Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Lunar Niue gouden munten kopen

 

De Lunar Niue-serie, geslagen door de New Zealand Mint namens eilandnatie Niue, is een opmerkelijke verzameling die de rijkdom van de Chinese dierenriem belichaamt. Niue is een eiland in de Grote Oceaan ten oosten van Tonga en ten zuiden van Samoa. Wilt u Lunar Niue gouden munten kopen? Dan ontvangt u een munt geslagen in een goud met een zuiverheid dan kiest u voor verzamelbare munten die investeerders en verzamelaars wereldwijd fascineren.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

De Lunar Niue Serie: een samensmelting van traditie en kunst

Overzicht en inspiratie

De Lunar Niue-serie is geïnspireerd op de Chinese dierenriem, die bestaat uit twaalf dieren, elk vertegenwoordigend voor een jaar in een cyclische twaalfjarige cyclus. Elk muntstuk in de serie toont een ontwerp gewijd aan een van deze dierenriemtekens, waardoor ze zeer verzamelbaar en gewild zijn vanwege hun esthetische en culturele waarde. De serie begon in 2015 met het Jaar van de Geit en wordt jaarlijks voortgezet, met een nieuw ontwerp dat overeenkomt met het dierenriemteken van het jaar.

Verzamelbaarheid en investering

Het verzamelen van gouden Lunar Niue munten is niet alleen een investering in fysiek goud, maar ook een kans om een stuk van een gelimiteerde serie te bezitten die in waarde toeneemt naarmate de tijd verstrijkt. Met elk voorbijgaand jaar worden de munten zeldzamer, vooral die van de jaren die verder terugliggen in de serie. Hierdoor bieden ze potentiële toekomstige winsten voor verzamelaars die ze willen verkopen aan andere enthousiastelingen die hun collecties willen completeren of starten.

De historische betekenis van de Lunar Niue Serie

De New Zealand Mint lanceerde de Lunar Niue-serie in 2015, beginnend met het Jaar van de Geit. Sindsdien is elk daaropvolgend jaar een nieuwe munt uitgebracht, zorgvuldig vervaardigd om het dierenriemteken van dat jaar te vertegenwoordigen. Dit omvat de Aap (2016), Haan (2017), Hond (2018), Varken (2019), Rat (2020), Os (2021) en Tijger (2022). Wist u dat ook Lunar munten uit andere landen kunt verzamelen? Bekijk eens UK Lunar gouden munten kopen.

De betekenis achter de Chinese Dierenriem

Twaalf tekens en persoonlijkheden

De Chinese dierenriem is diep geworteld in de Chinese cultuur, waarbij elk dier verschillende persoonlijkheidstrekken en fortuinen symboliseert. Deze dierenriem, ook bekend als Shengxiao, is een cyclisch schema dat twaalf dieren gebruikt om jaren en de persoonlijkheden van mensen geboren in die jaren te symboliseren. Deze beïnvloedt de Chinese astrologie en bepaalt hoe het leven van mensen verweven is met het kosmos. De betekenis van de dierenriem wordt wereldwijd gevierd, wat invloed heeft op verschillende culturele en commerciële producten, waaronder deze kostbare munten.

Het verhaal van de race

Het verhaal achter de Chinese dierenriem is een interessante mengeling van mythologie en folklore, en het is diep geworteld in de Chinese cultuur. Volgens de legende nodigde de Jade Keizer, de heerser van de hemel in de Chinese mythologie, alle dieren uit om hem op zijn verjaardag te bezoeken. Hij kondigde aan dat hij een race zou houden om de volgorde te bepalen waarin de dieren op de zodiac kalender zouden verschijnen.

Op de dag van de race moesten de dieren een rivier oversteken naar het paleis van de Jade Keizer. De zwakke zwemmer rat kreeg een lift van de os, maar sprong net voor de finish van zijn rug af om als eerste aan te komen. De os werd tweede.

De tijger, ondanks de sterke stromingen, kwam als derde aan, gevolgd door het konijn, dat gelukkig van steen naar steen en uiteindelijk op een drijvend stuk hout sprong. De draak, die onderweg stopte om regen te maken voor de boeren en een konijn te helpen, eindigde als vijfde.

