Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom zilveren munten kopen?

Naast het kiezen van zilverbaren kunt u ook kiezen voor zilveren munten kopen. Munten kopen is zeker interessant wanneer u als koper veel flexibiliteit wilt behouden en naar een voordelige manier zoekt om puur zilver aankopen. De beleggingskwaliteit van zilveren munten is wereldwijd bekend en voorzien van een herkenbaar ontwerp. Populaire zilveren munten zijn onder andere de zilveren American Eagle, Canadese Maple Leaf, de Australische Koala en de Kookaburra muntseries.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 350

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 350

Van hoog naar laag sorteren

De kenmerken van zilveren munten

Zilveren munten bieden veel flexibiliteit en zijn een voordelige manier om puur zilver aan te kopen. Veel beleggingskwaliteit zilveren munten zijn wereldwijd bekend en voorzien van een herkenbaar ontwerp. Bovendien vertegenwoordigen zilveren munten in de meeste gevallen ook een nominale waarde en worden ze als wettig betaalmiddel beschouwd in het land van herkomst.

Het verschil met zilverbaren kopen is dat zilveren munten in de meeste gevallen ook dus een nominale waarde vertegenwoordigen. De kans is echter vrij klein dat iemand deze zilveren munten daadwerkelijk zou willen uitgeven aan boodschappen of aan andere vaste lasten. Dit omdat de intrinsieke zilverwaarde bijna altijd vele malen hoger is. Om deze reden worden zilveren munten door veel mensen gekocht als een tastbare investering in waardevol edelmetaal.

 

Geschiedenis van zilveren munten

Zilver werd voor het eerst ontdekt rond 4000 voor Christus in Azië. Daarna werd zilver gebruikt als betaalmiddel in verschillende delen van de wereld. Het werd ook gebruikt in decoratieve kunstwerken, zoals objecten en juwelen. Tot vandaag de dag gebruiken we zilver nog steeds in diverse producten, waaronder munten, sieraden en apparatuur.

 

De 4 belangrijkste voordelen van zilveren munten kopen

Zilveren munten bieden u een uitstekende mogelijkheid om uw geld om te zetten naar zeldzaam edelmetaal. Zo heeft u als koper een aantal belangrijke voordelen:

- Zilver kopen in een zeer handig formaat en gewicht
- Kiezen voor makkelijk verhandelbaar zilveren beleggingsmunten
- In Nederland voordelig aan te schaffen zonder BTW
- Uw zilveren munten worden meer waard wanneer de zilverprijs stijgt

 

Zilveren munten kopen in alle gewichten

Het standaardgewicht voor zilveren munten is een troy ounce, dit is een gewicht gelijk aan 31,1 gram en wordt meestal als “Oz” uitgedrukt. Uiteraard is het ook mogelijk om grotere beleggingsmunten te kopen, bijvoorbeeld zilveren munten met een gewicht van 10 troy ounce of 1 kilo. Het gewicht is altijd een uitdrukking van het aanwezige hoeveelheid zuiver zilver. Daarnaast wordt het jaar van productie en land van herkomst op de munt vermeld. Sommige munten worden ieder jaar uitgebracht met een nieuw ontwerp. Hierdoor zijn deze munten erg geliefd onder verzamelaars.

 

Makkelijk verhandelbaar

Zilveren munten zijn een gewild item onder investeerders en muntenverzamelaars. Dat komt voornamelijk door hun hoge verhandelbaarheid. De reden hiervoor is dat zilveren munten makkelijk mee te nemen en op te slaan zijn door hun relatief kleine formaat. Dit maakt het voor handelaren en kopers eenvoudig om zilveren munten te verhandelen zonder extra kosten of opslagproblemen.

Daarnaast worden zilveren munten wereldwijd erkend en gewaardeerd, waardoor de markt voor deze munten wordt vergroot en het gemakkelijker wordt om ze te verhandelen. De waarde van een zilveren munt wordt bepaald door de actuele zilverprijs en de zeldzaamheid van de munt, wat gemakkelijk op internet kan worden opgezocht en door deskundigen kan worden vastgesteld.

