Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Perth Mint goudbaren kopen met certificaat


U kunt Perth Mint goudbaren kopen vanaf een gewicht van 1 gram. De smelter produceert goudstaven in uiteenlopende gewichten. Deze goudbaren worden altijd voorzien van een certificaat en tevens verstrekt met een uniek serienummer. Het certificaat biedt de garantie dat Perth Mint goudbaren wereldwijd altijd verhandeld kunnen worden. Perth Mint geniet van een wereldwijde reputatie op het gebied van gouden munten en het bedrijf is London Bullion Market Association (LBMA) geaccrediteerd.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van Perth Mint goudbaren

De Perth Mint, oorspronkelijk opgericht als een tak van de Britse Koninklijke Munt, heeft zich ontwikkeld tot een instelling van wereldformaat als het gaat om de productie van munten en op het gebied van beleggingsgoud kopen. Na de overname door de West-Australische overheid in 1970, begon een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van de Mint, waarbij innovatie en uitbreiding centraal stonden.

Met het verdwijnen van de gold sovereign munten uit de circulatie, richtte de Perth Mint zich op de productie van bullion munten, verzamelmunten, Perth Mint goudbaren en andere edelmetalen producten. De Mint staat bekend onder diegenen die hoogwaardige gouden, zilveren en platina munten kopen, die zowel bij investeerders als verzamelaars zeer geliefd zijn. De producten van de Perth Mint zijn wereldwijd erkend voor hun kwaliteit, zuiverheid en vakmanschap.

Een van de meest iconische producten van de Perth Mint is de Australian Gold Nugget, later hernoemd naar de Australian Kangaroo, die voor het eerst werd uitgegeven in 1986. Deze bullion munten zijn beroemd om hun jaarlijks wisselende ontwerpen van kangoeroes, een symbool dat onlosmakelijk verbonden is met Australië. Naast de Kangoeroe-serie heeft de Mint ook andere populaire series uitgebracht, zoals de Lunar-serie, gebaseerd op de Chinese dierenriem, en de Kookaburra en Koala zilveren munten.

De Perth Mint heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van innovatieve munttechnologieën. Een voorbeeld hiervan is de creatie van de eerste gouden munt met een zuiverheid van 99,99%, waarmee de Mint nieuwe normen stelde voor gouden beleggingsproducten. Verder heeft de Mint technieken ontwikkeld voor kleurtoevoeging op munten en voor het slaan van munten met hoge reliëfs, wat heeft bijgedragen aan de diversiteit en aantrekkelijkheid van hun verzamelaarsproducten.

Perth Mint goud vandaag

De activiteiten van de Perth Mint werden in 1987 overgenomen door Gold Corporation toen in dat jaar een nationaal muntprogramma werd gelanceerd, waar de Australische Nugget munt deel van uitmaakte. Gold Corporation ofwel Perth Mint is tegenwoordig nog altijd actief op het gebied van de productie van gouden munten, maar ook voor het kopen van baargoud en goudstaven kan men terecht. Naast het produceren van gouden munten en goudbaren is het bedrijf ook actief op het gebied van het produceren van munten in andere edelmetalen, zoals zilver en platina.

Naast de productie van munten biedt de Perth Mint ook een reeks van diensten aan, waaronder het opslaan van edelmetalen en investeringsprogramma's. Klanten kunnen goud kopen, zilver kopen en platina aankopen en opslaan in de hoogbeveiligde kluizen van de Mint, wat zorgt voor een veilige investering. De Mint biedt ook de mogelijkheid om edelmetalen online te verhandelen via hun platform, waardoor investeerders gemakkelijk toegang hebben tot de markt.

De Perth Mint speelt ook een educatieve rol door bezoekers te verwelkomen in hun historische gebouwen, waar men meer kan leren over de geschiedenis van de munt en de processen van muntslag en goudraffinage. De tentoonstellingen en rondleidingen bieden inzicht in de rijke mijnbouwhistorie van West-Australië en de rol van de Mint in de economische ontwikkeling van de regio.

Vandaag de dag staat de Perth Mint niet alleen bekend om haar prachtige munten en hoogwaardige baargoud, maar ook als een symbool van de Australische identiteit en erfgoed. Met een onwrikbare toewijding aan kwaliteit en innovatie blijft de Mint een toonaangevende kracht in de wereld van edelmetalen, die de rijke tradities van het verleden eert terwijl ze vooruitkijkt naar de toekomst.

Bekende producten van Perth Mint

De Perth Mint heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd voor de productie van enkele van de meest prachtige en kwalitatief hoogwaardige goudproducten. Met een combinatie van rijke historie, vakmanschap, en innovatief ontwerp blijven de producten van de Mint een favoriete keuze onder zowel investeerders als verzamelaars in de edelmetaalsector. Enkele van de bekendste goudproducten van de Perth Mint zijn:

Australian Gold Nugget / Kangaroo Goudstaven

Perth Mint produceert op grote schaal goudstaven, waarvan de Kangaroo goudstaven tot de meest gewilde behoren. Deze staven zijn verkrijgbaar in een reeks gewichten, bijvoorbeeld de 10 gram Perth Mint goudbaar tot een exemplaar van 10 kilogram, en worden gekenmerkt door de afbeelding van een kangoeroe aan de achterzijde. Deze staven staan bekend om hun zuiverheid van 99,99% goud en worden geleverd in een beschermende verpakking met een genummerd certificaat van echtheid.