De slang, die zich in de hoef van het paard verborgen hield, sprong er vlak voor de finish uit, schrok het paard, en werd zesde, net voor het paard.

De geit, aap en haan bouwden samen een vlot en staken de rivier over, wat hen respectievelijk de achtste, negende en tiende plaats opleverde vanwege hun uitstekende teamwork.

De hond, te druk met spelen in het water, werd elfde en het varken, dat onderweg at en sliep, kwam als laatste aan, waarmee de zodiaccyclus werd voltooid.

Goudzuiverheid in de 1 troy ounce Lunar Niue Munten

Elke Lunar Niue gouden munt wordt geslagen met een zuiverheid van 999,9/1000 goud, waardoor ze zeer zuiver zijn en hun aantrekkelijkheid als zowel verzamelobjecten als waardevolle investeringen toevoegt. Deze hoge mate van zuiverheid zorgt ervoor dat elke munt niet alleen zijn waarde behoudt door het dierenriemontwerp maar ook als solide goudinvestering.

Deze munten worden in het gewicht van 1 troy ounce (1 Oz) geslagen. Een troy ounce goud kopen is een eenheid van gewicht die traditioneel wordt gebruikt in de edelmetaalhandel, voornamelijk voor goud en zilver. Het is iets zwaarder dan de gewone of avoirdupois ounce, die vaak wordt gebruikt in de Verenigde Staten voor het wegen van voedsel en andere goederen. De naam "troy" is afgeleid van het Troyes-gewichtssysteem dat oorspronkelijk uit de Franse stad Troyes kwam in de Middeleeuwen, waar het systeem werd gebruikt voor de handel en het wegen van edelmetalen. Het troy-systeem is ontwikkeld omdat er behoefte was aan een gestandaardiseerde maatstaf voor het handelen in edelmetalen, die nauwkeuriger was dan andere systemen van die tijd.

Niue: het Pacifische Eiland van munten

Niue ligt ten oosten van Tonga en ten zuiden van Samoa en heeft een oppervlakte van 260 vierkante kilometer. Ondanks zijn kleine omvang heeft Niue internationale erkenning gekregen door zijn uitgifte van unieke verzamelbare munten.

Naast de Lunar-serie staat Niue ook bekend om het uitgeven van andere gouden munten zoals de Niue Bitcoin gouden munt en de Gouden Schildpad munten kopen, wat zijn veelzijdigheid en innovatieve geest in het numismatische veld laat zien. Deze munten vieren vaak moderne thema's en populaire cultuur, waardoor Niue een leider is op de wereldmarkt voor verzamelbare munten.

De New Zealand Mint: pionier in moderne muntslag

New Zealand Mint, bekend om zijn innovatieve aanpak van muntontwerp en zijn toewijding aan kwaliteit, is verantwoordelijk voor de productie van de Lunar Niue-munten. Deze Mint heeft een reputatie opgebouwd voor het creëren van munten die niet alleen wettig betaalmiddel zijn maar ook artistieke meesterwerken. De New Zealand Mint is een van de eerste munthuizen ter wereld die de technologie voor kleurenprint op munten heeft aangenomen, waardoor een hoge standaard in de numismatische industrie wordt gezet. Zijn benadering om traditionele thema's te mengen met moderne technologie heeft het een belangrijke speler gemaakt in de wereld van de muntslag.

Het aanbod van de Mint strekt zich uit voorbij culturele munten. Het produceert ook munten onder thema's van populaire media, historische gebeurtenissen en figuren, waardoor het een divers en dynamisch munthuis is. Ook produceert de munt een groot aantal munten die u terug kunt vinden in de categorie zilveren munten kopen.

Gouden munten uit de Lunar Niue series

De Lunar Niue series bestaat momenteel uit de volgende munten:

2015: Lunar Niue Geit gouden munt kopen
2016: Lunar Niue Aap gouden munt kopen
2017: Lunar Niue Haan gouden munt kopen
2018: Lunar Niue Hond gouden munt kopen
2019: Lunar Niue Varken gouden munt kopen
2020: Lunar Niue Rat gouden munt kopen
2021: Lunar Niue Ox gouden munt kopen
2022: Lunar Niue Tijger gouden munt kopen
2023: Lunar Niue Konijn gouden munt kopen