Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom zilveren muntbaren kopen?


Zilveren muntbaren zijn munten in een baarvorm. Ofwel een zilverbaar voorzien van een officiële muntstempel. Deze blokvormige munten zijn – anders dan bij zilverbaren – ook een wettig betaalmiddel in het land van herkomst. Dat maakt deze zilveren muntbaren kopen een uitstekend alternatief voor beleggers en verzamelaars die zilver wensen aan te kopen in baarvorm zonder het hoge BTW tarief. Bovendien zijn zilveren muntbaren makkelijk te stapelen en om op te slaan. Zo kunt u uw verzameling op een zeer diverse wijze uitbreiden.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Puur zilver muntbaar kopen

De zuiverheid van deze muntbaren is minstens 99,9% puur zilver. Voor het vervaardigen van uw muntbaar wordt dit uit puur zilver gegoten door een wereldberoemd en edelmetaalbedrijf dat voorkomt op de ‘Good Delivery List’ van de London Bullion Market Association (LBMA). Een voorbeeld hiervan is Heimerle Meule, dit is een van de grootste edelmetaalbedrijven van Europa en uiteraard ook een LBMA erkende smelter. U bent hierdoor gegarandeerd van kwaliteitszilver en van een product dat tot een zeer hoge standaard is afgewerkt.

Een wettig betaalmiddel in baarvorm

Momenteel is het grote verschil tussen zilveren munten kopen en zilverbaren kopen het geheven BTW-tarief. In Nederland en vele andere landen over de hele wereld geldt dat men over zilverbaren het hoge BTW-tarief. Voor munten zit dit anders en vallen deze goederen nog onder marge-BTW. Dit betekent dat u als koper geen BTW betaalt over de zilveren munten die u koopt. Dit is dus ook de reden dat zilveren muntbaren zijn ontwikkeld. Door de aanwezigheid van een muntstempel en toekenning van een nominale waarde worden deze baren beschouwd als munten en genieten zij van dezelfde BTW voordelen als reguliere zilveren munten.

Muntbaar versus zilverbaar

Bekijk hieronder de overeenkomsten en de verschillen tussen deze twee populaire zilverproducten:

Muntbaar

- Vervaardigd uit puur zilver
- In verschillende gewichten verkrijgbaar
- Heeft zowel intrinsieke + nominale waarde en daardoor wettig betaalmiddel in land van herkomst
- U betaalt geen BTW over uw muntbaar

Zilverbaar

- Vervaardigd uit puur zilver
- In verschillende gewichten verkrijgbaar
- De waarde is intrinsiek en gebaseerd op gewicht en de actuele zilverwaarde
- U betaalt bij aanschaf het hoge BTW-tarief

Uw muntbaren en de actuele zilverwaarde

Heeft u een muntbaar eenmaal aangeschaft, dan vraagt u zich wellicht af: wat is mijn investering waard? Ondanks de toekenning van een nominale waarde, zal de intrinsieke waarde bijna altijd veel hoger uitvallen. Met intrinsieke waarde bedoelen we de waarde van het zilver. Wat dit u oplevert bij een eventuele verkoop wordt uitgerekend aan de hand van het gewicht van uw muntbaar en de actuele zilverprijs. Doordat de zilverkoers gedurende de dag in beweging is, is zo’n waardebepaling altijd een momentopname en betekent dit ook dat de waarde van een muntbaar zowel kan stijgen als kan dalen bij koersschommelingen. Benieuwd naar de actuele zilverprijs? Bekijk de huidige zilverkoers per troy ounce en per kilo.

 

Wat is de zuiverheid van zilveren muntbaren?

Net als zilverbaren, worden zilveren muntbaren gemaakt van zuiver edelmetaal. Dit herkent u door de vermelding van 999 wat staat voor een 99,9% zuiverheid. De vermelding van zuiverheid wordt afhankelijk van het merk aan voor- of achterkant van de muntbaar geplaatst samen met gegevens over herkomst en het gewicht van het zilver.

 

Van grote muntbaar tot afbreekbare baartjes

Kiest u voor muntbaren kopen dan heeft u een geruime keuze aan gewichten en ontwerpen. Het grote voordeel van muntbaren in tegenstelling tot munten is dat deze u de mogelijkheid bieden om grotere hoeveelheden zilver in één keer. Of om juist heel flexibel zilver kopen wanneer u voor een combibar muntbaar kiest.

 

Hoe werkt muntbaren kopen?

Wilt u bij ons uw muntbaren bestellen? Kies dan voor online kopen of plan een bezoek aan onze winkel in Amsterdam:

Online muntbaren kopen

  • Bepaal het gewenste aantal zilverbaren en bestel direct in onze webshop.
  • Kies voor verzekerd verzending of Click & Collect.
  • U betaalt direct en veilig via internetbankieren.
  • De muntbaren worden discreet en vellig thuisbezorgd of haalt u zelf bij ons op.

Muntbaren kopen in de winkel

  • Bezoek onze winkel volgens tijdens openingsuren.
  • De prijzen worden vastgezet tijdens uw bezoek, inclusief een servicetoeslag.
  • U rekent direct af in de winkel. Verhoog tijdig uw pinlimiet!

Voor meer informatie over het bestelproces en plannen van uw winkelbezoek zie Bestelmogelijkheden.

 

Waarom voor Goudpensioen kiezen?

Wilt u vertrouwd muntbaren kopen? Kies dan voor een bedrijf met kennis en ervaring op het gebied van edelmetaal. U koopt bij snel en veilig uw zilver, goud of ander edelmetaal direct in onze winkel in Amsterdam of 24 uur per dag online in onze webwinkel met de volgende voordelen:

Zilveren muntbaren kopen online
- Dag en nacht uw bestelling plaatsen en veilig betalen via online bankieren.

- Uw muntbaar wordt verzekerd verzonden of haalt u zelf op in onze winkel.
- U betaalt geen servicekosten en heeft toegang tot uw eigen account en bestelhistorie.

Zilveren muntbaren kopen in onze winkel
- Bezoek ons makkelijk te bereiken verkooppunt in Amsterdam De Pijp.

- Ervaar onze persoonlijke service in een beveiligde omgeving.
- U betaalt in de winkel en neemt direct de voorradige producten met u mee naar huis.

 

Bestel uw zilveren muntbaar vandaag

Ons actuele aanbod zilveren muntbaren treft u hier. Deze baren zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en uitvoeringen. Op de individuele productpagina’s kunt u informatie vinden met betrekking tot onder andere de afmeting en levertijd van de zilveren muntbaar die u wenst te bestellen. U kunt dan ook meteen uw order bij ons plaatsen door het product toe te voegen aan uw winkelwagen.

Heeft u nog vragen over zilveren muntbaren kopen of bent u benieuwd naar onze service? Neem ook kijkje op onze veelgestelde vragen pagina.