Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom goudbaren kopen?

 

Wie fysiek goud in huis wenst te halen, kan goudbaren kopen. Bij Goudpensioen kunt u baargoud kopen vanaf slechts 0,5 gram. Dat is heel prettig want zo wordt dit zeldzame edelmetaal zeer toegankelijk, zelfs voor beginnende kopers. Door goudbaren te kopen, investeert u in iets fysieks voor financieel onzekere tijden of als spaargeld voor later. Bovendien is het kopen van goudbaren een van de voordeligste manieren om in puur goud te investeren. Goudbaren kopen doet u niet dagelijks en is wellicht iets waar u nog heel veel vragen over heeft. Bij Goudpensioen voorzien wij u graag van alle relevante informatie om tot een weloverwogen keuze.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 41

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 41

Van hoog naar laag sorteren

koop goudbaren‘Good Delivery’ goudbaren kopen

In ons assortiment treft u een breed assortiment aan ‘Good Delivery’ goudbaren die afkomstig zijn van een door de London Bullion Market Association (LBMA) erkend edelmetaalbedrijf. Umicore goudbaren, Heraeus goudbaren en Perth Mint goudbaren zijn goudproducten die op grote schaal worden geproduceerd. De ‘Good Delivery’ status is een keurmerk dat strenge eisen stelt aan de productie en de zuiverheid van goudstaven. Voor u betekent dit een garantie van authenticiteit en dat u uw goudbaren overal ter wereld kunt verhandelen. Bij Goudpensioen koopt u dan ook uitsluitend goud van bedrijven die op deze lijst voorkomen.

 

Umicore, Heraeus, The Perth Mint…

U ziet het: goudbaren worden u aangeboden door verschillende producenten uit verschillende landen. Voorbeelden van zulke makers zijn Umicore uit België, Heraeus uit Duitsland en The Perth Mint uit Australië. Dit zijn stuk voor stuk grootmachten in de edelmetaalbranche en komen uiteraard allemaal voor op de Good Delivery List van de LBMA. Doordat iedere producent andere productiekosten en verpakkingskeuzes maakt voor hun goudbaren, kan de prijs van de baren onderling iets van elkaar verschillen. U maakt zelf de keuze voor het merk en het gewicht dat bij uw wensen aansluit.

Goudbaren kopen: met of zonder certificaat?

Een certificaat is een officiële en schriftelijke verklaring voor de kwaliteit van een product. Bij edelmetalen in baarvorm, wordt vaak een certificaat van echtheid geleverd. Op het certificaat van echtheid staat de zuiverheid en het gewicht aangeduid. Het goudgehalte of zilvergehalte is direct inzichtelijk. Dankzij een certificaat van echtheid is het betreffende product goed verhandelbaar. Deze certificaten worden over het algemeen wereldwijd erkend. Toch hoeft u niet per se te kiezen voor een goubaar met certificaat kopen. Indien uw product afkomstig is van een Good Delivery smelter, kunt u zeker zijn van echtheid en blijft uw goud, met of zonder certificaat, overal ter wereld verhandelbaar.

 

Goudbaren kopenHet gewicht van goudbaren

Van oorsprong wordt goud verhandeld in troy ounces (dit wordt vaak afgekort tot Oz). Een troy ounce is niet hetzelfde als een ‘echt’ ons, wat tegenwoordig in de volksmond voor een gewicht van 100 gram wordt gebruikt. Het gebruik van het woord ons heeft wortels in het Romeinse tijdperk. De term  ‘troy’ wordt pas na de 14e eeuw in gebruik genomen. Een troy ounce wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt om het gewicht van edelmetaal uit te drukken en komt precies neer op 31,1034768 gram. Op de internationale goudmarkt wordt de goudprijs in troy ounces per dollar weergeven.

 

Overzicht goudbaar gewichten

In de categorie goudbaren kopen heeft u veel keuze, van goudbaartjes in de allerkleinste gewichten tot aan de grotere goudstukken tot een kilo of meer. De meeste goudkopers zoeken goudbaren die zowel aantrekkelijk geprijsd zijn en ook flexibiliteit bieden. Afhankelijk van hoeveel u wilt inleggen voor uw goud, is er de volgende verdeling te maken op basis van gewicht en prijs.

