Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Platinaprijs

 

                                                             

* aan deze grafieken kunnen geen rechten worden ontleend. Alle rechten voorbehouden.

Bovenstaande tabellen gevende actuele platinaprijs weer. De grafieken geven de platinaprijs weer in US dollar en Euro per troy ounce en per kilogram. Deze palladium grafieken worden automatisch bijgehouden, zodat altijd de correcte platinaprijs wordt getoond. Door de F5 toets van uw toetsenbord kunt u deze platinaprijs-pagina verversen , zo heeft u altijd de juiste gegevens bij de hand.

Platina kopen: Zeldzaam, waardevast en uniek!
Naast goud en zilver wordt investeren in fysiek platina steeds populairder. Beleggen in edelmetalen is altijd een veilige haven, aangezien deze edelmetalen altijd een bepaalde waarde zullen vertegenwoordigen. Niet voor niets worden edelmetalen, zoals platina, al eeuwenlang gebruikt als betaalmiddel. Online platina kopen is een makkelijke en veilige manier om platina te kopen.

De platinaprijs
De platinaprijs wordt bepaald door de zeldzaamheid en de vraag naar platina vanuit de industriële sector. Platina is dus zowel een zeldzaam als een industrieel materiaal. Platina is zelfs schaarser en moeilijker te vinden dan goud. De unieke eigenschappen  van platina maken het erg geschikt voor verschillende industriële toepassingen. Het is een goede warmte geleider en erg geschikt voor het gebruik in katalysatoren. Ook bij de productie van het in opkomst zijn de glasvezel wordt platina gebruikt. Tevens wordt het toegepast in chirurgische instrumenten. Het heeft een hoge corrosiebestendigheid en vergaat of beschadigt niet.

Klein zilver
De Egyptenaren en de Inca’s waren al bekend met het edelmetaal platina. De Spanjaarden ontdekten eind 14e eeuw het witte metaal in de rivieren van Ecuador. Ze noemden het platina dat ‘klein zilver’ betekent, omdat ze eerst dachten dat het onrijp zilver was en gooiden het zelfs terug in de rivier. In tegenstelling tot goud wordt platina bijna in haar puurste vorm gebruikt. Om een ounce (31,1 gram) platina te verkrijgen, moet wel tien ton erts gedolven worden, een proces dat bijna 2 maanden in beslag neemt.

Platinaprijs en de economie

De platinaprijs bereikte op 4 maart 2008 een recordprijs. Toen kostte 1 troy ounce platina maar liefst 2273 US dollar. De platinaprijs is vanzelfsprekend afhankelijk van de vraag naar dit edelmetaal. Deze vraag wordt voor een groot deel bepaald door de industriële sector.  In economisch slechte tijden, is de vraag naar platina klein en kan de platinaprijs ver onder de prijs van goud dalen. Wanneer het economisch voor de wind gaat, kan de platinaprijs wel dubbel zoveel als de goudprijs zijn. Het kopen en investeren in platina is dus heel aantrekkelijk voor speculanten, omdat men in korte tijd veel winst kan behalen.

Het kopen van platina kan een mooie manier zijn, om uw beleggingsportefeuille te diversifiëren.