Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden Wiener Philharmoniker munten

 

De Wiener Philharmoniker gouden munt kopen is zonder twijfel één van de mooiste gouden munten die er bestaan. Deze munt, geïnspireerd door het wereldberoemde Vienna Philharmonic Orchestra, staat bekend om zijn verfijnde ontwerp en uitzonderlijke zuiverheid. Op de voorzijde van de munt zijn verschillende muziekinstrumenten afgebeeld, terwijl de achterzijde de majestueuze orgel uit de concertzaal in Wenen toont. Deze munten worden geslagen door de Royal Austrian Mint in Wenen en zijn een populair beleggingsmiddel in Europa.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

De geschiedenis van de Wiener Philharmoniker gouden munt

De geschiedenis van de Wiener Philharmoniker gouden munt gaat terug tot 1989, toen deze voor het eerst werd uitgegeven. De munt werd geïntroduceerd om de rijke muzikale traditie van Oostenrijk te vieren en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest geliefde gouden munten ter wereld. Voordat de euro werd ingevoerd, had de munt een nominale waarde die in Oostenrijkse schillings werd uitgedrukt. Tegenwoordig is de waarde van deze Oostenrijk gouden munt kopen in euro's uitgedrukt, wat de internationale verhandelbaarheid van de munt vergemakkelijkte. De keuze voor het ontwerp van de munt was een eerbetoon aan het beroemde Vienna Philharmonic Orchestra, dat een belangrijke rol speelt in de Oostenrijkse cultuur.


Zuiverheid van de Wiener Philharmoniker gouden munt

De Wiener Philharmoniker gouden munt staat bekend om zijn uitzonderlijke zuiverheid van 999,9/1000 goud, ook wel 24-karaat goud kopen genoemd. Deze hoge zuiverheid maakt de munt een directe concurrent van andere bekende beleggingsmunten zoals de Canadese Maple Leaf en de Australische Kangoeroe. De zuiverheid van de munt betekent dat deze vrijwel geheel uit puur goud bestaat, wat hem zeer aantrekkelijk maakt voor beleggers die fysiek goud willen kopen. Gouden munten zoals deze worden vaak gezien als een veilige haven in tijden van economische onzekerheid, omdat goud zijn waarde behoudt, zelfs als de waarde van valuta's fluctueert.

Europa’s populaire beleggingsmunt

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van gouden munten, biedt de Wiener Philharmoniker een aantrekkelijke optie. Het kopen van een gouden munt is niet alleen een manier om te investeren in fysiek goud, maar ook om een stukje Oostenrijkse cultuur en geschiedenis in bezit te hebben. De Royal Austrian Mint, verantwoordelijk voor de productie van deze munten, staat bekend om zijn vakmanschap en de hoge kwaliteit van zijn producten. De Wiener Philharmoniker is een symbool van betrouwbaarheid en waarde, en is een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren beleggers.


Verschillende gewichten van de Wiener Philharmoniker gouden munt

De Wiener Philharmoniker gouden munt wordt in verschillende gewichten geslagen om aan de uiteenlopende behoeften van beleggers te voldoen. Deze diversiteit in gewichten maakt de munt toegankelijk voor zowel grote als kleine investeerders en biedt flexibiliteit in beleggingen.

1 Troy Ounce

De meest gangbare maat is de 1 Troy Ounce munt, die ongeveer 31,1 gram weegt. Deze maat is populair vanwege zijn herkenbaarheid en liquiditeit. Een 1 Troy Ounce munt is gemakkelijk te verhandelen en wordt wereldwijd erkend, wat hem tot een uitstekende keuze maakt voor zowel beginnende als ervaren beleggers. De nominale waarde van deze munt is 100 euro, maar de werkelijke waarde hangt natuurlijk af van de huidige goudprijs op de markt.


1/2 Troy Ounce

Naast de standaard 1 Troy Ounce munt, zijn er ook kleinere maten beschikbaar, zoals de 1/2 Troy Ounce. Deze munt weegt ongeveer 15,55 gram en heeft een nominale waarde van 50 euro. De 1/2 Troy Ounce munt biedt een goed compromis tussen betaalbaarheid en waarde, en is aantrekkelijk voor beleggers die iets meer willen investeren dan de kleinere munten, maar misschien niet direct de volledige prijs van een 1 Oz goud kopen willen betalen.


1/4 Troy Ounce

De 1/4 Troy Ounce munt weegt ongeveer 7,77 gram en heeft een nominale waarde van 25 euro. Deze maat is ideaal voor beleggers die beginnen met het kopen van goud of voor diegenen die hun bestaande portfolio willen uitbreiden met kleinere denominaties. De lagere prijsdrempel van de 1/4 Troy Ounce munt maakt het een toegankelijke optie voor veel mensen en biedt de mogelijkheid om in kleine stappen goud te kopen.


1/10 Troy Ounce

De kleinste standaardmaat in de serie is de 1/10 Troy Ounce munt, die ongeveer 3,11 gram weegt en een nominale waarde van 10 euro heeft. Deze munt is bijzonder populair onder nieuwe beleggers en verzamelaars vanwege de lage instapkosten. De 1/10 Troy Ounce munt biedt een betaalbare manier om te beginnen met het opbouwen van een goudportefeuille, en kan ook een geweldig cadeau zijn voor speciale gelegenheden.


