Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Kangoeroe Nugget kopen

 

De gouden Australian Kangoeroe Nugget kopen doet u direct bij Goudpensioen. Deze munt wordt door Perth Mint geslagen en is onder verschillende namen bekend. Zo wordt er vaak gerefereerd naar de Australische Nugget of wordt de munt simpelweg de Gouden Kangaroo genoemd. Dit komt doordat het ontwerp van de munt in de loop van de tijd is veranderd. Bij de invoering in 1986, heette deze munt de Nugget, vanwege het feit dat er de grootste goudklomp ooit gevonden in Australië er op afgebeeld werd. In 1989 werd voor het eerst een kangoeroe in plaats van een goudklomp als afbeelding gebruikt. Zodoende begon men de naam gouden Kangoeroe of Kangaroo Nugget te gebruiken. Perth Mint noemt deze gouden munt tegenwoordig de Australian Kangaroo. Wilt u deze gouden munt kopen, dan vindt u een overzicht hieronder van onze aanbod.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Eigenschappen van de Australische Kangoeroe munt

Een belangrijke kenmerk van deze gouden Kangoeroe munt is het jaarlijks veranderend ontwerp. Elk jaar wordt deze gouden munt voorzien van een nieuwe afbeelding van de kangoeroe. Deze staat symbool voor het land Australië en is een inheems diersoort. De gouden kangoeroe is een populaire munt onder zowel beleggers als verzamelaars en is verkrijgbaar in vele gewichten. De standaardformaat is 1 troy ounce, dit komt overeen met een gewicht van ongeveer 31,1 gram.

 

De gouden Kangoeroe Nugget kopen

Deze munt is geslagen in massief goud met een 999,9/1000 zuiverheid. Dit betekent dat Kangoeroe munten tot de categorie puur gouden munten behoren, ofwel munten van 24 karaat goud. Naast de andere populaire gouden beleggingsmunten, kiezen veel goudkopers voor de Kangaroo Nugget munt. Dit is een uitmuntend ontworpen beleggings- en verzamelitem en biedt u als koper de mogelijkheid om elk jaar uw verzameling uit te breiden met een nieuwe munt uit de series. Wilt u de Kangoeroe Nugget kopen? Bestel direct online of kom langs in onze winkel.