Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Direct goud kopen


Bij Goudpensioen kunt u rekenen op een groot assortiment aan producten van goud en zilver en ook op onze vakkundige service. Goud kopen kan bij ons online of als u liever fysiek goud koopt, dan bent u welkom in onze winkel. U kiest zelf welke producten u wenst aan te kopen. Zo kunt u gouden munten kopen of het goud liever als goudbaar ontvangen. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een combinatie van zowel goudbaren en gouden munten te kiezen. Waarom wachten met puur goud kopen? Direct fysiek goud kopen in Amsterdam was nooit zo makkelijk.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 194

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 194

Van hoog naar laag sorteren

goud kopen

Het verhaal achter goud kopen

Goud dient de mensheid al duizenden jaren. Het is niet alleen een mooi product om naar te kijken, maar ook als grondstof is goud zeer schaars te noemen. Hierdoor is dit edelmetaal hooggewaardeerd en wordt het nog steeds dagelijks door mensen over de hele wereld verhandeld. Zelfs vandaag de dag is goud kopen nog steeds een van de meest toegepaste manieren om de vermogen te waarborgen en, wanneer de goudkoers stijgt, zelfs te laten groeien middels te investeren of te beleggen in een edelmetaal of andere aandelen. Dit kan bijvoorbeeld door goudbaren kopen.


Fysiek goud kopen

Fysiek edelmetaal wordt meestal verkocht en verhandeld op basis van de gewichtseenheid troy ounce. Een troy ounce is gelijk aan 31,1034768 gram en wordt vaak gebruikt bij de handel in edelmetalen zoals goud, zilver en platina.


Beleggingskwaliteit goud en de goudkoers

Het kopen van goud gebeurt aan de hand van de huidige goudkoers. Deze heeft namelijk altijd invloed op de prijs van het goud product die u koopt. Daarnaast speelt de zuiverheid van het goud een rol. Bij Goudpensioen koopt u beleggingskwaliteit goud, dit is in het geval van goudbaren uitsluitend 24-karaat zuiverheid (bijvoorbeeld 99,99). Onder de categorie gouden munten kopen, treft u beleggingsmunten in het goud die doorgaans een zuiverheid tussen de 22 en 24 karaat hebben. Goud kopen bij Goudpensioen kan direct online in onze webwinkel, daar ziet u altijd de actuele goudprijs van het goud product dat u koopt. Daarnaast kunt u uiteraard ook goud kopen in onze winkel om onze producten in het echt te aanschouwen.


LBMA Good Delivery Status goud kopen

De London Bullion Market Association (LBMA) is een organisatie dat in 1987 is opgericht met als doel de kwaliteit in de goud- en zilverbranche te waarborgen. Zo’n 150 bedrijven over de hele wereld zijn lid van de LBMA, waaronder mijnen, smelterijen, munthuizen en handelaren. Deze partijen worden door de organisatie bijgehouden op de zogenaamde Good Delivery List. De namen op deze lijst voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden en biedt consumenten zekerheid over hun aankoop. Zo weet men dat het gewicht en edelmetaalgehalte kloppend is. Bij Goudpensioen koopt u goud afkomstig van LBMA-geaccrediteerde smelters als:

en vele andere smelters.


Gouden munten kopen vs. goudbaren kopen

U staat nu voor de volgende keuze: wordt het gouden munten kopen of heeft u toch liever goudbaren? Beide opties bieden u interessante mogelijkheden. Fysiek goud kopen, zoals gouden munten en goudbaren, is een populaire optie voor beleggers vanwege de voordelen die het biedt. Goud wordt beschouwd als een veilige haven en kan helpen bij het diversifiëren van een beleggingsportefeuille. Fysiek goud kopen biedt ook het voordeel van tastbaar bezit en kan dienen als bescherming tegen inflatie.

Het is belangrijk op te merken dat goud kopen ook nadelen heeft, zoals hogere opslag- en verzekeringskosten. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en advies te vragen aan een gekwalificeerde professional voordat u besluit om fysiek goud te kopen. Vandaar dat u bij ons altijd kan vragen om advies en werken wij samen met erkende producenten.


Waarom een gouden munt kopen?