1/25 Troy Ounce

De 1/25 Troy Ounce gouden Wiener Philharmoniker munt is een unieke en bijzondere toevoeging aan de reeks van Wiener Philharmoniker munten. Deze munt weegt ongeveer 1,24 gram en heeft een nominale waarde van 4 euro. Ondanks zijn kleine formaat, behoudt deze munt dezelfde indrukwekkende zuiverheid van 999,9/1000 goud, wat overeenkomt met 24-karaat goud. De 1/25 Troy Ounce munt werd geïntroduceerd om beleggers een nog toegankelijkere en betaalbare optie te bieden om te investeren in fysiek goud. Deze kleine maar waardevolle munt is ideaal voor beginnende beleggers, jongeren die willen starten met goud verzamelen, of als een symbolisch en waardevol cadeau.


Speciale edities en grotere munten

In 2004 werd ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van de Wiener Philharmoniker munt een speciale editie van 1000 Troy Ounce geslagen, wat neerkomt op ongeveer 31,1 kilogram goud. Er werden slechts 15 exemplaren van deze gigantische munt gemaakt, waardoor deze een zeldzaam verzamelobject is geworden. Deze munt heeft een nominale waarde van 100.000 euro en is voornamelijk interessant voor zeer vermogende beleggers en verzamelaars die op zoek zijn naar unieke en prestigieuze items. De productie van zulke grote en zeldzame munten benadrukt de vakmanschap en toewijding van de Royal Austrian Mint aan het creëren van uitzonderlijke gouden munten.


Diversificatie en toegankelijkheid

De beschikbaarheid van de Wiener Philharmoniker gouden munt in verschillende gewichten maakt het voor meer mensen mogelijk om in goud te investeren, omdat ze betaalbaarder zijn dan de grotere munten. Dit biedt beleggers de mogelijkheid om hun investeringen te diversifiëren en hun portefeuilles aan te passen aan hun financiële mogelijkheden en doelen. De flexibiliteit in gewichten maakt het ook gemakkelijker voor beleggers om hun goudvermogens naar behoefte te liquideren of aan te vullen zonder grote financiële verplichtingen.


Oostenrijks goud kopen

Bij het overwegen van een investering in goud, is het belangrijk om de herkomst van de munt in acht te nemen. Het kopen van een Oostenrijkse gouden munt, zoals de Wiener Philharmoniker, betekent investeren in een product met een rijke geschiedenis en een reputatie voor zuiverheid en kwaliteit. Oostenrijk heeft een lange traditie van goudsmidkunst en de Royal Austrian Mint heeft door de jaren heen bewezen een betrouwbare producent te zijn. Dit maakt de keuze om een Oostenrijkse gouden munt te kopen niet alleen een verstandige financiële beslissing, maar ook een manier om deel te nemen aan een eeuwenoude traditie van uitmuntendheid.


Goud kopen voor nu en later

Goud kopen is een populaire manier om vermogen te beschermen en te diversifiëren. In tijden van economische onzekerheid wordt goud vaak gezien als een veilige haven, omdat het zijn waarde behoudt, zelfs als de waarde van valuta's daalt. Het kopen van goud in de vorm van munten biedt het voordeel van gemakkelijke opslag en verhandelbaarheid. De Wiener Philharmoniker is een uitstekende keuze voor diegenen die fysiek goud willen kopen, omdat deze gouden munt niet alleen van hoge zuiverheid is, maar ook wereldwijd erkend en gewaardeerd wordt.


Zilveren Wiener Philharmonikers

Naast de gouden versie van de Wiener Philharmoniker is er ook een zilveren variant beschikbaar. De zilveren Wiener Philharmoniker kopen is net zo gedetailleerd en artistiek als zijn gouden tegenhanger, maar biedt een betaalbaarder alternatief voor beleggers. De zilveren munt heeft dezelfde iconische ontwerpen van muziekinstrumenten en de orgel uit de concertzaal in Wenen, en wordt eveneens geslagen door de Royal Austrian Mint. Deze zilveren munten zijn bij beleggers zeer gewild en bieden een aantrekkelijke manier om te investeren in edelmetaal zonder de hogere kosten van goud.


Direct gouden Wiener Philharmoniker munten kopen

De Wiener Philharmoniker gouden munt is een unieke en waardevolle beleggingsmunt met een rijke geschiedenis en een uitzonderlijke zuiverheid. Deze munt, die wordt geslagen door de Royal Austrian Mint, biedt beleggers de mogelijkheid om fysiek goud te bezitten in een vorm die zowel cultureel als financieel betekenisvol is. Met verschillende beschikbare gewichten, van de populaire 1 Troy Ounce tot kleinere fracties, biedt de Wiener Philharmoniker flexibiliteit en toegankelijkheid voor een breed scala aan beleggers. Of u nu geïnteresseerd bent in het kopen van een gouden munt, een Oostenrijkse gouden munt, of overweegt goud te kopen in het algemeen, de Wiener Philharmoniker is een uitstekende keuze die zowel schoonheid als waarde biedt.