Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Platinaprijs

* aan deze grafieken kunnen geen rechten worden ontleend. Alle rechten voorbehouden.

De grafieken op deze pagina geven de platinaprijs weer in EUR per troy ounce en per kilo. Deze koers wordt ook de spotprijs genoemd.

De platinakoers schommelt

De platinakoers schommelt als gevolg van de zeldzaamheid van het edelmetaal en de vraag vanuit de industriële sector. U kunt de huidige platinaprijs aflezen in de grafieken. Wanneer u deze pagina ververst (bijvoorbeeld door op de F5-toets te drukken), wordt de koers direct bijgewerkt.De platinaprijs en de waarde van fysiek platina

De waarde van fysiek platina wordt beïnvloed door de platinaprijs. Als de prijs van platina stijgt, neemt de waarde van producten zoals platinabaren en munten toe. Bij een daling wordt hun waarde minder en wordt de aanschaf prijziger. Deze koersschommelingen worden direct weerspiegeld in de actuele verkoopprijzen in onze webwinkel.

Actuele platinaprijs

De platinaprijs is een essentieel element voor beleggers en handelaren die geïnteresseerd zijn in edelmetalen. De actuele platinaprijs wordt uitgedrukt per troy ounce, wat overeenkomt met ongeveer 31,1 gram. Platina wordt gebruikt in diverse sectoren, waaronder de auto-industrie, waar het vaak in katalysatoren voor dieselmotoren is toegepast.

In bovenstaande grafieken kunt u de continue beweging van de platinakoers volgen, evenals de prijs per gram of per kilo. In vergelijking met andere edelmetalen zoals goud en zilver, is platinum een dominante speler op de markten van het Verenigd Koninkrijk en Tokyo.

 

Is beleggen in platina verstandig?

Beleggen in platina kan een verstandige zet zijn, gezien de waarde van fysiek platina en de aantrekkelijke prijs per gram. Voor beleggers die op zoek zijn naar een gedegen diversificatie van hun portefeuille, bieden edelmetalen zoals platinum waardevolle mogelijkheden. Echter kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de platinakoers zal blijven stijgen. Koersen blijven in beweging.

 

Houd de koers in de gaten

Bij het overwegen van investeringen in platina, is het belangrijk om de beweging van de platinakoers in de grafieken nauwkeurig te volgen en de actuele prijzen te vergelijken. Ook de taxatie van platina door de verkoper speelt een cruciale rol bij het bepalen van de waarde..

 

Invloeden op de platina koers

Platinaprijzen worden ook beïnvloed door de vraag vanuit de sieradenindustrie, waar het edelmetaal vaak wordt gebruikt om prachtige juwelen te maken. Bovendien wordt platinum vaak verwerkt in munten, die gewild zijn onder verzamelaars en investeerders.

Platinaprijs door de jaren heen

De ontwikkeling van de platinaprijs over de jaren heen is een interessante ontwikkeling dat teruggaat tot eeuwen geleden. Platina, een kostbaar edelmetaal dat van nature zeldzaam is, heeft een chaotische geschiedenis gekend in termen van prijsvolatiliteit en gebruik.

9 tot 14 eeuwen geleden

In de vroege geschiedenis, van 9 tot 14 eeuwen geleden, was platina vrijwel onbekend bij de meeste mensen en werd het niet beschouwd als waardevol. De platinaprijs fluctueerde tussen 3 en 4 eenheden, nauwelijks aandacht krijgen in de handel in edelmetalen.

15 tot 18e eeuw

Tegen de 15e tot de 18e eeuw begonnen de tijden te veranderen voor platina. Het werd ontdekt dat platina nuttige eigenschappen had, zoals het niet corroderen, waardoor het steeds meer gebruikt werd in de productie van sieraden en munten. Hierdoor steeg de platinaprijs gestaag en bereikte 5 tot 9 troy ounce, waardoor het een waardevolle grondstof werd op de markt.

19e eeuw

Naarmate de 19e eeuw naderde, kreeg platina nog meer erkenning. De prijs van platina per gram steeg gestaag en de vraag naar platina nam toe. Het werd vaak vergeleken met andere edelmetalen, zoals goud en zilver, en begon dominantie te tonen in verschillende markten.

20e eeuw

De 20e eeuw bracht verdere veranderingen in de platinaprijs met zich mee. Inmiddels wordt platina gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën en de groeiende vraag naar platina in diverse sectoren, zoals de auto-industrie vanwege de katalysatoreigenschappen, stimuleerden de prijs. Platina werd een belangrijke grondstof voor beleggers en handelaren, met prijzen die vaak werden weergegeven in grafieken en futures.

 

Invloeden op de platina koers

Tijdens de recente jaren is de actuele platinakoers in een constante staat van beweging. De platinaprijs wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder geopolitieke gebeurtenissen, economische indicatoren en de vraag naar platina in sieraden, industrie en beleggingen. Palladium en andere edelmetalen hebben ook een rol gespeeld in de concurrentie om beleggers aan te trekken.

Momenteel blijft platina een waardevol edelmetaal voor investeerders en handelaren, hoewel het soms de concurrentie moet aangaan met andere edelmetalen zoals goud en zilver. De dagprijs van platina wordt nauwlettend in de gaten gehouden door kopers en beleggers, en het wordt nog steeds beschouwd als een waardevolle toevoeging aan beleggingsportefeuilles.

In de moderne tijd is de platinaprijs per gram een belangrijk kenmerk geworden van de taxatie van platina en het bepalen van de waarde voor kopers. Het blijft een volatiel edelmetaal en het is essentieel om trends en ontwikkelingen in de platinaprijs te volgen voor degenen die in platina willen investeren.

 

Koop platina bij Goudpensioen

Goudpensioen, dé plek waar u platina kunt kopen tegen de actuele platina prijs per gram. Naast platina bieden we ook andere edelmetalen aan, zoals gouden munten, zilver, en palladium. Als u interesse heeft in beleggen in edelmetalen, dan kan platina een uitstekende keuze zijn.

Net als goud en zilver, zijn platina munten een populaire keuze onder beleggers. Deze munten zijn niet alleen waardevol, maar vertegenwoordigen ook een tastbare investering in edelmetalen die in de loop der tijd in waarde kan toenemen. Onze selectie van platina munten biedt verschillende opties voor beleggers van elk niveau.

Of u nu een ervaren belegger bent of net begint met het verkennen van de wereld van edelmetalen, ons team van experts staat klaar om u te begeleiden en uw vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op. Bij Goudpensioen geloven we in transparantie en klanttevredenheid, omdat we willen dat u met vertrouwen kunt investeren in platina en andere waardevolle edelmetalen.