Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav
Eagle
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gouden American Eagle kopen
De eerste gouden American Eagle stamt uit 1986. Deze muntenreeks wordt nog steeds geslagen door de United States Mint en behoort tot de meest bekende Amerikaanse beleggingsmunten.  U kunt de gouden American Eagle kopen in de volgende uitvoeringen: 1/10, 1/4, 1/2 en 1 troy Ounce. Een zeer speciale kenmerk van deze munt is dat het vervaardigd wordt uit goud wat uitsluitend afkomstig is uit Amerika. Aan de voorzijde van deze munt wordt godin Liberty afgebeeld en aan de achterzijde de arend, symbool van Amerika. De American Eagle wordt ook geslagen in het zilver.

American Eagle ontwerp
Voor velen is de Eagle een Amerikaanse munt pur sang. Het bevat namelijk de twee symbolen die zo kenmerkend zijn voor dit land. Aan de voorzijde wordt Liberty, godin van de vrijheid, afgebeeld naar een ontwerp van Augustus Saint-Gaudens. Liberty staat sterk met golvend haar en een fakkel in haar rechterhand. In haar linkerhand houdt zij een olijftak vast. De achterzijde van deze gouden munt is ontworpen door beeldhouwer, Miley Busiek, en is een afbeelding van een mannelijke adelaar die met een olijftak komt aanvliegen bij zijn nest. In het nest zijn een vrouwelijke adelaar en haar kuikens aanwezig.

Direct de American Eagle gouden munt kopen
De American Eagle is een van de best verkopende series van producent U.S. Mint. De munt heeft een goud gehalte van 916,7/1000 en is daarom te beschouwen als een 22-karaat gouden beleggingsmunt. Dit is niet de zuiverste Amerikaanse gouden munt op de markt, de American Buffalo heeft namelijk een goud gehalte van 999,9/1000 en is daarmee de puurste munt met een zuiverheid van 24-karaat. De American Eagle wordt standaard gemunt in het gewicht van 1 troy ounce. Deze eenheid wordt gehanteerd voor de gewichtsbepaling van edelmetalen en komt overeen met 31,1 gram. Wilt u een gouden American Eagle munt kopen? Bestel uw gouden munt direct online of in onze winkel.