Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden Myths and Legends munten kopen


In 2021 lanceerde The Royal Mint de serie 'Myths and Legends' gouden munten kopen, die beroemde figuren uit de Britse folklore opnieuw tot leven brengt. Dit munthuis, met een geschiedenis die meer dan duizend jaar overspant, is een icoon van monetaire en culturele prestige. Gelegen in het Verenigd Koninkrijk, heeft deze instelling zich door de eeuwen heen gewijd aan de productie van munten die zowel in waarde als in verhalend vermogen rijk zijn.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Het verhaal achter de Myths and Legends gouden munten

De Myths and Legends serie van The Royal Mint is een triomf van artistieke uitvoering en cultureel erfgoed, die de verhalen van oude helden en heldinnen in glanzend goud vereeuwigt. Elke munt in deze reeks biedt niet alleen een stukje geschiedenis, maar ook een kunstwerk dat de rijke tradities van de Britse folklore belicht. Voor verzamelaars en liefhebbers van geschiedenis en goud kopen vertegenwoordigt deze serie een kostbare mogelijkheid om een stukje legende in handen te houden.

De avonturen van Robin Hood: De held van Sherwood (2021)

De eerste munt in deze prestigieuze reeks is gewijd aan Robin Hood, een held wiens naam synoniem staat voor rechtvaardigheid en het rebel tegen de corrupte adel. Geslagen in 1 troy ounce puur goud, toont de munt een gedetailleerde afbeelding van Robin Hood, verscholen in de bossen van Sherwood, boog gespannen en klaar om onrecht te bestrijden. Deze munt is niet alleen een viering van de legendarische volksheld, maar ook een eerbetoon aan de eeuwenoude verhalen die generaties lang zijn doorgegeven en die de kern vormen van de Engelse nationale identiteit.

Maid Marian: De onbevreesde compagnon (2022)

Een jaar na Robin Hood, introduceerde The Royal Mint de Maid Marian munt, die eveneens een ons goud bevat. Maid Marian, vaak gezien als het hart van de Robin Hood legendes, wordt afgebeeld als een figuur van moed en mededogen. Op de munt staat ze trots met een boog in haar hand, een symbool van haar autonomie en vurige geest. Deze munt viert niet alleen haar rol binnen de verhalen, maar benadrukt ook de kracht van vrouwelijke personages in folklore en geschiedenis.

Little John: de trouwe reus (2022)

De derde editie in de serie focust op Little John, bekend om zijn kracht, grootte en zijn onwankelbare loyaliteit aan Robin Hood. De gouden munt van Little John toont deze reusachtige figuur met zijn karakteristieke kwartstaf, klaar om in actie te komen. Deze munt erkent de waarde van vriendschap en trouw, thema's die centraal staan in vele mythen en legendes en die essentieel zijn voor de verhalen rond Robin Hood.

Koning Arthur: de ultieme monarch (2023)

In 2023 bracht The Royal Mint een munt uit gewijd aan wellicht de meest iconische figuur in de Britse mythologie: Koning Arthur. Afgebeeld in goud, Arthur heeft zijn zwaard in hand, symbolisch voor zijn rechtmatige heerschappij en zijn zoektocht naar recht en gerechtigheid. Deze munt is niet alleen een eerbetoon aan de Arthurlegende, maar reflecteert ook de tijdloze zoektocht naar idealen zoals eer en integriteit in leiderschap.

Merlin: de wijze tovenaar (2023)

Even belangrijk in de Arthuriaanse legendes is Merlin, de tovenaar wiens wijsheid en macht koning Arthur door vele beproevingen heen hielpen. De Merlin-munt van 2023, geslagen in zuiver goud, toont de machtige tovenaar, omringd door mystieke symbolen van zijn magische krachten. Deze munt viert de kracht van kennis en de belangrijke rol van mentoren die leiding en wijsheid bieden.

