Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

1/2 Oz Britannia gouden munt (diverse jaren)

De 1/2 Troy Ounce Britannia, geproduceerd door de Royal Mint, bevat 1/2 ounce fijn goud en heeft een nominale waarde van 50 Britse pond. Deze prachtige munt is de perfecte aanvulling op uw gouden munten verzameling of goud beleggingsportefeuille.

Niet leverbaar

SKU
GMBR1/2T

De 1/2 troy ounce Britannia werd in 1987 door The Royal Mint geïntroduceerd en speelde al direct een grote rol op de beleggingsmarkt. Het design van de 1/2 troy ounce Britannia trekt zowel verzamelaars als investeerders aan. De 1/2 munt toont een afbeelding van Britannia, een vrouwelijke figuur die de verpersoonlijking is van Groot-Brittannië. Een afbeelding van  Britannia verscheen al op Britse munten in 1672! De keerzijde van de Britannia munten staat het portret van Elizabeth II, het staatshoofd van Groot-Brittannië.

Kenmerken van de 1/2 Troy Ounce Britannia
Deze munt heeft een gewicht van 15,55 gram goud en een nominale waarde van 50 Britse pond, zijn er ook de  1 Troy Ounce gouden Britannia, met een nominale waarde van 100 pond, de 1/4 Troy Ounce gouden Britannia met een nominale waarde van 25 pond en de 1/10 Troy ounce gouden Britannia met een nominale waarde van 10 pond.

22 karaat Britannia munt
De 1/2 troy ounce Britannia heeft een zuiverheid van 22 karaat, ofwel een zuiverheid van 91,7% . Dit komt omdat het goud gelegeerd is met zilver. Hierdoor hebben de gouden Britannia munten een aantrekkelijke gele kleur. Tot 1989 bestond de munt uit een koperlegering en had deze munt een rode tint, vergelijkbaar met die van de Krugerrand. Deze kleurverandering heeft echter niets weggenomen van de schoonheid van deze munt en de Britannia blijft zeer populair. Om deze gouden munt aan uw collectie toe te voegen, bestelt u hem direct en veilig via onze webshop of in de winkel. Gegevens over de levertijd en de beschikbaarheid treft u onder het tabje “Extra Informatie”.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).
 

Extra informatie
Fabrikant The Royal Mint
Herkomst Verenigd Koninkrijk
Metaal Goud
Zuiverheid 916 of 999,9
Gewicht van edelmetaal 15,55 gram | 1/2 troy ounce
Kwaliteit Gecirculeerd
Jaar Diverse
Nominale waarde GBP 50,-
Diameter (mm) 25
Dikte (mm) 2,2
Verpakking Munthoes
Certificaat Nee
Levertijd Niet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/2 Oz Britannia gouden munt (diverse jaren)