Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden Wiener Philharmoniker munt

 

De Wiener Philharmoniker gouden munt is één van de mooiste gouden munt die er bestaan. De inspiratie achter deze munt is de Vienna Philharmonic  Orchestra. Op de voorzijde zijn er muziekinstrumenten afgebeeld en op de achterzijde de orgel uit het concerthal in Wenen. Deze gouden munten worden geslagen door de Royal Austrian Mint in Wenen. Voordat de Euro werd ingevoerd werd er op de achterzijde nog de nominale waarde in Schillings uitgedrukt. Tegenwoordig wordt dit in Euro's omschreven. Deze munt is de enige die in Europa als puur gouden beleggingsmunt wordt verhandeld. Fysiek goud kopen in de vorm van deze mooie gouden munt is een mooie diversificatie van uw verzameling.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

De Wiener Philharmoniker gouden munt

De Wiener Philharmoniker is uitgeroepen tot de populairste gouden beleggingsmunt van Europa. De munt kent de puurste zuiverheid van 999,9/1000 goud en is hiermee een directe concurrent van munten als  de Canadese Maple Leaf en de Australische Kangoeroe. Het ontwerp is een eerbetoon aan het filharmonisch orkest van Wenen en is ongewijzigd gebleven sinds de eerste uitgifte in 1989. De voorkant van deze munt is rijk versierd met een aantal bekende instrumenten, waaronder een cello en een viertal violen. De naam van de munt vormt een boog boven deze voorwerpen. De achterzijde geeft een afbeelding weer van de grote orgel uit de bekende Golden Hall.

 

Maten van de Vienna Philharmonic gouden munt

Deze munt wordt, net als andere gouden munten, geslagen in het gewicht van 1 Troy Ounce. Dit is een gewichtsuitdrukking van edelmetaal en komt overeen met ongeveer 31,1 gram goud. In 2004 werd voor de 15 jarige jubileum munten van 1000 Troy Ounce geslagen, waar er maar 15 stuks van zijn gemaakt. Deze hebben een nominale waarde van 100.000,- Euro. Daarnaast wordt de Wiener Philharmoniker uitgegeven in kleinere maten van 1/10, 1/4 en een halve Troy Ounce. Alle gouden munten uit de Wiener Philharmoniker serie kennen dezelfde zuiverheid van 24-karaat goud. Buitenom de gouden Philharmoniker is er ook de zilveren Wiener Philharmoniker. Deze zilveren Philharmoniker munt is bij Goudpensioen zeer gewild.