Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Umicore goudbaren kopen

 

Bij Goudpensioen kunt u direct Umicore goudbaren online of in de winkel kopen. Deze goudbaren worden in verschillende varianten en gewichten aangeboden. Bij het kopen van Umicore goud in de vorm van een goudstaaf of goudbaar is er sprake van het keurmerk Umicore Feingold 999,9, waarmee onder meer de zuiverheid van het goud wordt aangegeven. U kunt de grotere handgegoten Umicore goudbaren bestellen, vanaf 250 gram. Uiteraard kunt u ook kleinere Umicore goudstaven kopen, al vanaf 1 gram. Tevens kunt u kiezen voor goudbaren die geleverd worden met of zonder certificaat.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van Umicore goud

De wortels van het bestaan van Umicore liggen in het jaar 1805. In dat jaar verwierf Jean Donny de concessie van de Vieille-Montagne mijn op 17 december in Moresnet. In 1837 is de oudste voorganger van het huidige Umicore opgericht, namelijk de Société Anonyme des Mines et Fonderies de Zinc de la Vieille-Montagne. In 1906 ontstond het bedrijf Union Minière, dat als hoofdactiviteit het exploiteren van mijnen met rijke mineralen had in de toenmalige Belgische kolonie Kongo. In 1968 werden er andere activiteiten ontwikkeld nadat de regering in Zaïre besloot over te gaan tot nationalisering van eigendommen. In 1989 vond er een fusie plaats tussen Union Minière en Vieille-Montagne, Mechim en metallurgie Hoboken-Overspelt, en werd het bedrijf Union Minière een industriële groep.

Wat zijn Good Delivery Umicore goudbaren?

Umicore beschikt over de Good Delivery Status die door de London Bullion Market Association (LBMA) is toegekend. Dit maakt Umicore goudbaren over de hele wereld verhandelbaar. Het keurmerk is door de LBMA in het leven geroepen en wordt verleend op basis van een aantal aspecten, zoals de zuiverheid van het edelmetaal, betrouwbaarheid van de producent en de duurzaamheid van het bedrijf. Er vindt een regelmatige toetsing plaats van de verschillende criteria.

Verschillende gewichten Umicore goudbaren kopen

U kunt Umicore goud kopen in tal van gewichten en al vanaf 1 gram. Zo is er voor ieder budget een passend product te vinden. Het bedrijf staat bekend om zowel machinaal geperste goudbaren als gegoten baargoud. Goudbaren van Umicore zijn er in de volgende gewichten:


 • Umicore 1 gram goudbaar
 • Umicore 2,5 gram goudbaar
 • Umicore 5 gram goudbaar
 • Umicore 10 gram goudbaar
 • Umicore 20 gram goudbaar
 • Umicore 1 Oz (31,1 gram) goudbaar
 • Umicore 50 gram goudbaar
 • Umicore 100 gram goudbaar
 • Umicore 100 gram gegoten goudbaar
 • Umicore 250 gram goudbaar
 • Umicore 500 gram goudbaar
 • Umicore 1 kilo goudbaar

 

Vertrouwd goud kopen met certificaat

Veel goudkopers willen het liefst een gecertificeerd goudbaar kopen. Dit is goud dat vaak in een speciale verpakking zit met geïntegreerd certificaat dat gegevens bevat over de zuiverheid en gewicht van het goud. Umicore verkoopt goudbaren met certificaat en een uniek baarnummer. Dit biedt u als koper extra zekerheid, maar maakt het goud niet waardevoller dan Umicore goudbaren zonder certificaat. Wilt u zeker zijn van de authenticiteit van uw goud, koop dan altijd bij een vertrouwde edelmetaalhandelaar zoals Goudpensioen.

Waarom kiezen voor Umicore?

Nu u iets meer weet over het verhaal achter deze smelter, kunt u zelf een weloverwogen keuze maken voor een Umicore goudbaar passend bij uw wensen en budget. Deze biedt u de garantie dat u goud van een betrouwbare producent kiest en dat u uw baren ook weer zonder zorgen kunt aanbieden aan toekomstige goudinkopers wereldwijd. Benieuwd naar de opties? Bekijk de beschikbare producten via onze webwinkel.

Umicore kopen bij Goudpensioen

Bij Goudpensioen kunt u wereldwijd erkende Umicore goudbaren kopen, vervaardigd door een bedrijf met een rijke geschiedenis in edelmetalen. Umicore, als hoogwaardige producent van fysiek goud, staat bekend om zijn puur gouden baren, die voldoen aan de strenge normen van de London Bullion Market Association. U kunt bij ons direct Umicore goud kopen, variërend van 10 gram tot enkele kilo's, en profiteren van de actuele goudkoers.

Onze Umicore goudbaren vertegenwoordigen de hoogste kwaliteit en zuiverheid, waardoor ze wereldwijd erkend zijn en gemakkelijk verhandelbaar op internationale markten. Of u nu een ervaren goudkoper bent of nieuw in het verzamelen van edelmetalen, onze selectie van Umicore goudstaven biedt voor elk wat wils!

Bij Goudpensioen begrijpen we dat het kopen van goud een belangrijke beslissing is, daarom bieden we informatie en begeleiding om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Neem gerust contact met ons op. Onze transparante prijzen zijn gebaseerd op de actuele goudkoers, zodat u altijd de beste waarde krijgt voor uw investering!