Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goudpensioen biedt u de mogelijkheid om platina te kopen afkomstig van fabrikanten die voldoen aan de eisen van de London Platina and Palladium Market (L.P.P.M.).  Voorbeelden van erkende producenten zijn Heraeus, Argor en Umicore. Zulke platinabaren blijven dan makkelijk te verhandelen over de hele wereld. Platinabaren zijn uitstekend voor kopers die een stuk zeldzaam edelmetaal willen aankopen en die een geschikte alternatief zoeken voor zilver of goud.

Koop platinabaren in verschillende gewichten
Platinabaren worden in verschillende gewichten aangeboden. Kleine platinabaren zijn bijvoorbeeld interessant voor beginnend kopers en bieden de mogelijkheid om een voorraad met platinabaren op te bouwen. Grote baren worden vaker door ervaren kopers gekozen die veel kapitaal in een enkele stuk platina willen plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om een combinatie van platinabaren in verschillende gewichten te kopen, zodat het eenvoudiger wordt om het fysieke edelmetaal later weer in delen te verkopen.

Good Delivery platinabaren kopen
De platinabaren van L.P.P.M. geaccrediteerde bedrijven worden omschreven als baren met een Good Delivery status. Dit betekent deze baren van platina over een zuiverheid van minstens 999,5 beschikken. Ook worden deze platinabaren voorzien van het merk van de fabrikant samen met een vermelding van het gewicht en de zuiverheid. Houd wel rekening dat u over het kopen van platina BTW betaalt.