Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Palladiumprijs

 

                                                                  

* aan deze grafieken kunnen geen rechten worden ontleend. Alle rechten voorbehouden.

De actuele palladiumprijs vindt u gedetailleerd weergeven in bovenstaande grafieken. De palladiumprijs kunt u aflezen in euro’s en US dollar per troy ounce en kilogram. Deze palladium grafieken worden constant bijgehouden, zodat u altijd over de correcte palladiumprijs beschikt. Met de F5 toets van uw toetsenbord kunt u deze pagina  verversen, zodat u à la minute over de juiste gegevens beschikt.

Palladium kopen
Palladium baren (bars) en palladium munten zijn een solide investering  en een populaire manier om palladium te kopen. Palladium is een iets harder metaal dan platina, maar is even goed te smeden als goud en is uit te rollen tot dunne vellen. Door de schaarste van platina wordt palladium vaak gebruikt als vervanger. Hierdoor zien we een grotere vraag naar palladium ontstaan, dit heeft natuurlijk een grote invloed op de palladiumprijs. Palladium wordt geproduceerd als een bijproduct van de nikkel, koper, lood, zilver, goud en platina productie.

De palladiumprijs en de industrie
De palladiumprijs wordt grotendeels bepaald door de industriële sector. Palladium is een zeldzaam zilverwit edelmetaal en wordt voornamelijk gebruikt in industriële toepassingen (de auto-industrie, de elektrotechnische industrie en de geneeskunde).  Het wordt wereldwijd gebruikt door autofabrikanten als een vitaal onderdeel in katalysatoren. Vooral China is verantwoordelijk voor de groeiende vraag naar katalysatoren en dus naar palladium.

Het edelmetaal palladium werd in 1803 ontdekt door William Hyde Wollaston. In de late 16e eeuw was er ook al palladium gevonden, maar dat werd destijds nog niet als waardevol gezien. Palladium is vernoemd naar de asteroïde Pallas, die op zijn beurt vernoemd is  naar de Griekse godin Pallas Athene.

Palladiumprijs, vraag en aanbod
De palladiumprijs is vanzelfsprekend afhankelijk van vraag en aanbod. De bronnen van palladium productie zijn vrij beperkt. Meer dan 80% van de wereldproductie palladium is geconcentreerd in slechts twee landen: de Russische Federatie en Zuid-Afrika. Met een aandeel van 43% in de totale wereldproductie loopt Rusland voor op Zuid-Afrika (39%) en Canada (6%). De mijnbouwbedrijven in Zuid-Afrika en Canada zijn bezig met het ontwikkelen van uitbreidingsplannen, maar zolang deze mijnen nog niet tot volledige productie zijn gekomen, is een scherpe stijging van het aanbod niet te verwachten.

Naast de vele industriële toepassingen, is palladium een populair metaal voor de vervaardiging van juwelen. Wit goud is een goud-palladium legering met een goudgehalte van 60-80%. Er worden steeds meer toepassingen voor palladium gerealiseerd, dat bevestigt de gedachte dat palladium het metaal van de 21e eeuw is!