Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom fysiek palladium kopen?


Goudpensioen maakt fysiek palladium kopen beschikbaar voor iedereen. Een investering in palladium is heel geschikt voor de diversificatie van uw edelmetalenportefeuille. Net als bij goud en zilver, kunt u in de categorie fysiek palladium kopen kiezen uit baren en munten in verschillende gewichten. Deze producten worden van palladium geslagen met een 99,95% zuiverheid, hierdoor zijn deze munten en baren geschikt voor de wereldwijde handel in edelmetaal.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Wat is palladium?

Palladium is een wit overgangsmetaal. Het is voor het eerst ontdekt in 1803 door William Hyde Wollaston. Dit gebeurde onverwachts tijdens het onderzoeken van ruwe platina-erts uit Zuid-Amerika. Wanneer palladium volledig puur is, dan kunnen er sieraden van worden gemaakt. Het edelmetaal wordt vooral gewonnen uit nikkelertsen en koper. Verder kan het ook diep in de grond worden gevonden, vooral op plekken waar ook platina en goud wordt gevonden. Het meeste palladium wordt vandaag de dag gewonnen in Rusland. Verder is het ook aanwezig in landen zoals Brazilië, Australië, de Verenigde Staten en Canada. De voorraden in Rusland nemen wel steeds meer af.

palladium kopen

Dit zijn de eigenschappen van palladium

Een opvallende kenmerk van palladium is dat het een zilverwit metaal is dat het laagste smeltpunt heeft van alle edele metalen. Door deze unieke eigenschap is wereldwijd de industriële vraag naar palladium sterk gegroeid. Dit is vooral gestimuleerd door de toenemende productie van katalysatoren voor de auto industrie. Zo komt ongeveer 85% van alle palladium terecht in auto uitlaat katalysatoren. Daarnaast, in tijden van crisis, hebben veel mensen de behoefte om hun vermogen om te zetten in waardevast edelmetaal. Wie palladium koopt, kiest voor een edelmetaal met een hoge waarde. Het kopen van palladium in de vorm van baren en munten, maken het mogelijk om een fysiek stukje palladium te bezitten.

De internationale handel in palladium

Palladium behoort tot de edelmetalen en wordt dan ook veel internationaal verhandeld. De prijs van dit kostbare edelmetaal wordt traditiegetrouw uitgedrukt per troy ounce. Dat is net iets meer dan 31,1 gram. Palladium heeft de laatste jaren goud zelfs overtreffen en is nu van grote waarde. Zilver reageert vaak op de goudprijs, maar bij palladium is dit veel minder het geval. Beleggen in palladium is daarom voor veel beleggers interessant geworden. De prijs zal daarom op de lange termijn opgevoerd kunnen worden, waardoor er flink wat rendement kan worden behaald op de handel in palladium.

Wat is de zeldzaamheid en kostbaarheid van palladium?

Het beleggen in palladium is de laatste jaren steeds populairder geworden. Vooral vanuit de auto-industrie is er vandaag de dag veel vraag naar palladium. Het zorgt ervoor dat auto's minder vervuilend uitgevoerd worden. Aangezien de milieueisen steeds strenger worden, is het handelen in palladium interessant geworden en kan het flink wat rendement opleveren. De stijging van de prijs van palladium is afhankelijk van de toenemende vraag naar deze grondstof en het beperkte aanbod. Hoewel de prijs van palladium de laatste jaren wat schommelingen heeft gekend, is de prijs uiteindelijk steeds een beetje hoger gesloten. Daardoor is het een interessant alternatief geworden voor bijvoorbeeld goud of zilver.

Kies direct voor palladium munten en baren

Net als bij andere edelmetalen, bepaalt de vraag en aanbod van palladium de waarde. Wilt u fysiek palladium kopen? Dan kunt u kiezen tussen palladiumbaren kopen of palladium munten kopen. Bekijk direct op onze website welke producten beschikbaar zijn en plaats direct uw bestelling. De prijzen gaan automatisch mee met de huidige edelmetaalkoersen.

koop palladium

Snel en discreet palladium online kopen

Koop palladium online en in onze winkel. Uw bestelling wordt discreet geleverd via de post of kunt u ophalen in onze winkel. Ontdek de mogelijkheden en kies het product dat bij uw wensen en uw budget past. Bij Goudpensioen koopt u hoogwaardig palladium, onder andere palladiumbaren van smelters die voldoen aan de eisen gesteld door de London Platinum and Palladium Market (L.P.P.M.) en palladium munten afkomstig van de grootste munthuizen ter wereld.