Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom nu zilver kopen?

 

Naast goud behoort zilver al eeuwenlang tot de meest verhandelde edelmetaalsoorten. Zilver kopen en zilver verkopen wordt overal ter wereld gedaan. Dit gebeurt in de vorm van puur zilver die als zilverbaar wordt gegoten of dat verwerkt wordt in een zilveren munt. Bij Goudpensioen hebben wij een zeer ruime keuze aan zilverproducten in allerlei gewichten en passend bij ieder budget. Ontdek ons assortiment aan zilverproducten en kies zilver in de vorm en het gewicht die het beste bij u en uw situatie past. Kom eens langs in onze winkel in Amsterdam of maak het uzelf gemakkelijk en koop zilver direct online.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 341

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 341

Van hoog naar laag sorteren

zilver kopen

De toekomst van fysiek zilver

De huidige wereldreserve aan zilver is naar schatting 400.000 ton. Toch is de kans groot dat, gezien de toenemende vraag en het huidige productietempo, zilverwinning over circa twintig jaar onrendabel wordt. Dat betekent dat voor nieuwe productie men zich in de toekomst moet gaan richten op het reeds beschikbare zilver in de vorm van sieraden, muntstukken en edelmetaalstaven. Door de verwachte schaarste, is zilver kopen als belegging in recente tijden steeds populairder geworden.

Puur zilver kopen

Wilt u ook zilver kopen? Zilver wordt door ons geleverd in munten en baren. Bij ons koopt u beleggingskwaliteit zilver, dat is zilver met een hoge zuiverheid (bijvoorbeeld 999/1000), geproduceerd door wereldberoemde smelters en munthuizen. Fysieke zilverbaren kopen en munten koopt u altijd in deze hoogste zuiverheid. Dit herkent u aan de vermelding 999 of zelfs 999,9.  Per gekozen product kunt in onze webwinkel de zuiverheid en het gewicht bekijken samen met de actuele verkoopprijs.

Zilverproducten en de actuele zilverkoers

De prijs van zilverproducten wordt grotendeels bepaald door de huidige zilverprijs. Deze is constant in beweging. Bij een stijging van de zilverkoers wordt uw zilverbaar meer waard. Bij een daling neemt deze waarde iets af, maar betekent ook dat de aankoopprijs lager ligt. De prijs die u betaalt voor uw zilveraankoop wordt beïnvloed door de actuele zilverkoers. Op het moment dat u uw bestelling plaatst en betaalt legt u de prijs vast.

 

Zilveren munten vs. zilverbaren

Wanneer u ervoor kiest om fysiek zilver te kopen staat u voor de keuze: wordt het zilveren munten kopen or zilverbaren aanschaffen? De mogelijkheden van beide opties leggen wij hieronder uit:

 

Waarom zilveren munten kopen?
Zilveren munten zijn verkrijgbaar van verschillende landen over de hele wereld. Van beleggingsmunten tot bijzondere muntenseries. De meeste munten worden geslagen in 1 troy ounce (31,1 gram) en daarnaast kunt u kiezen voor munten in tal van andere gewichten, zoals 2 troy ounce (62,2), 5 troy ounce (155,5 gram) en zelfs een kilo. Dit geeft veel flexibiliteit en biedt u zelfs de mogelijkheid om een mooie verzameling te beginnen. Bovendien is het kopen van zilveren munten in veel gevallen iets voordeliger dan het kiezen voor baren in verband het verschil in de geheven belasting.


Waarom zilverbaren kopen?
Zilverbaren zijn uiterst geschikt voor kopers die fysiek zilver verlangen in een handzaam en stapelbaar formaat. Zilverbaren zijn verkrijgbaar in zowel kleine uitvoeringen, bijvoorbeeld 10 gram, 20 gram en troy ounces, maar ook in veel grotere gewichten van meerdere kilo’s. Naast zilverbaren kunt u ook kiezen voor zilveren muntbaren kopen. Een muntbaar is een hybrideproduct dat zowel een baar als een munt in één is. Houd wel rekening mee dat zilverbaren belast worden onder het hoge BTW-tarief. Muntbaren vallen hier niet onder en kunnen daarom een voordeliger optie zijn. Het is niet bekend of hier in de toekomst mogelijk nog verandering in komt.

Twijfelt u nog steeds wat voor u een passende optie is, in dit artikel nemen we dit onderwerp nog eens onder de loep: zilveren munten of zilverbaren kopen?

koop zilver

LBMA Good Delivery zilver kopen

De afkorting LBMA staat voor London Bullion Market Association. Deze organisatie is opgericht in 1987 en heeft als taak de kwaliteit in de zilver- en goudbranche te waarborgen. Wereldwijd zijn er ongeveer 150 bedrijven lid van de LBMA, inclusief mijnen, smelterijen, handelaren en munthuizen. Deze bedrijven zijn terug te vinden op hun Good Delivery List, welke aangeeft dat ze voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Als consument biedt dit u zekerheid over uw goud en zilver, zo weet u onder andere dat de herkomst, zuiverheid en gewicht kloppend is. Goudpensioen verkoop zilverproducten afkomstig van LBMA-geaccrediteerde smelters, waaronder Umicore en Heraeus.

Welke zilverproducten kunt u kiezen?

Onder de categorie zilver is de keuze ruim. Bekijk direct alle beschikbare producten in de Goudpensioen webshop en ontdek welk product bij uw wensen past. Een overzicht van de mogelijkheden is alvast hieronder te vinden:

- Zilveren beleggingsmunten de populairste wereldwijd verhandelbare munten.
zilveren Maple Leaf kopen, zilveren Wiener Philharmoniker kopen, zilveren American Eagle kopen
- Zilveren munten met een bijzonder ontwerp en mogelijke verzamelwaarde.
- Zilverbaren Good Delivery baren in verschillende gewichten.
- Zilveren muntbaren het beste van een munt en baar in één.


Vandaag uw zilver bestellen – online of in de winkel

Koop bij ons snel en veilig uw zilver, goud of ander edelmetaal direct in onze winkel in Amsterdam of 24/7 online. Dit zijn de voordelen:

Zilver kopen in onze winkel
- Makkelijk te bereiken locatie in Amsterdam De Pijp.

- Ervaar onze persoonlijke service in een beveiligde omgeving.
- Betaal in de winkel en neem direct voorradige producten met u mee.


Zilver kopen online
- Dag en nacht bestellen en secuur betalen via online bankieren.

- Kies voor verzekerd verzending naar uw adres of haal zelf op in onze winkel.
- Geen servicekosten en altijd uw eigen accountgegevens bij de hand.


Koop uw zilver direct en discreet bij Goudpensioen

U bent slechts een paar klikken verwijderd van een aankoop fysiek zilver. Wat u ook kiest, wij staan voor u klaar en leveren snel uit. Bestel puur zilver 24 uur per dag direct vanuit huis. Kiest u ook voor thuislevering, dan ontvangt u uw zilver discreet en verzekerd geleverd. Via Click & Collect kunt u zelf uw bestelling ophalen in onze beveiligde winkel in Amsterdam. Van LBMA-kwaliteit zilverbaren tot zilveren beleggingsmunten als de Maple Leaf, Wiener Philharmoniker, American Eagle en Australische Kangoeroe, ontdek vandaag onze producten en hoogwaardige service.

Heeft u nog vragen over zilver kopen of bent u benieuwd naar onze service? Neem dan ook kijkje op onze FAQ.