Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom fysiek goud kopen?

Gouden combibarWilt u zelf de verantwoordelijkheid nemen voor de bescherming van uw vermogen? Door fysiek goud te kopen, heeft u echt, tastbaar goud, letterlijk in eigen handen. Het bezitten van fysiek goud is voor velen een geruststellende gedachte. Dit gaat ver terug in de geschiedenis.

 

Fysiek goud kopen is zekerheid!

Na de diverse drama’s met omvallende banken kiezen veel mensen ervoor om zelf de controle te nemen over hun vermogen en om niet langer uitsluitend afhankelijk te zijn van een bank. Uw vermogen op uw spaarrekening biedt tegenwoordig niet langer dezelfde zekerheid als vroeger, fysiek goud doet dat wel! De zekerheid die u graag wilt hebben. Zo kunt u fysiek goud kopen ook als een aankoop van zekerheid zien. Wat wel zo een prettig gevoel geeft!

 

Veel verkochte goudproducten

Als u voor fysiek goud in eigen handen gaat, dan heeft Goudpensioen een groot assortiment waaruit u kunt kiezen. Zo worden Umicore goudbaren, gouden Maple Leaf munten en gouden Krugerrand munten veel verkocht. Dit komt doordat deze goudproducten wereldwijd bekent zijn. Hierboven ziet u een afbeelding van een gouden combibar (goudbaar). Op deze afbeelding ziet u 2 x 50 gram puur goudbaren. Deze baren kunt u dan in kleine baartjes afbreken van 1 gram. Zo heeft u ook 100 x 1 gram goudbaartjes. Deze baartjes worden gemaakt van 99,99% puur goud, ook wel 24 karaat goud genoemd. Fysiek goud kopen in kleinere stukjes is dus mogelijk. De combibar is een veel verkochte goudproduct bij Goudpensioen. Klik op de afbeelding om direct naar het goudproduct toe te gaan.

 

Fysiek goud kopen, een veilig idee

Het bezitten van fysiek goud is een veilige haven in economisch turbulente tijden. Edelmetalen presteren beter dan aandelen bij een financiële crisis en valuta devaluatie. Bankencrisis, overheidstekorten en de versnelde waardevermindering van veel valuta zorgen voor veel negatieve effecten op de aandelenmarkt. Veel investeerders vluchten daarom naar de veiligheid van fysieke edelmetalen. In deze financieel onzekere tijden heeft u met fysiek goud tenminste de zekerheid dat u écht geld in handen heeft. Aandelen dalen in waarde, geld wordt steeds minder waard, maar goud blijft altijd zijn universele waarde behouden! Goud kopen is dus niet eens zo een slecht idee.

 

Lange termijn investering

Anders dan bijvoorbeeld aandelen of cryptocurrency, koopt men goud met het oog op de toekomst. Natuurlijk zijn er altijd uitschieters wat de fluctuatie van de goudprijs betreft, maar in het algemeen zal het niet snel lonen om uw goudbaar binnen een week of twee alweer te verkopen. De meeste goud kopers beschouwen het kopen van fysieke edelmetaal als een lange termijn investering en als een manier om de controle te behouden over hun vermogen. Om deze reden wordt er vaak voor gekozen om een diverse edelmetaalportefeuille op te bouwen bestaande uit fysieke goudproducten in verschillende gewichten. Het is ook mogelijk om verschillende edelmetalen met elkaar te combineren, zo geniet u van de toekomstperspectieven van bijvoorbeeld goud en zilver.

 

Fysiek goud kopenGoudbaren kopen of gouden munten kopen?

Fysiek goud is verkrijgbaar in de vorm van gouden munten of goudbaren. Gouden munten kopen is ideaal voor kleinere investeringen, voor het beleggen van grotere bedragen is het kopen van goudbaren vaak een veilige keuze. Wereldwijd zijn gouden munten van 1 troy ounce (31,103 gram) goud de gebruikelijkste manier om in fysiek goud te investeren. Bekende gouden munten zijn bijvoorbeeld de Canadian Maple Leaf, de American Eagle en de Mexicaanse Libertad. Deze munten zijn wereldwijd bekend en eenvoudig te verhandelen. Voor de aankoop van grotere hoeveelheden fysiek goud zijn goudbaren erg geschikt. Bij aankoop van gouden munten of goudbaren als belegging hoeft u geen BTW te betalen. Hiernaast ziet u goudbaren van Umicore van 10 gram per stuk, welke vervaardigd zijn uit 99,99% puur goud. Deze Umicore goudbaren worden het meest verkocht bij Goudpensioen in baarvorm. De merken van Heraeus en Perth Mint behoren ook tot de opties.

 

Fysiek goud bewaren

Het kan een eng idee zijn, zoveel waardevol goud in of om uw huis hebben. Toch vinden de meeste goudinvesteerders het prettig om direct toegang te kunnen hebben tot hun fysiek goud. Daarom wordt er meestal voor gekozen om een veilig plekje thuis te zoeken. Goud neemt weinig ruimte in en kan dus bijna overal worden verstopt. Uiteraard is het aan te raden om een niet zo voordehand liggende plek uit te kiezen. Kies een plek waar een inbreker niet zo snel naar zou kijken of niet zo makkelijk bereikt. Daarnaast is het belangrijk dat alleen u weet dat u goud in huis heeft. Vermijd gesprekken met familie of vrienden, u weet nooit wie meeluistert of per ongeluk de informatie doorspeelt aan derden. Overweegt u uw goud toch in een gehuurde (bank)kluis te leggen, ga wel voor uzelf na hoe snel u weer aan uw goud kunt komen mocht er iets veranderen in uw persoonlijke situatie, of indien zo’n faciliteit zelf in de problemen komt.

 

Uw goud is altijd inwisselbaar

Nog een zekerheid: fysiek goud kunt u overal ter wereld weer inleveren bij een goudhandelaar. Dit maakt het net zo makkelijk als het kopen en verkopen van ontastbare beleggingen. In ruil voor uw tastbaar goud, ontvangt u uitbetaling in geld. De prijs zou gebaseerd moeten zijn op de goud spotprijs. U maakt hierin altijd zelf de overweging of het voor u een geschikte tijd is om uw edelmetaal te verkopen of niet. In de meeste gevallen ontvangt u de beste inkoopprijs voor uw goud wanneer u het product weer verkoopt aan het adres waar het goud is aangeschaft. Bij Goudpensioen kunt u dus rekenen op onze terugkoopgarantie en een aantrekkelijke inkoopprijs. Zie voor meer informatie onze pagina inkoop van edelmetalen.

 

Goud kopen

Het aankopen van fysiek goud doet u niet dagelijks. Daarom informeert Goudpensioen u deskundig over de aanschaf van fysiek goud. Afgestemd op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden kunt u bij ons informatie vinden met betrekking tot de mogelijkheden voor het beschermen van uw vermogen.

 

Fysiek zilver kopen

Ook voor zilver kopen bent u bij Goudpensioen op het juiste adres. Dit kan in zowel zilveren munten als baren. Lees voor meer informatie fysiek zilver kopen. Bij ons treft u een grote collectie bekende zilveren belegginsmunten, zoals de Maple Leaf, Krugerrand en de American Eagle, alsook zilverbaren.
NB: Dit artikel is ter informatie. Aan de inhoud van deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Deze informatie kan verouderd en hierdoor onjuist zijn. Raadpleeg altijd de juiste instanties voor de actuele wet- en regelgeving.