Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Perth Mint goudbaren kopen met certificaat

 

U kunt Perth Mint goudbaren kopen vanaf een gewicht van 1 gram. De smelter produceert goudstaven in uiteenlopende gewichten. Deze goudbaren worden altijd voorzien van een certificaat en tevens verstrekt met een uniek serienummer. Het certificaat biedt de garantie dat Perth Mint goudbaren wereldwijd altijd verhandeld kunnen worden. Perth Mint geniet tevens van een wereldwijde reputatie op het gebied van gouden munten en het bedrijf is London Bullion Market Association (LBMA) geaccrediteerd.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van Perth Mint goudbaren

Het verhaal van Perth Mint voert terug naar 1899, het jaar waarin de Perth tak van de Britse Koninklijke Munt werd opgericht. In die periode werd er dagelijks veel gebruik gemaakt van zogenoemde gold sovereign munten en de levering daarvoor lag in handen van de Britse Koninklijke Munt. Om niet steeds al het goud naar Londen te hoeven verzenden om daarna voor de verspreiding in de Britse kolonies te zorgen, werd besloten om een aantal vestigingen te openen in plaatsen waar zich goudvindplaatsen bevonden. De Perth Mint in West-Australië was daar één van en vanaf dat moment werd het goud gebruikt om de speciale sovereigns munten te produceren. Vanaf 1931 werden deze munten uit de circulatie onttrokken en ging Perth Mint zich richten op het produceren van andere soorten munten. In 1970 is het bedrijf in Brits eigendom overgegaan in handen van de overheid in West-Australië, die de Perth Mint nog steeds in het bezit heeft.

 

Perth Mint goud vandaag

De activiteiten van de Perth Mint werden in 1987 overgenomen door Gold Corporation toen in dat jaar een nationaal muntprogramma werd gelanceerd, waar de Australische Nugget munt deel van uitmaakte. Gold Corporation ofwel Perth Mint is tegenwoordig nog altijd actief op het gebied van de productie van gouden munten, maar ook van baren goud en goudstaven. Naast het produceren van gouden munten en goudbaren is het bedrijf ook actief op het gebied van het produceren van munten in andere edelmetalen, zoals zilver en platina. Vandaag kunt u Perth Mint goudbaren online kopen bij Goudpensioen.