Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

De Krugerrand kopen

 

Wie aan Zuid-Afrikaans goud denkt, komt vaak als eerste uit op de wereldbekende Krugerrand en Rand munten. De Krugerrand kopen is voor veel mensen een manier om in fysiek goud te investeren. Deze gouden munt kent een lange geschiedenis en was ooit ‘s werelds best verkochte beleggingsmunt. Vooral in Amerika was de Krugerrand bijna niet aan te slepen. Het succes van deze munt heeft ook andere landen aangespoord om hun eigen gouden munten op de markt te brengen, zo verscheen er in 1979 in Canada de eerste Maple Leaf , die wij vandaag de dag kennen als een zeer populaire gouden munt.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van de Krugerrand

De eerste Krugerrand werd geslagen in 1967. Dit is ook de eerste munt geslagen in precies 1 troy ounce goud, dat nu de standaard is voor de handel in goud. Deze gouden munt wordt vandaag de dag nog steeds geslagen door de Rand Refinery in Zuid-Afrika en de Krugerrand is nog steeds een van de bekendste gouden beleggingsmunten. Op de voorzijde van deze gouden munt wordt Paul Kruger, de vijfde president van Zuid-Afrika, afgebeeld. Op de achterkant van de munt is een springbok te zien, een dier die symbool staat voor het Afrikaanse wildernis. Door een legering van goud en koper heeft deze munt een herkenbare rood-gouden kleur. Daarnaast heeft de Krugerrand een zuiverheid van 22 karaat (916,7/1000).

 

 

Direct de Krugerrand kopen

Krugerrand munten blijven populair en gewild onder goudkopers en beleggers. Deze gouden munt is daarom goed te verhandelen over de hele wereld en zet Zuid-Afrika op de kaart als goudproducent. De Krugerrand wordt standaard gemunt in het gewicht van 1 troy ounce. Deze eenheid wordt gehanteerd voor de gewichtsbepaling van edelmetalen en komt overeen met 31,1 gram. Wilt u een gouden Krugerrand munt kopen? Bestel deze munt direct online of in onze winkel.