Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Zilveren munten kopen per land

 

Wilt u puur zilveren munten kopen per land? Dat kan direct in de Goudpensioen webwinkel. Al vele honderden jaren worden er zilveren munten geslagen over de hele wereld. Canada, de Verenigde Staten, China en Australië zijn slechts een paar voorbeelden van landen die grote hoeveelheden zilveren munten produceren voor de handel in edelmetaal. Zulke munten in het zilver kopen behoren vaak tot een serie. Daarnaast zijn er munten die voornamelijk als belegging in zilver dienen. Kenmerken van deze beleggingskwaliteit munten zijn dat het ontwerp door de jaren heen onveranderd blijft en dat de verkoopprijs dichterbij de zilverkoers ligt.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 353

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 353

Van hoog naar laag sorteren

Koop zilveren munten van over de hele wereld

In de categorie zilveren munten kopen is er zeer veel keuze. U kunt in de Goudpensioen webshop een munt naar wens zoeken uit de lijst van landen en gebieden. Wat opvalt is dat het land van uitgifte in sommige gevallen kan afwijken van het land van productie. Zo is Nieuw-Zeeland producent van verschillende munten die uitgegeven worden namens Grote Oceaan Eilanden als Niue, Samoa en Tuvalu. Dit geldt ook voor de munten uit de Somalische Olifant serie, deze worden door de Bavarian State Mint geslagen.

Wat maakt een zilveren munt verzamelbaar?

Zilveren munten kunnen grofweg onderverdeeld worden in beleggingsmunten en munten die geschikt zijn om te verzamelen. Of een munt verzamelbaar is, hangt voornamelijk af of deze maar beperkt wordt geslagen. Dit is vaak het geval met munten die tot een serie behoren en die elk jaar uitgebracht worden met een nieuw ontwerp. Zo zijn deze munten aantrekkelijk voor zilverkopers die niet alleen hopen op een stijging in zilverwaarde, maar ook een toename in vraag naar een specifieke munt. In onze webshop kunt u in de productomschrijving lezen of een munt afkomstig is van een serie en kunt onder de specificaties zien in welke oplage de munt is uitgebracht. Is deze oplage laag, des te groter de kans dat deze munt in de toekomst nog steeds in trek zal zijn onder verzamelaars. Wees er echter wel van bewust dat hier nooit garantie op is.

 

Dit zijn de populairste zilveren munten wereldwijd

Benieuwd naar de meest geliefde en bekendste zilveren munten ter wereld? In de lijst hieronder treft u een greep uit ons assortiment munten die al jaren goed verkopen, verdeeld per werelddeel:

Zilveren munten uit Europa:
De Oostenrijkse Wiener Philharmoniker zilveren munt is al lange tijd een Europese bestseller. Het is een eerbetoon aan ‘s werelds beroemdste orkest. Ook munten geslagen door The Royal Mint in Groot-Brittannië zijn vaak erg gewild. Dit zijn onder andere de Britannia zilveren munt, Queen’s Beasts series en de UK Lunar series zilveren munten.

Zilveren munten uit Amerika (V.S. - Canada - Mexico):
Het is niet verbazingwekkend dat een aantal van de bestverkopende zilveren munten ter wereld uit Noord-Amerikaanse landen stammen. Dit zijn onder andere de American Eagle zilveren munt, de Maple Leaf zilveren munt uit Canada en de Mexican Libertad.

Zilveren munten uit Afrika:
Uit Afrika kennen we de Krugerrand munt geslagen door Rand Refinery. Deze zilveren versie is wellicht nog niet zo bekend als de gouden Krugerrand munt, maar bestaat ook nog niet zo lang – pas sinds 2017. Daarnaast kunt u kiezen voor Rwanda zilveren munten, Somalië zilveren munten en zilveren munten uit Tsjaad. Zo kunt ook zilver kopen uit Afrika.

Zilveren munten uit Azië en Oceanië:
In Azië is de Chinese Panda zilveren munt uitgegroeid tot een van de meest verzamelde munten allertijden. In Oceanië zijn Nieuw-Zeeland en Australië de grootste producenten van zilveren munten als de Koala, Kangoeroe en Kookaburra zilveren munt.

Wat is het gewicht van zilveren munten?

De zilveren munten die u hier treft zijn in veel gevallen geslagen in het gewicht van 1 troy ounce, dit is het standaard gewichtseenheid voor edelmetaal en is gelijk aan precies 31,1034768 gram puur zilver. De term “troy” is afgeleid van Troyes, een belangrijke Franse handelsstad waar dit gewichtseenheid honderden jaren geleden werd gebruikt. De meeste zilveren munten worden aangeboden in dit gewicht. U kunt ook kiezen voor zwaardere munten, bijvoorbeeld munten die geslagen zijn in 2 troy ounce (62,2 gram) of in een gewicht van 10 troy ounce (zo’n 311 gram) of een kilo, wat zo’n 32 troy ounce aan edelmetaal bevat. Deze munten worden geslagen in hoge zuiverheid zilver en zijn hierdoor heel geschikt voor wie een alternatief zoekt voor zilverbaren kopen.

 

Internationale zilveren munten en de zilverprijs

Overweegt u internationale zilveren kopen? Dan wilt u vast ook weten wat u kunt verwachten met betrekking tot een mogelijke waardestijging. Omdat u een stuk fysiek zilver koopt, is de waarde van uw munt in eerste instantie altijd verbonden aan de huidige zilverprijs.

De zilverprijs fluctueert gedurende de dag en kan over een periode significant hoger of lager uitvallen dan op het moment dat u uw munten heeft aangekocht. Is er sprake van een stijging in zilverprijs, dan stijgt de waarde van uw munt ook mee – de prijs per gram wordt immers hierdoor hoger. U kunt op zo’n moment bijvoorbeeld kiezen om (een deel van) uw munten te verkopen, of juist vasthouden met het oog op een doorstijging. Maar let wel op, ook een daling kan (tijdelijk) invloed hebben op de waarde van uw munten. De waardebepaling is dus altijd een momentopname.


Hoe werkt zilveren munten per land kopen?

Kies voor online zilveren munten kopen of plan een bezoek aan onze winkel in Amsterdam. Het werkt als volgt:

ONLINE ZILVEREN MUNTEN KOPEN

- Kies de gewenste zilveren munten per land in onze webwinkel

- Betaal veilig en vertrouwd online zilver kopen

- Discreet en verzekerd verstuurd of haal uw munten zelf op in onze winkel

ZILVEREN MUNTEN KOPEN IN DE WINKEL

- Plan uw bezoek onze winkel in Amsterdam voor een persoonlijke winkelervaring

- Betaal direct in de winkel

- Neem voorradige producten direct mee

 

Koop direct zilveren munten uit verschillende landen

U ziet het: wij bieden u een zeer groot assortiment wereldbekende zilveren munten aan, gesorteerd op het land van herkomst. Deze munten worden geslagen als beleggingsmunten of als verzamelitems, daarom is er voor ieder budget een geschikte zilveren munt te vinden. Bekijk en bestel verschillende munten en series uit alle hoeken van de wereld. Zilver kopen in muntvorm is bij Goudpensioen mogelijk.

Wilt u meer weten over winkelen bij Goudpensioen of heeft u specifieke vragen over zilveren munten kopen? Op onze veelgestelde vragen pagina kunt u antwoorden vinden of neem contact met ons op.