zilver. Daarnaast wordt het jaar van productie en land van herkomst op de munt vermeld. Sommige munten worden ieder jaar uitgebracht met een nieuw ontwerp. Hierdoor zijn deze munten erg geliefd onder verzamelaars.


Wat zijn de 5 meest verkochte zilveren munten?

Verdiept u zich in zilveren munten kopen, dan vraagt u zich wellicht af welke zilveren munten het meest verkocht worden. Hieronder geven wij u een overzicht van de munten die al jaren bij ons goed verkopen en voor een aantal geldt ook dat deze bekend staan om hun aantrekkelijk lage premie. Kiest u voor deze munten, dan weet u dat u uw zilver weer met gemak wereldwijd kunt verkopen.

 1. Canadese Maple Leaf zilveren munt kopen
  Deze munt is voorzien van een iconisch Canadees ontwerp en voorzien van de nieuwste veiligheidskenmerken, waardoor deze munt extreem moeilijk na te bootsen is.

 2. American Eagle zilveren munt kopen
  Uitgegeven door de US Mint sinds 1986 en inmiddels de meest verzamelde zilveren munt uit de Amerikaanse geschiedenis. Tevens erkend als wettig betaalmiddel met een nominale waarde van 1 USD.

 3. Wiener Philharmoniker zilveren munt kopen
  Misschien is de Wiener Philharmoniker kopen iets voor u? Deze munt is de Europese tegenhanger van zeer populaire Noord-Amerikaanse zilveren munten en wordt in Oostenrijk geslagen sinds 2008.

 4. Chinese Panda zilveren munt kopen
  Wanneer we het over verzamelbare zilveren munten hebben, dan is de Chinese Panda zilveren munt hier een goed voorbeeld van. Deze verschijnt sinds 1983 jaarlijks met een nieuw panda ontwerp . Zeer geliefd in China en ver daarbuiten.

 5. Kookaburra zilveren munt kopen
  Een zeer fraaie zilveren munt die volledig in het teken staat van de Australische kookaburra (lachvogel). Verschijnt ieder jaar opnieuw met een unieke afbeelding en wordt beperkt geslagen door The Perth Mint.Uw zilveren munten bewaren en beschermen

Zilver kopen betekent dat u een stuk fysiek edelmetaal gaat bezitten. Net als andere waardevolle objecten, is het zaak om na te denken over waar en hoe u uw zilver het beste kunt bewaren. Bij Goudpensioen ontvangt u uw zilveren munten in een munthoes, capsule of in een tube. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid munten die u koopt en hoe de zilveren munten oorspronkelijk geleverd worden door de munthuis. De verpakking waarin u munt geleverd wordt biedt in principe genoeg bescherming tegen krassen, stof en vocht. Houd zelf rekening mee dat u uw zilver niet in direct zonlicht of in een vochtige omgeving bewaart. Wilt u de munt vasthouden? Zorg dan dat u deze uitsluitend aan de zijkant (rand) vasthoudt tussen uw vingers om vet en vingerafdrukken te voorkomen. Wilt u zelf zilveren munt bescherming kopen? Bekijk alle producten onder categorie Accessoires.


Zilveren munten bestellen - in Amsterdam of direct in onze webshop

Edelmetaal kopen doet u eenvoudig en veilig bij Goudpensioen met de volgende voordelen:

Koop zilveren munten in Amsterdam
- Bezoek onze winkel gevestigd in Amsterdam De Pijp.

- Geniet van een persoonlijke service op een beveiligde locatie.
- U betaalt in de winkel neemt voorradige munten direct mee naar huis.

Koop zilveren munten online
- Op uw gemak online winkelen en veilig afreken via uw bank.
- Uw aankoop wordt verzekerd verstuurd of haalt u op in onze winkel.
- U betaalt over online aankopen geen servicekosten en ophalen is gratis.


Koop uw zilveren munten vandaag

Bij ons kunt u direct zilveren munten kopen. Wij nemen uw bestelling 24 uur per dag aan. Bekijk  direct de beschikbare producten uit ons assortiment en kies vervolgens het zilverproduct dat bij u wensen en uw budget past. Wij zullen uw bestelling met de grootste zorg in behandeling nemen. Bovendien doen wij er alles aan om uw producten zo spoedig mogelijk te bezorgen; zilveren munten die wij uit voorraad leveren, worden snel en verzekerd verzonden naar uw adres of kunnen kosteloos worden opgehaald in onze winkel via Click & Collect.

Van de populairste zilveren beleggingsmunten kopen tot beperkt geslagen verzamelmunten, bij Goudpensioen is de keuze reuze. Zit u nog met vragen over zilveren munten kopen of wilt u meer weten over onze service? Vind u antwoord  op onze veelgestelde vragen pagina.