Gouden munten kopen is een populaire manier om te beleggen in fysiek goud. De waarde van een gouden munt wordt zowel bepaald door de hoeveelheid puur goud die er in de munt te vinden is als door de totale oplage van de geslagen munten. Het land van herkomst of het jaartal van de munt zijn minder belangrijk. Uiteraard zijn sommige gouden munten populairder dan andere munten.

Om te kunnen investeren of te handelen in gouden beleggingsmunten, is het belangrijk dat deze algemeen geaccepteerd en bekend zijn. Beleggers van gouden munten, handelen graag in populaire zuivere gouden munten zoals de gouden Maple Leaf kopen, American Eagle, Buffalo, Chinese Panda en Britannia. Andere kopers en verzamelaars kiezen liever voor munten die met een beperkte oplage of jaarlijks wisselende afbeelding worden uitgegeven, zoals de Lunar Series gouden munten. Deze hebben naast hun goudwaarde ook de potentie om een verzamelwaarde op te bouwen.


Waarom goudbaren kopen?

Een goudbaar is een standaard hoeveelheid goud in een staaf en bestaat voor 99,99% uit zuiver goud. De gewichten van goudbaren variëren van 1 gram tot 12,5 kilo. Een goudbaar is een interessant beleggingsproduct. Wanneer we naar de goudprijs kijken, zijn deze zijn vaak goedkoper dan de gouden munten. Bovendien zijn ze wereldwijd verhandelbaar. Over het algemeen geldt dat kleine goudbaren naar verhouding duurder zijn dan grote. Dit verschil ontstaat door de naar verhouding hogere productiekosten.

Er zijn verschillende smelters die gouden baren produceren. In onze webshop kunt u uitsluitend goudbaren kopen van producenten die wereldwijd erkend zijn en die voorkomen op de Good Delivery List van de LBMA.


Online of fysiek goud kopen in onze winkel

Bij Goudpensioen kunt u snel en veilig online goud kopen. Dat geldt ook voor zilver en andere edelmetalen die direct in onze webshop of in onze winkel in Amsterdam te verkrijgen zijn. Bij ons zijn er geen verborgen kosten of kleine lettertjes, maar zorgen we graag voor een goede service en natuurlijk een scherpe prijs. Dit biedt u de volgende mogelijkheden en voordelen:

Goud kopen online

- 24/7 uw bestelling plaatsen en secuur afrekenen via online bankieren.
- Kies voor verzekerde verzending naar uw adres of ophalen in onze winkel.
- Geen servicekosten en altijd uw eigen accountgegevens bij de hand.


Goud kopen in onze winkel

- Makkelijk te bereiken locatie in Amsterdam De Pijp.
- Ervaar onze persoonlijke service in een beveiligde omgeving.
- Betaal in de winkel en neem voorradige producten direct mee.


Wat zijn de verschillende goudproducten?

Het aanbod van fysiek goud kan in eerste instantie overweldigend lijken. Het klopt, er is veel om uit te kiezen. Om u alvast een beeld te geven van de mogelijkheden, kunt u een kijkje nemen in het onderstaande overzicht of neem een kijkje onder de categorie meest verkocht goud. Of bekijk gerust de verschillende producten met foto's in onze webshop. Zo ziet u dat in het categorie goud kopen u onder andere kunt kiezen uit de volgende producttypen:

- Goudbaren in tal van gewichten met een aantrekkelijke lage premie.
- Gouden beleggingsmunten die wereldwijd verhandelbaar zijn.
- Gouden munten geslagen in een beperkte oplage met mogelijke verzamelwaarde.
- Bijzondere goudproducten als de combibar of hoogwaardige proof geslagen munten.


Koop goud vandaag bij Goudpensioen

Waar u ook voor kiest, wij staan voor u klaar. U kunt bij ons fysiek goud kopen in onze winkel of juist goud kopen online op onze website. Tevens kunt u ervoor kiezen, wanneer u fysiek goud wilt kopen, om langs te komen bij ons in de winkel. Van zuivere goudbaren afkomstig van producenten als Umicore, Heraeus en Perth Mint tot wereldberoemde gouden munten als de Canadese Maple Leaf, gouden Chinese Panda en Zuid-Afrikaanse gouden Krugerrand, bij ons vindt u altijd het goud product dat helemaal bij uw specifieke wensen past. Ontdek alle mogelijkheden vandaag en koop uw goud direct bij de specialist.

Voor meer informatie over het kopen van goud, bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.