Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

De populaire Gouden Maple Leaf kopen

 

De Gouden Maple Leaf munt, geïntroduceerd door de Royal Canadian Mint in 1979, heeft zich sinds haar debuut gevestigd als een van de meest prestigieuze beleggingsmunten ter wereld. De gouden Maple Leaf munt was gelijk een groot succes. De introductie van de gouden munt viel samen met een periode van een sterk stijgende goudprijs. Onder meer door de hoge zuiverheid van 99,99% puur goud is de populariteit van de gouden Maple Leaf door de jaren heen onveranderd gebleven. Deze gouden munt kopen, bekend om haar hoge zuiverheid en opvallend design, vertegenwoordigt dus niet alleen een financiële investering maar ook een stuk cultureel erfgoed van Canada.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van Maple Leaf gouden munten

De gouden Maple Leaf munt is voor het eerst geproduceerd in 1979 door de Royal Canadian Mint. De reden voor de lancering was de groeiende vraag naar gouden beleggingsmunten. Deze vraag ontstond door de economische sancties tegen Zuid-Afrika. Het Afrikaanse land was in die tijd de producent van een andere bekende gouden munt, de Krugerrand.

Voor de introductie van de Maple Leaf was de Zuid-Afrikaanse Krugerrand de meest gewilde gouden beleggingsmunt ter wereld. Door een boycot van goederen, vanwege de apartheidspolitiek in Zuid-Afrika, werd het moeilijker om aan de Krugerrand te komen. Canada besloot in te springen op de vraag naar gouden beleggingsmunten en startte met de productie van de gouden Maple Leaf.

Herkenbare gouden Maple Leaf kopen

Gouden Maple Leaf munten kopen betekent investeren in een van de mooiste muntenseries ter wereld. Vooral hun schoonheid en hoge zuiverheid spreken zowel beleggers als verzamelaars aan. De Maple Leaf munten blijven herkenbaar en trouw aan hun oorsprong. Zowel in het goud als in het zilver of platina kopen, wordt deze munt wordt elk jaar uitgebracht met hetzelfde ontwerp van een esdoornblad – het symbool van Canada – op de voorzijde.

Ontwerp en evolutie

De munt is door de jaren heen herkenbaar gebleven met een consistent ontwerp dat een esdoornblad, het nationale symbool van Canada, toont. Aanvankelijk toonde de voorzijde een portret van Koningin Elizabeth II, dat diverse keren is aangepast om haar veroudering te weerspiegelen. Na haar overlijden in 2022 werd het portret na 2023 vervangen door dat van Charles III. De achterzijde van de munt blijft de iconische maple leaf tonen. Uniek aan de munt is het minuscuul met laser gegraveerde esdoornblad, een kenmerk dat helpt bij het voorkomen van vervalsingen.

Hoogste zuiverheid en gewichten van de gouden Maple Leaf

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de Gouden Maple Leaf is de buitengewone zuiverheid van het goud. Aanvankelijk geslagen in een legering van 999/1000 zuiver goud, is de munt tegenwoordig beschikbaar in 999,9/1000 en zelfs speciale edities in 999,99/1000 gehalte, waarmee het de hoogste zuiverheid ter wereld bereikt voor beleggingsmunten.

De Gouden Maple Leaf munten zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan gewichten, wat ze toegankelijk maakt voor een breed scala van beleggers en verzamelaars, van diegenen die klein willen beginnen tot diegenen die in grotere hoeveelheden willen investeren. Elk gewicht vertegenwoordigt een andere prijspunt en investeringsoptie, waardoor beleggers kunnen diversifiëren of instappen op een niveau dat bij hun budget past:

1/20 Troy Ounce Maple Leaf kopen

Dit is de kleinste grootte waarin de Gouden Maple Leaf verkrijgbaar is en het biedt een toegankelijke instapoptie voor individuen die beginnen met het verzamelen of investeren in goud. Ondanks het kleine formaat van 1,55 gram, behoudt het alle kenmerken en het hoge zuiverheidsniveau van de grotere munten.

1/10 Troy Ounce Maple Leaf kopen

Een stap groter dan de 1/20 ounce, deze munt van 3,11 gram maakt goudbezit nog steeds betaalbaar terwijl het een meer substantiële hoeveelheid goud biedt. Het is populair onder cadeau-gevers en nieuwe beleggers.

1/4 Troy Ounce Maple Leaf kopen

Dit middenklasse gewicht van 7,77 gram is een favoriet onder zowel verzamelaars als beleggers die hun portfolio willen uitbreiden zonder meteen naar de grotere en duurdere opties te springen.

