Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Accessoires voor uw goud en zilver


Bij Goudpensioen kunt u niet alleen terecht voor het kopen van gouden munten, zilveren munten, goudbaren en baren van zilver, maar kunt u bij ons ook edelmetaal accessoires kopen ter bescherming van uw fysieke investering. In de categorie accessoires vindt u allerlei producten die u kunt gebruiken in combinatie met fysieke edelmetalen. Deze accessoires kunt u tegelijk met uw aankoop van baren en munten bestellen, bijvoorbeeld een muntcapsule kopen, een monsterbox voor de Maple Leaf zilver munten of een tube waarin u uw munten kunt bewaren. Producten die u treft in de categorie accessoires geven aan bij welke gouden of zilveren voorwerpen het artikel gebruikt kan worden.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 54

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 54

Van hoog naar laag sorteren

Edelmetaal is kwetsbaar

Goud en zilverkopers weten het inmiddels: edelmetaal is kwetsbaar. Maar waarom eigenlijk? Door de zachtheid van zuiver goud en zuiver zilver kunnen fysieke edelmetaalproducten makkelijk beschadigen. Er komen krassen op of zelfs deuken indien u het product per ongeluk laat vallen. Daarnaast zijn deze producten vatbaar voor vingerafdrukken die uw niet zomaar kunt wegvegen. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het verstandig om de juiste accessoires te kiezen voor uw munt of baar. Kies bijvoorbeeld een voor een munthoesje kopen of voor een American Eagle zilver tube. In onze webwinkel kunt u tevens per product zien of een munt of baartje in een hoesje of capsule geleverd.

Hoe bescherm ik mijn munten?

Zilveren munten kopen betekent vaak de keuze maken voor verschillende individuele munten of dat u juist meerdere exemplaren van dezelfde muntensoort koopt. Sommige zilveren munten worden al geleverd in een plastic capsule, anders worden deze verkocht per tube, meestal met een inhoud van twintig of vijfentwintig stuks. Wilt u deze weer individueel verdelen, dan kun u een munthoesje kopen om iedere munt stof- en krasvrij te houden. Hetzelfde principe geldt voor gouden munten kopen, alleen zijn de formaten en inhoud van de tubes kleiner dan bij zilveren varianten.

Muntcapsules en munthoesjes kopen

In de productcategorie accessoires wordt een diversiteit aan muntcapsules en munthoesjes aangeboden. De muntcapsules zijn ideaal om waardevolle munten in te bewaren. De verschillende muntcapsules zijn speciaal ontwikkeld voor munten zodat voor elke type munt een aparte muntcapsule bestaat. Zo zijn er muntcapsules voor bijvoorbeeld zilveren American Eagle munten beschikbaar, maar ook voor Gouden Tientjes. Tevens kunt u de keuze maken om een munthoesje te of een speciale munt tube bestellen.

Zo pakt u een edelmetaalmunt vast…

U heeft nu prachtige beleggings- of verzamelmunten in uw bezit. Het is dus niet gek dat u die van tijd tot tijd wilt bewonderen, toch is het raadzaam om dit zo min mogelijk te doen. Het vastpakken van uw munten komt met het risico deze te beschadigen. Wanneer u dit wel doet, let dan op het volgende:

STAP 1 – Harde oppervlakken, zoals een tafel of bureau, dekt u af met iets zachts, bijvoorbeeld een schone (hand)doek. Leg ook iets zachts op de grond voor het geval dat uw munt valt.

STAP 2 – Gebruik uitsluitend katoenen, juweliershandschoenen. Schoonmaak- en latexhandschoenen kunnen het edelmetaal beschadigen. Indien u blote handen gebruikt, maak deze dan eerst schoon met ontsmettingsmiddel om de oliën van uw huid te verwijderen.

STAP 3 – Pak een munt alleen aan de randen vast. Doe dit voorzichtig. Wrijf nooit met uw vingers over de oppervlak van uw munt. Munten hoeft u niet schoon te maken, doet u dit wel, dan kunt u deze bekrassen of de afwerking van de munt voorgoed beschadigen.

Zilveren munten kunnen soms melkvlekken bevatten

Ondanks het bieden van goede bescherming, kan het alsnog voorkomen dat uw zilveren munten na verloop van tijd soms minder fraai ogen. Dit wordt veroorzaakt door melkvlekken: vlekjes in een witte of gebroken witte kleur die lijken op melkspatten. Deze ziet verschijnen u op de oppervlak van uw munt en kunnen al zichtbaar zijn op nieuwe munten. Hoogstwaarschijnlijk ontstaan deze melkvlekken tijdens de productie van de munten en heeft dit verschijnsel te maken met het achterblijven van chemisch residu op de muntoppervlak. Het slechte nieuws is dat deze vlekken niet meer te verwijderen zijn. Het goede nieuws: het edelmetaal erodeert niet waardoor de zilverwaarde van uw munt behouden blijft.

Hoe bescherm ik mijn goudbaren en zilverbaren?

Bij goudbaren bestellen hoeft u in principe geen zorgen te maken over edelmetaal accessoires kopen. Deze worden in de meeste gevallen verkocht in verpakkingen die voldoende bescherming bieden. Ook zilverbaren zijn in principe voldoende beschermd. In het geval dat dit niet zo is, bestaan er ook baarcapsules. Het is wel belangrijk om te weten dat zowel goud als zilver het beste buiten direct zonlicht bewaard kan worden. Deze edelmetalen bewaart u apart van elkaar, het liefst in een luchtdichte bak.

Luxe satijnen cadeauverpakking kopen

Koopt u een munt of ander artikel bij Goudpensioen dat als een geschenk bestemd is? Dan kunt u van de gelegenheid gebruikmaken om een luxe satijnen cadeauverpakking erbij te bestellen. U kunt de gewenste accessoires rechtstreeks plaatsen in het winkelmandje om daarna eventueel verder te winkelen of om vervolgens de bestelling af te rekenen. De prijs staat bij elk artikel in deze categorie duidelijk aangegeven en u kunt meerdere stuks van elk product aan uw bestelling toevoegen. Bekijk het aanbod van onze edelmetaal accessoires en plaats uw bestelling direct.