Kleine beurs: 0,5 gram – 10 gram goudbaren
Middelgrote baren: in de gewichten 20 gram, 1 troy ounce, 50 gram
Voor de grote koper: baren vanaf 100 gram, 250 gram, 500 gram en groter

De vijf voordelen van goudbaren kopen

Het kiezen voor goudbaren kan voor iedereen verschillen. Sommige mensen zijn op zoek naar het meest voordelige goudproduct. Anderen vinden het handig om goudbaren te kopen vanwege de grote keuze in gewichten. Wat uw reden ook is, hieronder nog een opsomming van de vijf voornaamste voordelen die goudbaren kopen met zich meebrengt:

1. De mogelijkheid om goud in heel veel verschillende gewichten te kopen.

2. U koopt een wereldwijd erkend beleggingsproduct.

3. Goudbaren met certificaat bieden u extra zekerheid op papier.

4. Uw goudbaren nemen in waarde toe wanneer de goudkoersen stijgen.

5. Verkoop waar en wanneer u wilt uw goudbaren tegen actuele inkoopprijzen.

 

BTW-vrij goudbaren kopen

Een aantrekkelijke voordeel van het kopen van goudbaren is dat deze vrijgesteld zijn van BTW. Sinds eind jaren negentig is dit door de Europese Unie bepaald en opgenomen in de wet. Wel is het een vereiste dat een goudbaar tenminste 99,5% puur goud moet bevatten en in een gangbaar gewicht moet worden aangeboden. Deze Btw-vrijstelling geldt overigens niet alleen voor goudbaren; gouden munten met een zuiverheid van tenminste 80% vallen hier ook onder. Door deze wet wordt het duidelijk dat het kopen en bezitten van fysiek goud juist gestimuleerd wordt en dus nog steeds als een belangrijke financieel instrument wordt beschouwd.

 

Welke goudbaar is het goedkoopst om te kopen?

Natuurlijk wilt u goudbaren kopen tegen de best mogelijke prijs. Bij het beleggen in goud is het belangrijk om te beseffen dat zowel de actuele goudprijs als het gewicht van het fysieke goudproduct van belang zijn bij het bepalen van de goedkoopste prijs per gram goud. Aangezien er kosten verbonden zijn aan de productie van goudstaven, is het de regel dat hoe kleiner de goudbaar die u koopt, hoe duurder deze zal zijn. Het is echter goed om te weten dat kleinere goudstaven u de meeste flexibiliteit bieden omdat ze over het algemeen gemakkelijker te verhandelen zijn.

Uw goudbaar online kopen met verzekerde verzending

Goud kopen online is veilig en snel. Bovendien is het aanschaffen van goudbaren heel gemakkelijk en zet u gelijk de prijs voor uw aankoop vast. Langskomen in onze winkel kan, maar hoeft niet. Bij Goudpensioen maken wij dagelijks onze klanten blij met fysiek goud dat secuur en professioneel wordt geleverd op het thuisadres. Uw goudbaren worden discreet verpakt en verstuurd door verzekerde post en  u tekent zelf voor ontvangst. Ontdek het gemak van thuisbezorgde goudbaren en plaats vandaag uw bestelling in onze webshop.

Baargoud kopen kan direct en snel – online of in Amsterdam

Goudbaren kopen is bij ons eenvoudig, secuur en snel. In slechts een paar klikken plaatst u uw bestelling online of kom op afspraak naar onze winkel. U treft een breed assortiment goudbaren in verschillende gewichten. Bovendien kunt u kiezen uit goudbaren die met certificaat worden aangeboden, of die u net iets meer flexibiliteit bieden, zoals de afbreekbare combibaren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier alle beschikbare goudbaren en kies het product dat bij uw wensen en budget past. Buitemom goudbaren kunt u ook gouden munten kopen. Veelverkochte gouden munten zijn bijvoorbeeld de gouden Phiharmoniker, gouden Maple Leaf en gouden Krugerrand.