Umicore goudbaren kopen

 

Bij Goudpensioen kunt u direct Umicore goudbaren kopen online of in de winkel. Deze goudbaren worden in verschillende varianten en gewichten aangeboden. Bij het kopen van Umicore goud in de vorm van een goudstaaf of goudbaar is er sprake van het keurmerk Umicore Feingold 999,9 waarmee onder meer de zuiverheid van het goud wordt aangegeven. U kunt de grotere handgegoten Umicore goudbaren bestellen vanaf 250 gram. Uiteraard kunt u ook kleinere Umicore goudstaven kopen, al vanaf 1 gram. Tevens kunt u kiezen voor goudbaren die geleverd worden met of zonder een certificaat.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van Umicore goud

De wortels van het bestaan van Umicore liggen in het jaar 1805. In dat jaar verwierf Jean Donny de concessie van de Vieille-Montagne mijn op 17 december in Moresnet. In 1837 is de oudste voorganger van het huidige Umicore opgericht, namelijk de Société Anonyme des Mines et Fonderies de Zinc de la Vieille-Montagne. In 1906 ontstond het bedrijf Union Minière dat als hoofactiviteit het exploiteren van mijnen met rijke mineralen had in de toenmalige Belgische kolonie Kongo. In 1968 werden er andere activiteiten ontwikkeld nadat de regering in Zaïre besloot over te gaan tot nationalisering van eigendommen. In 1989 vond er een fusie plaats tussen Union Minière en Vieille-Montagne, Mechim en metallurgie Hoboken-Overspelt en werd het bedrijf Union Minière een industriële groep.

 

Good Delivery Umicore goudbaren kopen

Umicore beschikt over de Good Delivery Status die door de London Bullion Market Association (LBMA) is toegekend. Dit maakt Umicore goudbaren over de hele wereld verhandelbaar. Het keurmerk is door de LBMA in het leven geroepen en wordt verleend op basis van een aantal aspecten, zoals de zuiverheid van het edelmetaal, betrouwbaarheid van de producent en de duurzaamheid van het bedrijf. Er vindt een regelmatige toetsing plaats van de verschillende criteria.