Gouden Australian Kangaroo munten

De Australian Kangaroo gouden munten kopen zijn waarschijnlijk de meest iconische goudproducten van de Perth Mint. Oorspronkelijk uitgebracht in 1986 onder de naam "Australian Gold Nugget", kregen deze munten in 1989 hun huidige naam vanwege de jaarlijks wisselende kangoeroe-ontwerpen. De munten staan bekend om hun 99,99% zuiverheid en zijn beschikbaar in verschillende denominaties, variërend van 1/10 troy ounce tot 1 kilogram, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed scala aan investeerders.


Australian Lunar goudmunten

De Australian Lunar gouden munten serie III, is de nieuwste editie van de serie die is begonnen in 1996, viert de Chinese dierenriem met elk jaar een nieuw ontwerp dat overeenkomt met het dier van dat specifieke jaar in de Chinese kalender. Deze serie is enorm populair vanwege de unieke ontwerpen en de beperkte oplage, wat de verzamelwaarde verhoogt. De munten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder 1 Oz, 1/2 Oz, 1/4 Oz, en 1/10 Oz.

Australische goudbaren kopen

Australisch goud staat bekend om zijn hoge zuiverheid en kwaliteit, waardoor het een begeerd product is op de wereldwijde edelmetaalmarkten. Australië is een van de grootste goudproducenten ter wereld, met aanzienlijke goudmijnen verspreid over het continent, vooral in West-Australië, dat de thuisbasis is van enkele van de grootste en meest productieve goudmijnen zoals de Super Pit in Kalgoorlie.

De goudkoorts in Australië begon in de jaren 1850, toen goud werd ontdekt in New South Wales en Victoria. Dit leidde tot een instroom van immigranten en een snelle economische groei door de goudwinning. Door de jaren heen heeft de Australische goudindustrie zich ontwikkeld met geavanceerde mijnbouwtechnieken en -technologieën, waardoor de efficiëntie en productiviteit zijn toegenomen.

Het Australische goud is niet alleen belangrijk voor de mijnbouwsector, maar ook voor de munterij en de vervaardiging van beleggingsproducten. De Perth Mint, gelegen in West-Australië, speelt een cruciale rol in de wereld van het edelmetaal door de productie van hoogwaardige gouden munten, staven en andere goudproducten. Deze producten, zoals de Australian Kangaroo goudmunten kopen, zijn wereldwijd populair bij zowel beleggers als verzamelaars vanwege hun zuiverheid, artistieke ontwerpen en de betrouwbaarheid van de Perth Mint.

Australisch goud is ook essentieel voor de juwelenindustrie, waar het wordt gewaardeerd om zijn heldere gele glans en bewerkbaarheid. Het wordt gebruikt in een breed scala aan juwelen, van fijne sieraden tot meer toegankelijke stukken, en wordt vaak gekozen voor verlovingsringen en trouwringen vanwege zijn duurzaamheid en tijdloze aantrekkingskracht.

In het algemeen is Australisch goud een symbool van kwaliteit en betrouwbaarheid in de edelmetaalindustrie, ondersteund door een rijke geschiedenis van goudwinning en -productie, en blijft het een belangrijke pijler in de economie en cultuur van Australië.

Bent u benieuwd naar goudbaren uit andere landen, bijvoorbeeld Duitsland? Kijk dan eens naar Heraeus goudbaren kopen.

Welke Perth Mint goudbaren kunt u kopen?

Elke Perth Mint goudstaaf wordt gekenmerkt door de hoogste standaarden van zuiverheid en kwaliteit, waardoor het een betrouwbare en waardevolle toevoeging is aan elke investeringsportefeuille. Het meegeleverde certificaat van echtheid zorgt voor extra gemoedsrust bij de koper, doordat het de authenticiteit en zuiverheid van de staaf garandeert. Baargoud van The Perth Mint is verkrijgbaar is verschillende gewichten, waaronder de volgende opties:

 

5 gram Perth Mint Goudstaaf met Certificaat

Gewicht: 5 gram
Zuiverheid: 99,99% goud
Certificering: Elk staafje wordt geleverd met een certificaat van echtheid dat de specificaties en zuiverheid bevestigt.
Kenmerken: Deze kleine goudstaven zijn ideaal voor nieuwe investeerders in edelmetalen. Ze zijn handig voor kleine, incrementele investeringen en vormen een betaalbare manier om een goudportfolio op te bouwen.