Morgan Le Fay: de betoverende enigma (2024)

De 1 Oz Morgan Le Fay gouden munt is in2024 aan de serie toegevoegd. Als een complexe en vaak verkeerd begrepen figuur, vertegenwoordigt Morgan de dualiteit van natuur en menselijke emoties. Op de munt wordt ze afgebeeld in een magische pose, met de mysterieuze en donkere aspecten van haar karakter naar voren gebracht. Deze munt onderzoekt thema's van macht, verleiding en transformatie, die allemaal centraal staan in haar verhalen.

Goudgehalte van de 1 Oz Myths and Legends munten

De gouden munten uit de serie 'Myths and Legends' van The Royal Mint zijn geslagen in hoogwaardig 999.9 zuiver goud, wat inhoudt dat elke munt één ons van het puurste goud bevat. Dit goudgehalte is standaard geworden voor investeringsmunten en verzekert verzamelaars en investeerders van de intrinsieke waarde van de munten. Door gebruik te maken van goud van deze zuiverheid, benadrukt The Royal Mint haar toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid, terwijl de munten een aantrekkelijke optie blijven voor zowel verzamelaars als investeerders die naast zilveren munten kopen op zoek zijn naar een solide toevoeging aan hun portefeuille.


Het erfgoed en de impact van de Myths and Legends serie

De serie 'Myths and Legends' van The Royal Mint doet meer dan alleen prachtige munten slaan; het herinnert ons aan de kracht van verhalen en hoe deze onze cultuur en waarden vormen. Door elk personage te vieren, draagt The Royal Mint bij aan het behoud van deze tijdloze legendes voor toekomstige generaties. De populariteit van de serie onderstreept een universele trek in de mens: de behoefte aan verhalen die ons inspireren, ons verenigen, en ons herinneren aan onze gedeelde menselijkheid.


Technische excellence en artistieke innovatie

Elke munt in de serie is het resultaat van nauwgezet vakmanschap en innovatie. The Royal Mint gebruikt geavanceerde minting-technieken en artistieke ontwerpen die de essentie van elke legendarische figuur vangen. De detaillering in elke munt getuigt van de technische bekwaamheid van de muntmeesters, die traditionele methoden combineren met moderne technologie om elke munt een uniek kunstwerk te maken. Deze technische uitmuntendheid draagt niet alleen bij aan de esthetische waarde van de munten maar verzekert ook hun blijvende waarde als investering.


Investeringswaarde en verzamelbelang

Goud heeft altijd een belangrijke rol gespeeld als veilige haven in onzekere economische tijden, en munten zoals die in de 'Myths and Legends' serie zijn bijzonder waardevol voor zowel investeerders als verzamelaars. De beperkte oplage van elke munt verhoogt hun zeldzaamheid en potentieel voor waardevermeerdering over de tijd. Verzamelaars waarderen deze munten niet alleen om hun financiële waarde, maar ook om hun culturele en artistieke betekenis, wat ze tot een veelzijdige toevoeging aan elke collectie maakt. U kunt ook Myths and Legends zilveren munten kopen.

Geschiedenis van The Royal Mint

The Royal Mint, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw en is daarmee een van de oudste actieve munthuizen ter wereld. Als officiële muntproducent van het Verenigd Koninkrijk is het verantwoordelijk voor het slaan van alle Britse munten, evenals munten voor vele andere landen. Naast het vervaardigen van circulatiegeld houdt The Royal Mint zich bezig met het creëren van herdenkingsmunten en verzamelmunten die cultureel erfgoed en nationale verhalen vieren, zoals de 'Myths and Legends' serie. Deze instelling combineert traditioneel vakmanschap met innovatieve technologieën om de kwaliteit en authenticiteit van haar munten te garanderen.

Gouden munten uit de Myths and Legends serie

In deze serie zijn de volgende gouden munten geslagen:
1 Oz Myths and Legends - Robin Hood 2021 gouden munt
1 Oz Myths and Legends - Maid Marian 2022 gouden munt
1 Oz Myths and Legends - Little John 2022 gouden munt
1 Oz Myths and Legends - King Arthur 2023 gouden munt
1 Oz Myths and Legends - Merlin 2023 gouden munt
1 Oz Myths and Legends - Morgan Le Fay 2024 gouden munt