Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Umicore goudbaren kopen

 

Bij Goudpensioen kunt u direct Umicore goudbaren kopen online of in de winkel. Deze goudbaren worden in verschillende varianten en gewichten aangeboden. Bij het kopen van Umicore goud in de vorm van een goudstaaf of goudbaar is er sprake van het keurmerk Umicore Feingold 999,9 waarmee onder meer de zuiverheid van het goud wordt aangegeven. Met zowel diversiteit en kwaliteit blijft Umicore een betrouwbare keuze voor investeerders en verzamelaars die op zoek zijn naar hoogwaardige goudbaren van verschillende gewichten en productiemethoden.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van Umicore goud

Umicore, gevestigd in België, behoort tot een van Europa's vooraanstaande producenten van goud- en zilverbaren. Het bedrijf produceert zowel geslagen als gegoten staven en geniet een sterke reputatie op het gebied van hoogwaardige metalen. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met het recyclen van metalen, wat het aanbod maximaliseert en de premies verlaagt.

De oorsprong van Umicore dateert uit het jaar 1805, toen Jean Donny de concessie van de Vieille-Montagne mijn verwierf op 17 december in Moresnet. In 1837 werd de oudste voorganger van het huidige Umicore opgericht, namelijk de Société Anonyme des Mines et Fonderies de Zinc de la Vieille-Montagne. In 1906 werd het bedrijf Union Minière opgericht, dat zich toelegde op het exploiteren van mijnen met rijke mineralen in de toenmalige Belgische kolonie Congo. In 1968 werden er andere activiteiten ontwikkeld nadat de regering in Zaïre besloot tot nationalisatie van eigendommen. In 1989 vond er een fusie plaats tussen Union Minière en Vieille-Montagne, Mechim en metallurgie Hoboken-Overspelt, waardoor het bedrijf Union Minière een industriële groep werd.

Vetrouwd goud kopen met certificaat?

Veel goudkopers geven de voorkeur aan het kopen van een gecertificeerde goudbaar. Dit is goud dat vaak wordt verpakt in speciale verpakkingen met een geïntegreerd certificaat dat informatie bevat over de zuiverheid en het gewicht van het goud. Umicore verkoopt goudbaren met certificaat en een uniek baarnummer. Dit biedt de koper extra zekerheid, maar maakt het goud niet waardevoller dan Umicore goudbaren zonder certificaat. Als u zeker wilt zijn van de authenticiteit van uw goud, koop dan altijd bij een betrouwbare edelmetaalhandelaar zoals Goudpensioen. Benieuwd naar andere opties? Bekijk ook het aanbod goudbaren van andere producenten, bijvoorbeeld Heraeus goudbaren kopen.

Wat zijn Good Delivery Umicore goudbaren?

De Good Delivery-status die wordt toegekend aan Umicore goudbaren door de London Bullion Market Association (LBMA) is een essentiële erkenning binnen de wereld van edelmetalen. Deze status staat garant voor de hoogste normen van kwaliteit, betrouwbaarheid en wereldwijde acceptatie van Umicore goudbaren. Maar wat maakt deze status zo belangrijk en wat zijn de criteria die moeten worden gehandhaafd?

Allereerst vertegenwoordigt de Good Delivery-status een zegel van goedkeuring van een gerenommeerde instelling, zoals de LBMA, die wereldwijd wordt erkend als een autoriteit op het gebied van edelmetaalhandel. Het keurmerk bevestigt dat Umicore voldoet aan de strengste normen van integriteit en vakmanschap in de productie van goudbaren.

Een van de belangrijkste criteria voor het verkrijgen en behouden van de Good Delivery-status is de zuiverheid van het edelmetaal. Umicore-goudbaren worden geëvalueerd op hun zuiverheid, gemeten in termen van het goudgehalte, meestal aangeduid als 999,9 fijnheid. Dit betekent dat het goud in de Umicore-baren vrij is van onzuiverheden en voldoet aan de hoogste industriële normen.

Daarnaast wordt de betrouwbaarheid van de producent nauwlettend in de gaten gehouden. Umicore moet aantonen dat het bedrijf een betrouwbare en consistente bron van hoogwaardige goudbaren is. Dit omvat niet alleen de kwaliteit van de producten zelf, maar ook de betrouwbaarheid van het productieproces en de naleving van alle relevante regelgeving.

Een ander cruciaal aspect is de duurzaamheid van het bedrijf. Umicore moet aantonen dat het een solide financiële basis heeft, ethisch verantwoord opereert en zich inzet voor milieuvriendelijke productiemethoden. Dit omvat ook het vermogen van het bedrijf om zijn verplichtingen na te komen en langdurige relaties met klanten en partners te onderhouden.

Het verkrijgen van de Good Delivery-status is geen eenmalige prestatie, maar eerder een voortdurend streven naar excellentie. Regelmatige audits en inspecties worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat Umicore blijft voldoen aan de vereiste normen. Dit biedt investeerders en handelaren het vertrouwen dat Umicore goudbaren niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst een veilige en waardevolle investering zullen blijven.

Wat produceert Umicore?