10 gram Perth Mint Goudstaaf met Certificaat

Gewicht: 10 gram
Zuiverheid: 99,99% goud
Certificering: Voorzien van een genummerd certificaat dat de zuiverheid en het gewicht garandeert.
Kenmerken: Een stapje hoger in gewicht, deze staven bieden een solide middenweg voor investeerders die hun investeringen willen diversifiëren zonder direct een grote som geld uit te geven.


20 gram Perth Mint Goudstaaf met Certificaat

Gewicht: 20 gram
Zuiverheid: 99,99% goud
Certificering: Elke staaf wordt geleverd met een beveiligd certificaat van echtheid.
Kenmerken: Deze staven zijn perfect voor beleggers die hun portfolio willen uitbreiden. Ze bieden een aanzienlijke hoeveelheid goud tegen een relatief betaalbare prijs.


1 Troy Ounce Perth Mint Goudstaaf (31,1 gram) met Certificaat

Gewicht: 1 Troy ounce (ongeveer 31,1 gram)
Zuiverheid: 99,99% goud
Certificering: Inclusief een certificaat van echtheid met een uniek serienummer.
Kenmerken: 1 Troy ounce goud kopen is een standaard in de investeringswereld en een gewicht dat wereldwijd wordt erkend. Dit gewicht is bijzonder populair onder goudinvesteerders vanwege de perfecte balans tussen waarde en draagbaarheid.


50 gram Perth Mint Goudstaaf met Certificaat

Gewicht: 50 gram
Zuiverheid: 99,99% goud
Certificering: Elke staaf wordt begeleid door een certificaat dat de authenticiteit bevestigt.
Kenmerken: Deze staven vertegenwoordigen een aanzienlijke investering in goud en zijn ideaal voor meer ervaren beleggers die hun goudvoorraad willen vergroten.


100 gram Perth Mint Goudstaaf met Certificaat

Gewicht: 100 gram
Zuiverheid: 99,99% goud
Certificering: Wordt geleverd met een genummerd certificaat dat de details en de echtheid van de goudstaaf verifieert.
Kenmerken: Als een van de grotere staven die beschikbaar zijn voor particuliere investeerders, vertegenwoordigen deze goudstaven een substantiële waarde en zijn ze een uitstekende keuze voor serieuze goudbeleggers die hun bezittingen in edelmetalen willen consolideren.


Perth Mint goudbaren kopen en de LBMA

Als een van 's werelds meest vooraanstaande munthuizen, is de Perth Mint geroemd om zijn hoogwaardige goud- en zilverproducten.

Een belangrijk aspect van de reputatie en het vertrouwen in de Perth Mint en haar producten is haar accreditatie door de London Bullion Market Association (LBMA). De LBMA is een internationale handelsvereniging die de wereldwijde markt voor goud en zilver vertegenwoordigt en reguleert. De LBMA stelt strenge normen vast voor de kwaliteit, zuiverheid en integriteit van bullion, en accreditatie door deze organisatie is een kenmerk van uitmuntendheid en betrouwbaarheid in de edelmetaalsector.

De Perth Mint is een LBMA-geaccrediteerde raffinaderij voor goud en zilver, wat betekent dat haar edelmetaalproducten voldoen aan de 'Good Delivery'-standaarden van de LBMA. Deze standaarden garanderen de zuiverheid, gewichtsnauwkeurigheid en kwaliteit van goud- en zilverbaren. Om deze accreditatie te behouden, ondergaat de Perth Mint regelmatige audits en inspecties om te verzekeren dat haar productieprocessen en producten blijven voldoen aan de hoogste internationale normen.

De accreditatie door de LBMA versterkt het vertrouwen van investeerders en verzamelaars in de producten van de Perth Mint. Het zorgt ervoor dat de goud- en zilverproducten gemakkelijk verhandelbaar zijn op de internationale markten zonder de noodzaak voor verdere zuiverheidstests. Dit heeft betrekking op zowel goudbaren en gouden munten en ook voor diegenen die zilver en zilveren munten kopen. Dit is cruciaal voor beleggers die willen verzekeren dat hun edelmetaalbeleggingen wereldwijd erkend en geaccepteerd worden.

Naast het voldoen aan de hoge standaarden voor productkwaliteit, zet de Perth Mint zich ook in voor duurzame en ethische praktijken in de winning en verwerking van edelmetalen. Dit sluit aan bij de verantwoordelijke sourcingvereisten van de LBMA, die bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat de edelmetaalindustrie bijdraagt aan positieve economische ontwikkeling en het voorkomen van illegale praktijken.

Kortom, de Perth Mint staat niet alleen bekend om haar prachtig ontworpen en hoogwaardige edelmetaalproducten, maar ook om haar inzet voor kwaliteit en integriteit, zoals bevestigd door haar LBMA-accreditatie. Deze erkenning verzekert investeerders en verzamelaars van de zuiverheid, betrouwbaarheid en verhandelbaarheid van haar goud- en zilverproducten op de wereldmarkt.