Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Direct goud kopen


Bij Goudpensioen kunt u rekenen op een groot assortiment goudproducten en ook op onze vakkundige service. Want direct goud kopen kan bij ons zowel online als in de winkel. U kiest zelf welke producten u wenst aan te kopen en of u het goud liever als goudbaar of gouden munt wilt ontvangen. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor een combinatie van zowel goudbaren en gouden munten te kiezen. Direct fysiek goud kopen was nooit zo makkelijk geweest.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 168

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 168

Van hoog naar laag sorteren

goud kopen

Het verhaal achter goud kopen

Goud dient de mensheid al duizenden jaren. Het is niet alleen een mooi product om naar te kijken, maar ook als grondstof is goud zeer schaars te noemen. Hierdoor is dit edelmetaal hooggewaardeerd en wordt het nog steeds dagelijks door mensen over de hele wereld verhandeld. Geen wonder dat we ons in tijden van crisis goud als een veilige haven beschouwen. Zelfs vandaag de dag is het kopen van goud nog steeds een van de meest toegepaste manieren om de vermogen  te waarborgen en, wanneer de goudkoers stijgt, zelfs te laten groeien.

 

Beleggingskwaliteit goud en de goudkoers

Het kopen van goud gebeurt aan de hand van de huidige goudkoers. Deze heeft namelijk altijd invloed op de prijs van de goudproducten die u koopt. Daarnaast speelt de zuiverheid van het goud een rol. Bij Goudpensioen koopt u beleggingskwaliteit goud, dit is in het geval van goudbaren uitsluitend 24-karaat zuiverheid (bijvoorbeeld 99,99). Beleggingsmunten in het goud kennen doorgaans een zuiverheid tussen de 22 en 24 karaat. Goud kopen bij Goudpensioen kan direct online in onze webwinkel, daar ziet u altijd de actuele verkoopprijs van het goudproduct dat u koopt. 

 

LBMA Good Delivery goud kopen

De London Bullion Market Association (LBMA) is een organisatie dat in 1987 is opgericht met als doel de kwaliteit in de goud- en zilverbranche te waarborgen. Zo’n 150 bedrijven over de hele wereld zijn lid van de LBMA, waaronder mijnen, smelterijen, munthuizen en handelaren. Deze partijen worden door de organisatie bijgehouden op de zogenaamde Good Delivery List. De namen op deze lijst voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden en biedt consumenten zekerheid over hun aankoop. Zo weet men dat het gewicht en edelmetaalgehalte kloppend is. Bij Goudpensioen koopt u goud afkomstig van LBMA-geaccrediteerde smelters als:
- Umicore goudbaren
- Perth Mint goudbaren
- Heraeus goudbaren
en vele anderen smelters.

koop goud

 

Gouden munten vs.  goudbaren kopen

U staat nu voor de volgende keuze: wordt het gouden munten kopen of heeft u toch liever goudbaren op zak? Beide opties bieden u interessante mogelijkheden.


Waarom gouden munten kopen?

    • Het kopen van gouden munten is een populaire manier om te beleggen in fysiek goud. De waarde van een gouden munt wordt zowel bepaald door de hoeveelheid puur goud die er in de munt te vinden is als door de totale oplage van de geslagen munten. Het land van  herkomst of het jaartal van de munt zijn minder belangrijk. Uiteraard  zijn sommige gouden munten populairder dan andere munten.

    • Om te kunnen investeren of te handelen in gouden beleggingsmunten, is het belangrijk  dat deze algemeen geaccepteerd en bekend zijn. Beleggers van gouden munten, handelen graag in populaire zuivere gouden munten zoals de gouden Maple Leaf, American Buffalo en Britannia. Andere kopers en verzamelaars kiezen liever voor munten die met een beperkte oplage of jaarlijks wisselende afbeelding worden uitgegeven zoals de Lunar Series gouden munten. Deze hebben naast hun goudwaarde ook de potentie om een verzamelwaarde op te bouwen.


Waarom goudbaren kopen?

    • Een goudbaar is een standaard hoeveelheid goud in een staaf en bestaat voor 99,99% uit zuiver goud. De gewichten van goudbaren variëren van 1 gram tot 12,5 kilo. Goudbaren zijn interessante beleggingsproducten. Deze zijn vaak goedkoper dan de gouden munten. Bovendien zijn ze wereldwijd verhandelbaar. Over het algemeen geldt dat kleine goudbaren naar verhouding duurder zijn dan grote. Dit verschil ontstaat door de naar verhouding hogere productiekosten.

    • Er zijn verschillende smelters die goudbaren produceren. In onze webshop kunt u uitsluitend goudbaren kopen van producenten die wereldwijd erkend zijn en die voorkomen op de Good Delivery List van de LBMA. Bij de aankoop van uw goud is het mogelijk om te kiezen voor een goudbaar met of zonder certificaat. Een certificaat is een extra stukje zekerheid op papier en vindt u terug in zowel papiervorm als verwerkt in de gesealde verpakking.

 

Online goud kopen of op afspraak in onze winkel

Bij Goudpensioen koopt u snel en veilig goud, zilver en andere edelmetaal direct in onze webshop of zelf in onze winkel in Amsterdam. Dit biedt u de volgende mogelijkheden en voordelen:

 

Goud kopen online
- 24/7 uw bestelling plaatsen en secuur afrekenen via online bankieren.
- Kies voor verzekerd verzending naar uw adres of ophalen in onze winkel.
- Geen servicekosten en altijd uw eigen accountgegevens bij de hand.

Goud kopen in onze winkel
- Makkelijk te bereiken locatie in Amsterdam De Pijp.

- Ervaar onze persoonlijke service in een beveiligde omgeving.
- Betaal in de winkel en neem voorradige producten direct mee.

De verschillende goudproducten op een rij

Het aanbod van fysiek goud kan overweldigend lijken. Het klopt, er is veel om uit te kiezen. Om u alvast een beeld te geven van de mogelijkheden, kunt u een kijkje nemen in het onderstaande overzicht. Of bekijk gerust de verschillende producten met foto in onze webshop. Zo ziet u dat in het categorie goud kopen u onder andere kunt kiezen uit de volgende producttypen:

- Goudbaren in tal van gewichten met een aantrekkelijke lage premie.
- Gouden beleggingsmunten die wereldwijd verhandelbaar zijn.
- Gouden munten geslagen in een beperkte oplage met mogelijke verzamelwaarde.
- Bijzondere goudproducten als de combibar of hoogwaardige proofgeslagen munten.

Koop goud vandaag bij Goudpensioen

Waar u ook voor kiest, wij staan voor u klaar. Van zuivere goudbaren afkomstig van producenten als Umicore, Heraeus en Perth Mint tot wereldberoemde gouden munten als de Canadese Maple Leaf, gouden Chinese Panda en Zuid-Afrikaanse gouden Krugerrand, bij ons vindt u altijd het goudproduct dat helemaal bij uw specifieke wensen past. Ontdek alle mogelijkheden vandaag en koop uw goud direct bij de specialist.

Voor meer informatie over het kopen van goud, bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.