Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Palladiumprijs

 

                                                                  

* aan deze grafieken kunnen geen rechten worden ontleend. Alle rechten voorbehouden.

In de grafieken op deze pagina kunt u de actuele palladiumprijs aflezen in EUR per troy ounce en per kilo. Deze koers wordt ook de spotprijs genoemd. Handig om te weten: 1 troy ounce is gelijk aan 31,1 gram en geldt als standaard gewichtseenheid in de internationale edelmetaalhandel.

De prijs van palladium beweegt


Vraag vanuit de industriële sector heeft grote invloed op de palladiumprijs. Deze prijs wordt grotendeels bepaald door vraag en aanbod. Blijf deze pagina verversen (bijvoorbeeld door op de F5 toets te drukken) om de actuele palladiumkoers te zien.

De palladiumprijs en de waarde van fysiek palladium


De palladiumprijs beïnvloedt de waarde van fysieke producten als palladiumbaren en palladium munten. Wanneer de prijs van het palladium stijgt, worden deze producten meer waard. Als de prijs daalt, neemt de waarde juist af, maar wordt het wel goedkoper om aan te kopen. U ziet zulke koersschommelingen dus gelijk terug in de actuele verkoopprijzen in onze webwinkel.

 

Actuele palladiumprijs

Voor beleggers is de actuele palladiumprijs belangrijk om in de gaten te houden. Palladium, een kostbaar edelmetaal, is net zoals goud en zilver een belangrijk edelmetaal.

Hoe heeft de palladiumprijs zich bewogen in het verleden?

Palladium is conjunctuurgevoelig. In tijden van hoge economische groei beweegt de palladiumprijs omhoog. Tijdens recessies is er vaak een daling te zien in de koers. Dit heeft te maken met het feit dat de vraag naar producten waarin palladium zit afneemt tijdens een economische crisis. Per saldo neemt de prijs van palladium toe, wat te maken heeft met het tekort aan de grondstof en de steeds grotere vraag naar het edelmetaal.

De prijs van palladium

De prijs van palladium is meestal uitgedrukt per troy ounce, een maateenheid die veel wordt gebruikt voor edelmetalen. Beleggers zijn geïnteresseerd in de actuele palladiumprijs per troy ounce, omdat dit een essentiële indicator is voor de waarde van hun beleggingen. Met behulp van grafieken kunnen ze de continu veranderende koers van palladium analyseren en prognoses maken over toekomstige bewegingen.

Waar komt palladium vandaan?

Rusland, Zuid-Afrika en andere landen zijn belangrijke producenten van palladium, wat de beschikbaarheid en prijs van het edelmetaal kan beïnvloeden. Beleggers moeten zich bewust zijn van deze factoren bij het bepalen van de waarde en koers van palladium.

Invloeden van palladium op andere edelmetalen

De palladiumprijs kan ook van invloed zijn op andere edelmetalen, zoals platina en zilver, aangezien hun koersen soms met elkaar correleren. Het is belangrijk om de prijsbewegingen van deze metalen in de gaten te houden om weloverwogen beleggingskeuzes te maken.

Palladium munten of palladiumbaren kopen?

Stap in de wereld van edelmetalen en ontdek de glans van palladium. Overweegt u om fysiek palladium te kopen? Dan bent u bij Goudpensioen het juiste adres! Palladium munten en palladiumbaren zijn een waardevolle toevoeging aan uw investeringsportfolio.

De palladiumprijs is de laatste tijd in beweging en wij houden u op de hoogte van de actuele palladiumkoers met behulp van handige grafieken. Net als goud, platina en zilver behoort palladium tot de familie van edelmetalen en wordt het veelvuldig gebruikt in diverse industrieën.

De spotprijs van palladium wordt bepaald door de vraag en het aanbod op de markt, en beleggers zien steeds meer de potentie van dit edelmetaal. Met palladium munten of baren in uw bezit, heeft u een tastbare legering van waarde.

Koop nu palladium bij Goudpensioen

Koop palladium online en in onze winkel. Uw bestelling wordt geleverd via de post of kunt u ophalen in onze winkel. Ontdek de mogelijkheden en kies het product dat bij uw wensen en budget past. Bij Goudpensioen koopt u hoogwaardig palladium, waaronder palladiumbaren van smelters die voldoen aan de eisen gesteld door de London Platinum and Palladium Market (L.P.P.M.), en palladiummunten afkomstig van de grootste munthuizen ter wereld. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.