Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Zilverprijs

 

                                                  

* aan deze grafieken kunnen geen rechten worden ontleend. Alle rechten voorbehouden.

Bovenstaande overzichtelijke grafieken tonen de actuele zilverprijs aan van vandaag. Deze handige grafieken geven de zilverprijsweer in euro per troy ounce en kilo. En in dollar per troy ounce en kilo. Een troy ounce is de gewichtsmaat voor edelmetalen, precies 31,1034768 gram puur zilver. De zilverprijs in deze grafieken wordt elke seconde geüpdatet. U kunt door de F5 toets van uw toetsenbord te gebruiken deze pagina verversen, zodat u op ieder moment de werkelijke actuele zilverprijs kunt aflezen.

Zilver in beweging
De zilverprijs is een van de bewegelijkste onder de edelmetalen. De marktprijs (spotprijs) van zilver varieert al naar gelang de vraag en het aanbod. De vraag naar zilver is veel groter dan het aanbod op de zilver markt. Zilver is vanaf 2009 steeds populairder geworden. Door speculatie werd de zilverprijs steeds verder opgedreven. Vanaf april 2010-2011 verdubbelde de zilverprijs zelfs in één jaar tijd! Begin mei 2010 sloeg door aangescherpte beursregels het klimaat om en maakte de zilverprijs de grootste koersval mee sinds de jaren tachtig. Om te beleggen met zilver moet u dus goed op de hoogte zijn van de zilverprijs. Zilver kopen en verkopen dient u op de juiste moment te doen.

De zilverprijs
De zilverprijs is gebaseerd op de London Fixing slotprijs voor zilver. De London Bullion Market Association (LBMA) stelt deze zilverprijs (London Fixing Price) eens per dag vast. Traditiegetrouw mogen slechts drie leden van de LBMA  een bijdrage leveren aan de vaststelling van deze zilverprijs. Sinds 2010 zijn dit Deutsche Bank, Scotia Mocatta en HSBC Investment Banking Group.

Vooruitzichten zilverprijs
De vooruitzichten voor de zilverprijs zien er gunstig uit. Het beperkte aanbod op de markt voor fysiek zilver is structureel. Er is geen vooruitzicht op een plotselinge toename van productie en de verwachting is dat de investeringsvraag sterk zal toenemen. De jaarlijkse productie van zilver bedraagt slechts 22.000 ton terwijl de totale jaarlijkse vraag ruim 27.000 ton bedraagt! Dit is een jaarlijks tekort op van ruim 5.000 ton. De verwachte toename van de productie de komende jaren zal hooguit 2.700 ton bedragen. Het lijkt er dus sterk op dat de zilverprijs sterk zal gaan stijgen. Fysiek zilver kopen kunt u nu ook bij Goudpensioen.