Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Overige goudproducten kopen

 

Hier vindt u uiteenlopende producten van goud die niet specifiek vallen onder de categorieën goudbaren of gouden munten. Zo kunt u hier onder andere goud granulaat vinden. Dit is een product dat gebruikt wordt door goudsmeden en waar goudbaren van worden gegoten.

Wilt u overig goud kopen? De producten die u op deze pagina treft, kunnen van tijd tot tijd verschillen. Zoekt u iets specifieks? Bekijk ook de verschillende productcategorieën of gebruik de zoekfunctie.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren

koop goud overigeWaar komt goud eigenlijk vandaan?

Goud verschilt van andere metalen doordat het in de ruimte is ontstaan en niet in de aardkorst is gevormd. Specifieker, het is ontstaan bij het exploderen van een ster, een zogenaamde supernova. Hierna is het goud via asteroïden vervoerd naar onze planeet toen de aarde nog vrij jong was. Tegenwoordig wordt goud gevonden in steenertsen op vrijwel elk werelddeel. Door zijn dichtheid zonk het meeste goud op aarde naar de bodem van de oceaan. Maar hoeveel goud is er nou eigenlijk op aarde? Volgens The World Gold Council is tot nu toe slechts ongeveer 190.040 ton goud gedolven. Hoewel dit als een aanzienlijke hoeveelheid klinkt, is de totale hoeveelheid gewonnen goud in de wereld, wederom vanwege de dichtheid, slechts genoeg om vier Olympische zwembaden te vullen.


Fundamentele eigenschappen van goud

Het edelmetaal komt in zijn puurste vorm (24 karaat) in de natuur voor. Goud heeft een unieke gele tint, is chemisch resistent, geleidt elektriciteit en warmte goed, is niet-magnetisch en roest nooit. En we weten dat het een zeer dicht metaal is. Een ander opmerkelijk kenmerk is dat puur goud ongelooflijk zacht is, maar kan worden gemengd met andere metalen om een legering te maken. De metalen die in goudlegeringen worden gebruikt, hebben grote invloed op de eigenschappen van de uiteindelijke legering, met name de hardheid en kleur van het goud.


De prijs van goudOverig-goud-kopen_1.jpg

Goud wordt wereldwijd verhandeld en wordt als zodanig beïnvloed door een breed scala aan economische, sociale en politieke factoren. Dit maakt het moeilijk om prijsschommelingen van goud en zilver toe te schrijven aan een bepaalde gebeurtenis of scenario. Zowel politieke als economische factoren kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de goudprijs. Omdat de goudprijs voortdurend in beweging is, heeft dit invloed op de prijs van de overige goudproducten die u hier ziet. Wanneer de goudprijs stijgt, stijgt hiermee ook de waarde van het goudproduct. U zet de prijs vast op het moment dat u een bestelling bij ons plaatst en afrekent. Goed om te weten: Bij ons koopt u beleggingskwaliteit goud, dit is goud geslagen in een zeer hoge gehalte, meestal 24-karaat zuiverheid (bijvoorbeeld 99,99).


Hoe maakt men goudstaven?

Goudstaven worden op twee verschillende manieren geproduceerd: door te slaan of door te gieten. Gegoten goudbaren houdt in dat men gesmolten goud in een mal giet. Een andere manier is om een goudbaar op dezelfde wijze te slaan, net zoals bij een gouden munt kopen. Dit is wel duurder in de uitvoering. De afwerking van gegoten goudbaren is ruwer en ziet er 'handgemaakt' uit, terwijl geslagen goudstaven een uniform uiterlijk hebben met scherpe details. Over het algemeen worden grote staven gemaakt door middel van gieten en kleine baartjes worden meestal geslagen. De naam van de fabrikant, het gewicht en de fijnheid van het goud worden vaak afgedrukt op zowel gegoten als geslagen staven. Kleine staven worden vaak verpakt in een verzegelde beschermende verpakking met een certificaat en serienummer. Grotere gegoten staven worden zowel met als zonder certificering aangeboden.


Overige goudproducten van hoge kwaliteit

De producten die u ziet kunt u direct bestellen via onze webwinkel. Op de productpagina leest u een gedetailleerde omschrijving. Verder vindt u uitleg over de zuiverheid, het gewicht en de afkomst van het goud. Goudpensioen verkoopt uitsluitend goud waarvan wij de kwaliteit kunnen waarborgen zo kunt u uw goudproduct in de toekomst weer makkelijk verhandelen. Dit betekent dat de producten afkomstig zijn van een edelmetaalbedrijf of munt die aan de hoge kwaliteitseisen van de  London Bullion Market Association (LBMA) voldoen. Deze organisatie is opgericht met als doel de kwaliteit in de zilver- en goudbranche te waarborgen.


Direct online goud kopen of bezoek onze winkel

Bij Goudpensioen koopt u eenvoudig meest verkocht goud direct in onze webshop of in onze winkel in Amsterdam. Dit biedt u de volgende mogelijkheden en voordelen:

Goud kopen online
- 24/7 uw bestelling plaatsen en secuur afrekenen via online bankieren.

- Kies voor verzekerd verzending naar uw adres of ophalen in onze winkel.
- Geen servicekosten en altijd uw eigen accountgegevens bij de hand.

Goud kopen in onze winkel
- Makkelijk te bereiken locatie in Amsterdam De Pijp.

- Ervaar onze persoonlijke service in een beveiligde omgeving.
- Betaal in de winkel en neem voorradige producten direct mee.


Meer weten over goud kopen?

Als het om het kopen van goud gaat, is de keuze reuze. Bij ons vindt u altijd het goudproduct dat helemaal bij uw specifieke wensen past. Mocht u uw gewenst product hier niet kunnen vinden, raden wij u aan om gebruik te maken van onze zoekfunctie. Wij begrijpen dat u wellicht nog met vragen zit – hiervoor kunt u terecht bij onze veelgestelde vragen.