Umicore is een toonaangevende producent van verschillende edelmetalen en gerelateerde producten. Het bedrijf staat bekend om zijn expertise op het gebied van metaalraffinage en metaalbewerking, en produceert een breed scala aan producten. Enkele van de belangrijkste producten die Umicore maakt zijn:

Goudbaren en zilverbaren

Umicore produceert hoogwaardige edelmetaalproducten. Zo kunt u goudbaren en zilverbaren kopen in verschillende gewichten en formaten. Deze baren zijn populair onder investeerders en verzamelaars van edelmetalen vanwege hun zuiverheid en betrouwbaarheid.

Platina- en palladiumproducten

Naast goud en zilver produceert Umicore ook platina- en palladiumproducten, waaronder baren en munten. Platina en palladium worden vaak gebruikt in industriële toepassingen, maar worden ook steeds vaker beschouwd als waardevolle investeringen.

Katalysatoren

Umicore is een toonaangevende producent van katalysatoren voor auto's, vrachtwagens en andere voertuigen. Deze katalysatoren helpen schadelijke emissies te verminderen en dragen bij aan een schonere en duurzamere mobiliteitssector.

Batterijmaterialen

Als pionier op het gebied van materialen voor herlaadbare batterijen, produceert Umicore een breed scala aan batterijmaterialen, waaronder kobalt, nikkel en lithium. Deze materialen zijn essentieel voor de productie van batterijen voor elektrische voertuigen, draagbare elektronica en energieopslagsystemen.

Edelmetaalhoudende chemicaliën

Umicore produceert ook een verscheidenheid aan chemicaliën die edelmetalen bevatten, zoals goud, zilver, platina en palladium. Deze chemicaliën worden gebruikt in verschillende industriële processen, waaronder galvanisatie, elektronica en fotografie.

Verschillende gewichten Umicore goudbaren kopen

Naast de variatie in gewichten biedt Umicore een uitgebreide selectie aan goudbaren, zowel machinaal geperst als gegoten, waardoor er voor elke voorkeur en behoefte een geschikt product beschikbaar is. De machinaal geperste baren, ook wel bekend als 'minted' baren, zijn verkrijgbaar tot een gewicht van 100 gram goud kopen. Deze baren worden vervaardigd door het goud in een mal te persen, wat resulteert in een strakke en uniforme uitstraling. Aan de andere kant worden de gegoten baren, aangeduid als 'cast', geproduceerd door het gieten van vloeibaar goud in een vorm, waardoor ze een meer organische en karakteristieke uitstraling hebben.

Hoewel de productiemethode verschilt, hebben zowel de gegoten als de geperste baren dezelfde zuiverheid en waarde, wat betekent dat er geen verschil is in waarde bij aankoop of verkoop. Deze variatie in productiemethoden stelt klanten in staat om een ​​goudbaar te kiezen die niet alleen voldoet aan hun financiële doelen, maar ook aan hun esthetische voorkeuren.

Bovendien biedt Umicore een breed scala aan gewichten, variërend van enkele grammen tot veelvouden van kilogrammen, waardoor zowel beginnende investeerders als ervaren verzamelaars kunnen profiteren van hun assortiment. Of het nu gaat om een bescheiden investering of een grotere aankoop, Umicore heeft een uitgebreide keuze aan goudbaren om aan de behoeften van elke klant te voldoen.

 

Waarom kiezen voor Umicore?

Nu u iets meer weet over het verhaal achter deze smelter kunt u zelf een weloverwogen keuze maken voor een Umicore goudbaar afgestemd op uw wensen en budget. Deze biedt u de garantie dat u goud van een betrouwbare producent kiest en dat u uw baren ook weer zonder zorgen kunt aanbieden aan toekomstige goud inkopers wereldwijd. Benieuwd naar de opties? Bekijk de beschikbare producten via onze webwinkel.

Umicore kopen bij Goudpensioen

Bij Goudpensioen kunt u wereldwijd erkende Umicore goudbaren kopen, vervaardigd door een bedrijf met een rijke geschiedenis in edelmetalen. Umicore, als hoogwaardige producent van fysiek goud, staat bekend om zijn puur gouden baren, die voldoen aan de strenge normen van de London Bullion Market Association. U kunt bij ons direct Umicore goud kopen, variërend van 10 gram tot enkele kilo's, en profiteren van de actuele goudkoers.

Onze Umicore goudbaren vertegenwoordigen de hoogste kwaliteit en zuiverheid, waardoor ze wereldwijd erkend zijn en gemakkelijk verhandelbaar op internationale markten. Of u nu een ervaren goudkoper bent of nieuw in het verzamelen van edelmetalen, onze selectie van Umicore goudstaven biedt voor elk wat wils!

Bij Goudpensioen begrijpen we dat het kopen van goud een belangrijke beslissing is, daarom bieden we informatie en begeleiding om u te helpen bij het maken van uw goudkeuze. Neem gerust contact met ons op. Onze transparante prijzen zijn gebaseerd op de actuele goudkoers, zodat u altijd de beste waarde krijgt voor uw investering!