Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden Maple Leaf kopen

 

De eerste Gouden Canadese Maple Leaf werd geslagen in 1979. Van 1979 tot 1981 zijn deze munten geslagen in 999/1000 gehalte. Vandaag de dag worden Maple Leaf munten uitgebracht met een 9999/1000 gehalte, waarbij ook speciale edities in 99999/100000 gehalte worden geslagen. Hierdoor is de Maple Leaf de eerst beleggingsmunt ter wereld geslagen in de hoogste zuiverheid goud. Deze munt wordt nog steeds uitgebracht door de Royal Canadian Mint  en geslagen in de volgende gewichten: 1/20, 1/10, 1/4, 1/2 en 1 Troy Ounce.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Herkenbare gouden Maple Leaf kopen

Gouden Maple Leaf munten kopen betekent investeren in een van de mooiste muntenseries ter wereld. Vooral hun schoonheid en hoge zuiverheid spreken zowel beleggers als verzamelaars aan. De Maple Leaf munten blijven herkenbaar en trouw aan hun oorsprong. Zowel in het goud als in het zilver of platina, wordt deze munt wordt elk jaar uitgebracht met hetzelfde ontwerp van een esdoornblad – het symbool van Canada – op de voorzijde.

 

Hoogste zuiverheid gouden Maple Leaf

Een eigenschap van alle Maple Leaf gouden munten is dat deze de hoogste zuiverheid aan edelmetaal bevatten. De gouden munten hebben namelijk een zuiverheid van 99,99% puur goud wat ook uitgedrukt kan worden als 24-karaat goud. De standaardformaat van deze munt is 1 Troy ounce wat overeenkomt met ongeveer 31,1 gram goud. Wilt u een gouden Maple Leaf kopen of andere gouden munten kopen? Bestel uw munt direct online of kom langs in onze winkel.