Zilveren munten worden ook al lange tijd gebruikt als betaalmiddel en zijn betrouwbaar in vorm van waardeopslag en -uitwisseling. Dit vertrouwen vergroot de acceptatie van zilveren munten als investering en maakt het makkelijker om ze te verhandelen. Als gevolg hiervan zijn zilveren munten zeer verhandelbaar bezit dat zowel investeerders als verzamelaars aanspreekt.

 

 

Wat zijn de 5 meest verkochte zilveren munten?

Verdiept u zich in zilveren munten kopen, dan vraagt u zich wellicht af welke zilveren munten het meest verkocht worden. Hieronder geven wij u een overzicht van de munten die al jaren bij ons goed verkopen en voor een aantal geldt ook dat deze bekend staan om hun aantrekkelijk lage premie. Kiest u voor deze munten, dan weet u dat u uw zilver weer met gemak wereldwijd kunt verkopen.

1. Canadese Maple Leaf zilveren munt kopen

Deze munt is voorzien van een iconisch Canadees ontwerp en voorzien van de nieuwste veiligheidskenmerken, waardoor deze munt extreem moeilijk na te bootsen is.

2. American Eagle zilveren munt kopen

Uitgegeven door de US Mint sinds 1986 en inmiddels de meest verzamelde zilveren munt uit de Amerikaanse geschiedenis. Tevens erkend als wettig betaalmiddel met een nominale waarde van 1 USD.

3. Wiener Philharmoniker zilveren munt kopen

Misschien is de Wiener Philharmoniker iets voor u? Deze munt is de Europese tegenhanger van zeer populaire Noord-Amerikaanse zilveren munten en wordt in Oostenrijk geslagen sinds 2008.

4. Chinese Panda zilveren munt kopen

Wanneer we het over verzamelbare zilveren munten hebben, dan is de Chinese Panda zilveren munt hier een goed voorbeeld van. Deze verschijnt sinds 1983 jaarlijks met een nieuw panda ontwerp. Zeer geliefd in China en ver daarbuiten.

5. Kookaburra zilveren munt kopen

Een zeer fraaie zilveren munt die volledig in het teken staat van de Australische kookaburra (lachvogel). De munt verschijnt ieder jaar opnieuw met een unieke afbeelding en wordt beperkt geslagen door The Perth Mint.

 

Zilveren munten kopen

Het kopen van zilveren munten beschermt uw spaargeld tegen inflatie. Hieronder meer informatie over zilveren munten die van invloed kunnen zijn op of u zilveren munten gaat kopen. De Amerikaanse Silver Eagle is de meest populaire zilveren munt ter wereld. De munt is voor het eerst geslagen in 1986 en heeft een zuiverheid van 99,9% zilver. Elk jaar worden er miljoenen Silver Eagles verkocht aan verzamelaars en investeerders over de hele wereld. Naast het feit dat zilveren munten worden gekocht als investering, worden ze ook gebruikt voor andere doeleinden. Zo worden zilveren munten ook cadeau gegeven. Het is een teken voor waardering. Zilveren munten koopt u in verschillende maten en gewichten. De meest voorkomende maat is de 1 ounce munt, maar er zijn natuurlijk ook zilveren munten die groter of kleiner zijn. Zo zijn er zilveren munten van 1/2 ounce, 1/4 ounce en zelfs 1/10 ounce. Ook zijn er grotere zilveren munten van 2, 5 of 10 ounces.

 

Verschillende soorten zilveren munten

Zilveren munten zijn er in vele soorten en maten. Van de gangbare munten die wereldwijd gebruikt worden als betaalmiddel tot de meest verzamelde munten met prachtige designs. Een van de meest populaire zilveren munten is de Chinese Panda. Deze munt wordt geslagen door de China Gold Coin Corporation en heeft ieder jaar een nieuw ontwerp met een panda erop. Een andere bekende munt is de Maple Leaf, geslagen door de Royal Canadian Mint. Deze munt is al sinds 1988 in productie en heeft een design met het esdoornblad, een symbool van Canada.

De Royal Mint, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, slaat al eeuwenlang zilveren munten en heeft een grote collectie met vele verschillende designs. De South African Mint heeft ook een rijke geschiedenis en produceert onder andere de bekende Krugerrand munt. Deze munt is vernoemd naar Paul Kruger, een voormalig president van Zuid-Afrika, en heeft een springbok op de voorkant.

