Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden munten van de Lunar Series III kopen

 

De Perth Mint in Australië, bekend om zijn prachtige en kwalitatief hoogwaardige gouden munten kopen, heeft met de Lunar Series III een bijzondere reeks munten gecreëerd die de rijke traditie van de Chinese dierenriem vieren. Deze serie, die begon in 2020, volgt de Chinese maankalender en presenteert elk jaar een nieuw dier. Een volledige serie beslaat twaalf jaar – beginnend met de muis en eindigend met de varken. Wilt u munten uit de Lunar Series III kopen? Dat kan direct bij Goudpensioen.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 29

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 29

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van de Lunar Series Munten

The Perth Mint startte de eerste Lunar Series in 1996, geïnspireerd door de Chinese maankalender en de twaalf dieren die haar cyclus bepalen. De populariteit van deze munten leidde tot de creatie van Lunar Series II en uiteindelijk Lunar Series III, elk met unieke ontwerpen die zowel verzamelaars als investeerders aantrekken. Deze series hebben elk een looptijd van twaalf jaar, overeenkomend met de twaalfjarige cyclus van de Chinese zodiac.

The Perth Mint: een rijke geschiedenis

Opgericht in 1899 als onderdeel van het Britse Royal Mint-systeem, speelde de Perth Mint een cruciale rol in de ontwikkeling van de goudindustrie in Australië. Oorspronkelijk opgezet om goud te raffineren dat in lokale mijnen werd gewonnen en om gouden munten te slaan, staat de mint nu internationaal bekend om zijn innovatieve munten en hoogwaardige edelmetaalproducten. Als oudste nog werkende muntinstelling van Australië heeft het een reputatie opgebouwd van uitmuntendheid en vakmanschap. Wist u dat Perth Mint goudbaren kopen ook tot de mogelijkheden behoort?

Populaire geschenken

Gouden munten kopen uit de Lunar Series III zijn niet alleen mooi voor uw eigen verzameling, maar worden ook vaak uitgezocht als geschenken voor een ander. Dit komt doordat er voor ieder geboortejaar een passende Lunar munt te vinden is, het jaar van geboorte valt namelijk onder één van de twaalf dieren van de dierenriem. Zoekt u een specifiek jaartal vanaf 1996? Bekijk ook eens de categorie Lunar Series II gouden munt kopen of zoek onder de allereerste Lunar series.

De Chinese Dierenriem en de Lunar Series III

De Chinese dierenriem, een essentieel onderdeel van de Chinese cultuur, gebruikt twaalf dieren om jaren te typeren en persoonlijkheidseigenschappen te associëren met individuen geboren in elk dierlijk jaar. Hieronder volgt een overzicht van elk dier en hoe deze zijn vertegenwoordigd in de Lunar Series III.

2020: Het Jaar van de Muis

De muis, bekend om zijn vindingrijkheid en aanpassingsvermogen, opent de nieuwe cyclus met een ontwerp dat deze slimme en vindingrijke eigenschappen belicht. Mensen geboren in het jaar van de muis worden gezien als intelligent en vindingrijk.

2021: Het Jaar van de Koe

Stabiliteit en betrouwbaarheid kenmerken de koe. De munt van dit jaar toont de koe als een symbool van volharding en hard werk. Personen geboren onder dit teken zijn vaak krachtig, betrouwbaar en methodisch.

2022: Het Jaar van de Tijger

De tijger staat voor moed en onvoorspelbaarheid. De munt van dit jaar reflecteert de krachtige uitstraling van de tijger en wordt geassocieerd met moedige en ambitieuze individuen.

2023: Het Jaar van het Konijn

Het konijn, een symbool van vriendelijkheid en voorzichtigheid, siert de munt van 2023. Konijnen zijn bekend om hun empathische aard en vermogen om harmonie te creëren.

2024: Het Jaar van de Draak

De draak, het enige mythische dier in de zodiac, symboliseert kracht en geluk. De munt van de draak weerspiegelt zijn majesteitelijke en krachtige imago, passend bij personen die geboren zijn als leiders.

2025: Het Jaar van de Slang

De slang, bekend om zijn wijsheid en intuïtie, wordt afgebeeld op de munt van 2025. Mensen van dit teken worden vaak gezien als diepzinnig en filosofisch.

2026: Het Jaar van het Paard

Het paard, energiek en vrijgevochten, brengt een geest van onafhankelijkheid naar de munt van 2026. Paardmensen zijn sociaal en houden van vrijheid.

2027: Het Jaar van de Geit

De geit, een teken van creativiteit en rust, wordt vereeuwigd in het ontwerp van 2027. Die geboren in het jaar van de geit zijn vaak zachtaardig en bedachtzaam.

2028: Het Jaar van de Aap

De aap, slim en veelzijdig, kenmerkt de munt van 2028. Personen geboren onder dit teken zijn vaak slim, nieuwsgierig en creatief.

2029: Het Jaar van de Haan

De haan, synoniem voor zelfverzekerdheid en punctualiteit, domineert de munt van 2029. Hanen zijn vaak onafhankelijk en zelfverzekerd.

2030: Het Jaar van de Hond

Loyaliteit en eerlijkheid staan centraal op de munt van de hond in 2030. Hond-mensen zijn betrouwbaar en loyaal.

