Winkelwagen  


Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

1/4 Oz Krugerrand gouden munt (diverse jaren)

De ¼ troy ounce Krugerrand uit Zuid-Afrika, behoort tot de oudste en meest succesvolle gouden beleggingsmunten ter wereld: de Krugerrands. Na het succes van de 1 troy ounce gouden Krugerrand in 1967, introduceerde de Zuid Afrikaanse regering in 1980 de 1/4 troy ounce gouden Krugerrand.

Niet leverbaar

SKU
GMKR1/4T

De 1/4 troy ounce Krugerrand, ook wel gouden Rand genoemd, is een gouden beleggingsmunt die sinds 1980 wordt geslagen. De ¼ Krugerrand werd toegevoegd aan het enorme succes van de 1 troy ounce gouden Krugerrand uit 1967. De 1/4 troy ounce gouden Krugerrand dankt zijn naam aan de beeltenis van oud president Paul Kruger en aan het feit dat ‘Rand’ de officiële benaming is voor de Zuid Afrikaanse munteenheid.

1/4 Krugerrand, betaalbaar fysiek goud
De ¼ troy ounce Krugerrand, is voor veel beleggers een betaalbare manier om fysiek goud te bezitten. Aangezien de internationale goudprijs in dollars per troy ounce wordt berekend, biedt de 1/4 Krugerrand de belegger een mooie investering. De Krugerrand was de eerste gouden munt die speciaal als beleggingsmunt geslagen werd. Ook was het de eerste munt ter wereld die exact een troy ounce aan goud bevatte.

De gouden Krugerrand bereikte al snel na uitgifte een grote bekendheid en extreme populariteit, maar door boycots tegen het apartheidsregime, was de invoering van de Krugerrand jarenlang verboden. Gelukkig kunt u vandaag de dag, de 1/4 troy ounce, de 1 ounce Krugerrand, de 1/2 en de 1/10 ounce gouden Krugerrand gewoon makkelijk online bestellen.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
Fabrikant Rand Refinery
Herkomst Zuid Afrika
Metaal Goud
Zuiverheid 916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal 7,77 gram | 1/4 troy ounce
Kwaliteit Gecirculeerd
Jaar Diverse
Diameter (mm) 22
Dikte (mm) 1,8
Verpakking Plastic
Certificaat Nee
Levertijd Niet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/4 Oz Krugerrand gouden munt (diverse jaren)