Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Britannia munt kopen

 

De gouden Britannia munt kopen doet u direct bij Goudpensioen. Deze munt komt uit Groot-Brittannië en werd voor het eerst geslagen in 1987. Hierdoor is de gouden Britannia de eerste Europese gouden beleggingsmunt. De Britannia is een uitgave van de Britse Royal Mint. Deze gouden munt wordt geslagen in de volgende eenheden: 1/10, 1/4, 1/2 en 1 troy ounce. Tussen 1987 en 1989 werd de gouden Britannia geslagen in de legering van goud en koper, hierdoor was de munt enigszins roodkleurig. Na 1990 en tot heden wordt deze munt geslagen in een legering van goud en zilver.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een gouden Britannia kopen

Wie er voor kiest om een gouden Britannia te kopen, bemachtigt tegenwoordig een munt geslagen in puur goud. Tot en met 2012 werd de gouden Britannia munten geslagen met een zuiverheid van 22 karaat (916,7/1000), maar vanaf 2013 wordt de Britannia geproduceerd in 24 karaat goud, oftewel goud met een gehalte van 999,9/1000. Vanaf heden zien wij ook dat de uitdrukking  999.9 Fine Gold op de voorkant van de munt wordt vermeld. Door het verschil in zuiverheid is er ook verschil in formaat. Dit betekent dat alle Britannia’s geslagen tot en met 2012 een iets ander formaat hebben dan de huidige Britannia gouden munten.

 

Gouden Britannia munt online bestellen

De Royal Mint heeft deze gouden munt ontworpen als een eerbetoon aan Britannia, een vrouwelijke personificatie van Groot-Brittannië uit Romeinse tijden. Zij wordt hier afgebeeld zoals de Romeinen haar hebben voorgesteld, compleet met  helm en schild, naar een ontwerp van Britse beeldhouwer, Philip Nathan. Op de achterzijde is het officieel portret van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk, afgebeeld wordt. Deze twee elementen zorgen er voor dat de Britannia een oer-Britse munt genoemd kan worden. Wilt u een gouden Britannia kopen? Bestel uw munt direct online of in onze winkel.