2031: Het Jaar van het Varken

Het varken, bekend om zijn gulheid en zorgzaamheid, sluit de cyclus. Personen die in dit jaar zijn geboren staan bekend om hun vriendelijkheid en grootmoedigheid.

Beleggen in bijzondere gouden verzamelmunten

Investeren in gouden verzamelmunten zoals de Lunar Series III van de Perth Mint kan om verschillende redenen interessant zijn. Deze munten bieden niet alleen de intrinsieke waarde van het goud waaruit ze zijn vervaardigd, maar voegen ook verzamelwaarde en esthetische aantrekkingskracht toe, wat ze aantrekkelijk maakt voor zowel beleggers als verzamelaars. Hier zijn enkele specifieke redenen waarom het investeren in dergelijke munten voordelig kan zijn:

Behoud van waarde

Goud kopen wordt algemeen erkend als een 'veilige haven' investering. Het heeft de neiging om zijn waarde goed te behouden, vooral in tijden van economische onzekerheid of inflatie. Gouden munten zoals de Lunar Series III vertegenwoordigen deze stabiele waarde en bieden een fysieke activa die in veel culturen als waardevol wordt beschouwd.

Potentiële meerwaarde door verzamelbaarheid

Elk jaar wordt een nieuwe munt van de Lunar Series uitgegeven met een uniek ontwerp dat aansluit bij het Chinese dierenriemteken van dat jaar. Deze beperkte oplage en jaarlijkse variatie in ontwerp kunnen de munten in de loop van de tijd meer verzamelwaarde geven. Verzamelaars en liefhebbers van specifieke dieren of thema's kunnen bereid zijn om een premie te betalen voor eerdere edities, vooral als deze zeldzaam of moeilijk te vinden zijn.

Liquiditeit

Gouden munten zijn over het algemeen gemakkelijk verhandelbaar op wereldmarkten. Munten zoals die van de Lunar Series, die worden uitgegeven door gerenommeerde munthuizen zoals de Perth Mint, worden wereldwijd erkend en vertrouwd. Dit vergroot hun liquiditeit, wat betekent dat ze relatief eenvoudig te verkopen zijn als dat nodig is.

Diversificatie

Het toevoegen van fysiek goud in de vorm van verzamelmunten aan een beleggingsportefeuille kan helpen bij het diversifiëren van activa, wat een goede beleggingsstrategie is. Diversificatie kan het risico verminderen door niet al uw kapitaal in één beleggingscategorie te plaatsen. Wilt u dat met edelmetalen doen? Overweeg eens zilver kopen.

Varianten van de gouden Lunar Series III munten

De Lunar Series III is een serie gouden munten blijven populair onder verzamelaars en beleggers vanwege de kwaliteit, het artistieke ontwerp en de culturele betekenis. Er zijn verschillende varianten en gewichten beschikbaar voor de liefhebbers. Bovendien worden deze munten geslagen in verschillende gewichten om tegemoet te komen aan zowel beleggers als verzamelaars. Elk gewicht heeft zijn eigen specifieke kenmerken en prijspunt, afhankelijk van de goudprijs en de verzamelwaarde. De kleinere gewichten, zoals 1/10 Oz en 1/4 Oz goud kopen, zijn bijvoorbeeld toegankelijker voor beginnende verzamelaars en bieden een lagere instapprijs. Standaard is de 1 troy ounce versies.

Bullion Lunar Series III munten

Deze gouden munten worden gekenmerkt door hun glanzende afwerking en zijn gericht op verzamelaars en beleggers. Deze munten hebben vaak hogere oplages in vergelijking met de proofvarianten.

Proofversies

Proof munten zijn van een hogere kwaliteit en afwerking dan standaard bullion munten. Ze worden geslagen met speciale muntstempels die worden gebruikt om een zeer gedetailleerde en glanzende afwerking te bereiken. Proof munten worden vaak gepresenteerd in luxe verpakkingen en hebben meestal een lager oplage, waardoor ze aantrekkelijker zijn voor verzamelaars.

Gekleurde versies

Sommige gouden munten in de Lunar Series III worden uitgebracht met kleurdetails. Deze munten tonen de afbeeldingen van de dieren in levendige kleuren, wat ze bijzonder aantrekkelijk maakt voor verzamelaars.

Sets

De Perth Mint biedt ook speciale sets aan, zoals de 3-munten sets die bestaan uit verschillende maten van de munt voor dat specifieke jaar. Deze sets zijn bijzonder gewild bij verzamelaars vanwege hun exclusiviteit en de presentatie in een luxe verpakking.

Lunar Series III gouden munten kopen

De gouden munten van de Lunar Series III worden elk jaar geslagen in een beperkte oplage. De volgorde van deze derde serie, welke na de Lunar Series I en Lunar Series II in het leven is geroepen, is als volgt:

2020: Lunar Series III Muis gouden munten kopen
2021: Lunar Series III Koe gouden munten kopen
2022: Lunar Series III Tijger gouden munten kopen
2023: Lunar Series III Konijn gouden munten kopen
2024: Lunar Series III Draak gouden munten kopen
2025: Lunar Series III Slang gouden munten kopen
2026: Lunar Series III Paard gouden munten kopen
2027: Lunar Series III Geit gouden munten kopen
2028: Lunar Series III Aap gouden munten kopen
2029: Lunar Series III Haan gouden munten kopen
2030: Lunar Series III Hond gouden munten kopen
2031: Lunar Series III Varken gouden munten kopen