1/2 Troy Ounce Ounce Maple Leaf kopen

Deze munt biedt een significant gewicht in goud en is aantrekkelijk voor serieuze beleggers die hun bezittingen in edelmetalen willen vergroten. Het biedt een goede balans tussen betaalbaarheid en het bezit van een respectabele hoeveelheid goud. Een 1/2 Oz goud kopen  komt overeen met 15,55 gram puur goud.

1 Troy Ounce Gouden Maple Leaf kopen

De standaard en meest populaire grootte voor de Gouden Maple Leaf munten. Met één volledige troy ounce goud (31,1 gram) biedt deze munt substantiële waarde en blijft ze een hoeksteen van vele edelmetaalportefeuilles. Het is zeer gewild vanwege de balans tussen grootte en investeringswaarde.

Royal Canadian Mint: innovatie en kunstnijverheid

De Royal Canadian Mint, opgericht in 1908, heeft een lange geschiedenis van innovatie in de muntenwereld. Bekend om haar technologische vooruitgang in het slaan van munten, heeft de Mint niet alleen de Gouden Maple Leaf, maar ook een verscheidenheid aan andere gedenkwaardige munten geproduceerd die zowel esthetisch aantrekkelijk als technisch geavanceerd zijn. De Mint speelt een cruciale rol in het behoud van de hoge standaarden van Canada's muntproductie en blijft een belangrijke speler op de internationale markt voor edelmetalen. U kunt van deze producent onder andere platina- en palladium munten kopen.

Een symbool van Canada

De Gouden Maple Leaf is niet alleen een financieel instrument, maar ook een belangrijk cultureel icoon dat de nationale identiteit van Canada uitdraagt. De Maple Leaf, oftewel het esdoornblad, is diepgeworteld in de Canadese identiteit en cultuur en fungeert als een van de meest herkenbare symbolen van Canada. Deze connectie heeft historische, culturele, en natuurlijke gronden, waardoor het esdoornblad een prominente plaats heeft gekregen in de Canadese vlag, overheidsinsignes, en natuurlijk de Maple Leaf munten.

Canada herbergt verschillende soorten esdoorns, die in grote aantallen voorkomen door het hele land, vooral in het oostelijke deel van het land. Het esdoornblad is dus een alomtegenwoordig natuurlijk symbool dat door de Canadezen in hun dagelijks leven wordt waargenomen. Daarnaast werd het esdoornblad l in de 18e eeuw gebruikt als een cultureel symbool door Franse Canadezen langs de Saint Lawrence-rivier. Het werd gebruikt op munten, militaire insignes en bij openbare vieringen, wat hielp om het blad als een nationaal symbool te vestigen. In 1965 werd het esdoornblad officieel opgenomen in de nieuwe vlag van Canada, waarmee het definitief een centraal nationaal symbool werd. De vlag, met zijn rode esdoornblad tegen een witte achtergrond, omgeven door twee rode banen, werd ontworpen om eenvoudig, herkenbaar en uniek symbolisch voor Canada te zijn.

Wereldwijde aantrekkingskracht

De munt heeft een grote aantrekkingskracht op internationale markten, mede door de zuiverheid en de betrouwbaarheid van de Royal Canadian Mint. De Gouden Maple Leaf wordt wereldwijd erkend en verhandeld, wat bijdraagt aan zijn liquiditeit en populariteit als investeringsmunt. Dit wereldwijde bereik versterkt ook Canada's positie op de internationale financiële markten. De productie en verkoop van de Gouden Maple Leaf hebben significante economische implicaties voor Canada. De export van deze munten draagt bij aan de nationale economie door inkomsten te genereren uit internationale kopers. Bovendien helpt de munt om de positie van Canada als een belangrijk land in de wereldwijde markt van goud kopen te verstevigen

Investeer in de Gouden Maple Leaf munten

De Gouden Maple Leaf is meer dan een munt; het is een symbool van financiële zekerheid en artistieke expressie. De aanschaf van Gouden Maple Leaf munten is niet alleen een investering in puur goud, maar ook in een stukje geschiedenis. Hun aanhoudende populariteit wordt ondersteund door de consistente vraag van beleggers die waarde hechten aan zowel de esthetische als de monetaire waarde. Bent u op zoek naar een belegginsmunt van wereldklasse? Dan is deze in de Maple Leaf snel gevonden. U kunt bovendien ook Maple Leaf zilveren munten kopen!