Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Zilverprijs

* aan deze grafieken kunnen geen rechten worden ontleend. Alle rechten voorbehouden.

Op deze pagina kunt u de actuele zilverprijs bekijken. Naast de actuele zilverprijs geven wij u meer informatie over zilver en kunt u op onze site ook zilver kopen.

In de grafieken wordt de zilverprijs weergegeven in EUR per troy ounce en per kilo. Deze koers wordt ook de spotprijs genoemd. Te weten: 1 troy ounce is gelijk aan 31,1 gram en geldt als standaard gewichtseenheid in de internationale zilverhandel.

De zilverprijs blijft bewegen

De zilverprijs is gebaseerd op de London Fixing slotprijs voor zilver die dagelijks wordt vastgesteld door de London Bullion Market Association (LBMA). Blijf deze pagina verversen (bijvoorbeeld door op de F5 toets te drukken) om de actuele zilverkoers te zien. Bovenstaande grafieken tonen de beweging van de zilverkoers en de zilverprijs per gram in de afgelopen periode. Het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van de actuele waarde van zilver, vooral als u overweegt te beleggen in edelmetalen. De prijzen kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals de vraag en het aanbod van zilver en andere edelmetalen.

Wat is de zilverprijs vandaag?

De zilverprijs kan per dag enorm verschillen. De zilverprijs is continu in beweging. De spotprijs geeft aan wat de zilverprijs op dit moment is. Naast de spotprijs van zilver, die tot stand komt op de beurs, stelt de London Bullion Market Association nog een paar keer per dag de prijs van zilver vast. Onze prijzen zijn gebaseerd op de spotprijs.
 
 
 

Hoe komt de zilverprijs tot stand?

De prijs van zilver komt door stand aan de hand van vraag en aanbod. Hoe meer vraag er is, hoe hoger de prijs. Als er meer aanbod is dan vraag, daalt de zilverprijs.

 

De zilverprijs en de waarde van fysiek zilver

De zilverprijs beïnvloedt de waarde van fysieke zilveren producten, zoals zilverbaren en zilveren munten. Wanneer de prijs van het zilver stijgt, worden deze producten meer waard. Als de prijs daalt, neemt de waarde juist af, maar wordt het wel goedkoper om aan te kopen. U ziet zulke koersschommelingen dus gelijk terug in de actuele verkoopprijzen in onze webwinkel.

 

De samenhang tussen zilverprijs en zilver

De zilverprijs is een belangrijke indicator voor beleggers en kopers die geïnteresseerd zijn in het kopen van zilveren munten, zilveren sieraden, en zilveren bestek. Op de huidige wereldmarkt, ook wel bekend als de London Bullion Market Association, wordt de zilverprijs weergegeven in Amerikaanse dollars per gram. Deze actuele zilverprijs wordt vaak middenkoers genoemd en kan worden geïllustreerd in grafieken, uitgedrukt in troy ounces.

 

Welke factoren beïnvloeden de zilverprijs?

Diverse factoren beïnvloeden de zilverkoers, waaronder de vraag vanuit de elektronische industrie en de actuele prijs van goud. Zilver, een waardevol edelmetaal, wordt vaak vergeleken met andere edelmetalen, zoals platina en palladium.

Beleggers en kopers moeten zich bewust zijn van de dagprijs van zilver, omdat dit hun vermogen kan beïnvloeden. Zilveren munten en zilverbaren worden veel verhandeld op de beurs en zijn populaire investeringsobjecten. Kennis van de historische beweging van de zilverprijs kan potentiële kopers en verkopers helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Beleggen in edelmetalen, waaronder zilver en goud, kan een verstandige zet zijn als u op zoek bent naar een stabiele investering. Zilveren en gouden munten zijn niet alleen populair onder beleggers, maar ook onder verzamelaars. Ze worden beschouwd als waardevolle voorwerpen met een historische betekenis.

Het is raadzaam om regelmatig de stand van de zilverprijs en andere edelmetalen bij te houden om weloverwogen beslissingen te nemen bij het kopen of verkopen van deze waardevolle voorwerpen.

 

Is het verstandig om te investeren in zilver?

Investeren in zilver kan verstandig zijn, vooral gezien de groeiende interesse van beleggers in edelmetalen. Het is belangrijk om te onthouden dat de zilvermarkt volatiel is.

 

Zilver kopen bij Goudpensioen

Als u geïnteresseerd bent in zilver kopen, dan bent u bij Goudpensioen aan het juiste adres. Bij Goudpensioen begrijpen we dat de actuele zilverprijs een cruciale factor is voor beleggers en verzamelaars. Daarom bieden we u graag een uitgebreid aanbod aan zilver tegen de meest actuele prijzen.

Onze zilverkoers wordt dagelijks geüpdatet op basis van de bovenstaande grafiek, die de zilverprijs op de wereldmarkt weergeeft. De prijzen in onze webwinkel zijn dus actueel en worden continu geüpdatet.

Naast zilver bieden we ook andere edelmetalen aan, zoals goud, platina en palladium. Onze inkoopprijzen liggen altijd concurrerend, zodat u uw zilveren munten, zilveren sieraden of zelfs zilverbaren tegen aantrekkelijke tarieven kunt kopen of verkopen.

Of u nu één ounce zilver wilt kopen als collector's item of meerdere kilogram zilver als investering, bij Goudpensioen vindt u iets geschikts. Onze zilveren munten omvatten onder andere de bekende Maple Leaf en andere zeldzame stukken die waardevol kunnen zijn voor uw portfolio.

Onze verkopers zijn deskundig en informeren u graag over onze producten. Als betrouwbare plek voor edelmetalen streven we ernaar om uw aanbod niet te beïnvloeden, maar u te voorzien van eerlijke prijzen en hoogwaardige producten!