De gangbare zilveren munten worden vaak verkocht in tubes van 20 of 25 stuks. Bij Goudpensioen is het ook mogelijk om 1 stuk te kopen! Ze zijn voornamelijk bedoeld als beleggingsmateriaal en hebben geen uniek design. Om de verzamelde munten te beschermen worden ze vaak in capsules geplaatst. Dit voorkomt krassen en beschadigingen.

 

Uw zilveren munten bewaren en beschermen

Zilver kopen betekent dat u een stuk fysiek edelmetaal gaat bezitten. Net als andere waardevolle objecten, is het zaak om na te denken over waar en hoe u uw zilver het beste kunt bewaren. Bij Goudpensioen ontvangt u uw zilveren munten in een munthoes, capsule of in een tube. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid munten die u koopt en hoe de zilveren munten oorspronkelijk geleverd worden door het munthuis. De verpakking waarin u munt geleverd wordt biedt in principe genoeg bescherming tegen krassen, stof en vocht. Houd er zelf rekening mee dat u uw zilver niet in direct zonlicht of in een vochtige omgeving bewaart. Wilt u de munt vasthouden? Zorg dan dat u deze uitsluitend aan de zijkant (rand) vasthoudt tussen uw vingers om vet en vingerafdrukken te voorkomen. Wilt u zelf zilveren munt bescherming kopen? Bekijk alle producten onder categorie Accessoires.

 

Zilveren munten bestellen - in Amsterdam of direct in onze webshop

Edelmetaal kopen doet u eenvoudig en veilig bij Goudpensioen met de volgende voordelen:

Koop zilveren punten in Amsterdam

- Bezoek onze winkel gevestigd in Amsterdam.
- Geniet van een persoonlijke service op een beveiligde locatie.
- U betaalt in de winkel en neemt voorradige munten direct mee naar huis.


Koop zilveren munten online

- Op uw gemak online winkelen en veilig afrekenen via uw bank.
- Uw aankoop wordt verzekerd verzonden of u kunt deze ophalen in onze winkel.
- U betaalt over online aankopen geen servicekosten en ophalen is gratis.

 

Online zilveren munten kopen?

Met de opkomst van online winkelen is het makkelijker om zilveren munten te kopen. Daarbij staan op onze site scherpe prijzen en de hoogste kwaliteit voorop. Veel verzamelaars waarderen zilveren munten vanwege hun verzamelwaarde. Er zijn verschillende zeldzame zilveren munten die in de loop der jaren zijn uitgegeven, waaronder enkele die slechts in beperkte oplages zijn geproduceerd. Dit maakt deze munten uiterst waardevol voor verzamelaars. Online zilveren munten kopen is een handige manier om de collectie uit te breiden en unieke en zeldzame munten aan de verzameling toe te voegen.

Als het gaat om het kopen van zilveren munten online, is het belangrijk om te zorgen dat u koopt bij een betrouwbare verkoper met een goede reputatie. Kies voor een verkoper die bekend staat om het leveren van de hoogste kwaliteit zilveren munten tegen scherpe prijzen. Zo zijn onze prijzen aangepast aan de populariteit van de zilveren munt.

 

Koop uw zilveren munten vandaag

Bij ons kunt u direct zilveren munten kopen. Wij nemen uw bestelling 24 uur per dag aan. Bekijk direct de beschikbare producten uit ons assortiment en kies vervolgens het zilverproduct dat bij u wensen en uw budget past. Wij zullen uw bestelling met de grootste zorg in behandeling nemen. Bovendien doen wij er alles aan om uw producten zo spoedig mogelijk te bezorgen; zilveren munten die wij uit voorraad leveren, worden snel en verzekerd verzonden naar uw adres of kunnen kosteloos worden opgehaald in onze winkel via Click & Collect.

Van de populairste zilveren beleggingsmunten kopen tot beperkt geslagen verzamelmunten, bij Goudpensioen is de keuze reuze. Zit u nog met vragen over zilveren munten kopen of wilt u meer weten over onze service? Vind u antwoord op onze veelgestelde vragen pagina.