Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden munten per land van uitgifte

 

Het slagen van gouden munten gebeurt al heel wat jaren en over de hele wereld. De Verenigde Staten, Canada, China en Zuid-Afrika gouden munten zijn slechts een paar voorbeelden van landen die in grote hoeveelheden gouden munten produceren voor de handel. Zo kan goud kopen ook uitgroeien tot een bijzondere verzameling. In vele gevallen verschijnen deze gouden munten elk jaar opnieuw of worden ze uitgebracht in gelimiteerde aantallen als onderdeel van een serie die op jaarbasis wordt voorzien van een nieuw en uniek ontwerp. Dit is dan ook een reden waarom verzamelaars gouden munten van verschillende landen kopen land erg interessant vinden.

per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 158

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-20 van 158

Van hoog naar laag sorteren

koop gouden munten landGouden munten geslagen in 1 troy ounce

Gouden munten kopen uit verschillende landen betekent een ruime keuze aan beleggingskwaliteit goud in een zeer makkelijk verhandelbaar gewicht. De munten die u in deze categorie treft zijn in veel gevallen geslagen in het gewicht van 1 troy ounce (1 Oz goud kopen), dit is het standaard gewichtseenheid voor edelmetaal en staat gelijk aan 31,1 gram goud kopen. Deze eenheid is namelijk het gewicht waarmee goud wordt verhandeld op de financiële markten over de hele wereld. Wie de goudprijs afleest in de grafieken ziet dat deze in zowel troy ounces als per kilo wordt uitgedrukt. Met een 1 troy ounce wegende munt kunt u de goudwaarde dus heel eenvoudig achterhalen.

 

Gouden munten van over de hele wereld

In onze webshop kunt u zelf op zoek gaan naar een gouden munt uit een land van keuze. De munten zijn overzichtelijk per categorie weergeven van A tot Z. U ziet vervolgens alle beschikbare producten die onder desbetreffende land worden uitgegeven.

Goed om te weten: het land van uitgifte wijkt in sommige gevallen af van het land van productie. Dit ziet u bijvoorbeeld terug in munten die worden uitgegeven door de New Zealand Mint, deze munthuis heeft een aantal munten uitgebracht namens de eilandstaat Niue. Ook The Perth Mint produceert munten namens Tuvalu, een eiland in de Stille Oceaan die sterke economische banden heeft met het land Australië.

 

Overzicht van gouden munten per werelddeel

Hieronder ziet u een overzicht van de populairste regio’s die vandaag de dag gouden munten produceren voor wereldwijde handel.

EUROPA – Andorra, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk
NOORD-AMERIKA – Canada, Mexico, Verenigde Staten
AFRIKA – Somalie, Zuid-Afrika
AZIË - China
OCEANIË – Australie, Grote Oceaan Eilanden

 

De populairste gouden munten ter wereld

Zoals u ziet, de keuze in gouden munten is zeer ruim. Toch zijn er een aantal munten die kopers over de hele wereld direct zullen herkennen. Dit zijn munten die worden beschouwd als makkelijk te verhandelen en die al jaren tot de bestverkopende gouden munten behoren. Zo worden veel van deze munten u aangeboden met een aantrekkelijk lage premie.

munten goud kopen

Uit Europa zijn dit onder andere de Oostenrijkse Wiener Philharmoniker en de Britannia gouden munt kopen uit het Verenigd Koninkrijk. De Noord-Amerikaanse tegenhangers zijn de Canadese Maple Leaf, American Eagle en de American Buffalo. Uit China doet de zeer verzamelbare Chinese Panda het al jaren goed. En uit de categorie Zuid-Afrika gouden munt kopen kennen we natuurlijk de Krugerrand, die al sinds 1967 geslagen als gouden beleggingsmunt.

 

Hoe zuiver zijn gouden munten?

De zuiverheid van gouden munten is in de meeste gevallen 24 karaat. Dit is het hoogste karaatgehalte en komt neer op een zuiverheid 99,9% of zelfs 99,99% goud. Daarnaast kunt u ook in enkele gevallen kiezen voor beleggingsmunten die geslagen zijn in een 22-karaat zuiverheid. De Krugerrand is hiervan misschien wel het bekendste voorbeeld. Op iedere officiële gouden munt ziet u de zuiverheid vermeld als 999 of 999,9 of zelfs 999,99.

 

De nominale waarde vs. de intrinsieke waarde

Vraagt u zich af hoe het zit met de waarde van uw gouden munten? Bijna alle gouden munten vertegenwoordigen namelijk een nominale waarde in de valuta van het land van uitgifte. Wie kan rekenen komt er al snel achter dat deze nominale waarde ver onder de huidige goudprijs ligt. Denk bijvoorbeeld aan de gouden 1 troy ounce Maple Leaf. Deze munt is geslagen met een nominale waarde van CA$ 50,- terwijl de goudprijs de laatste jaren ruim dertig keer hoger ligt. Om deze reden worden gouden munten niet gebruikt als wettig betaalmiddel in het land van uitgifte maar als ruilmiddel overal ter wereld. Wanneer u uw munt in de toekomst gaat verkopen wisselt u deze dus niet in voor de nominale waarde, maar krijgt u er een bedrag voor terug dat gebaseerd is op de intrinsieke waarde, ofwel de actuele goudprijs.

 

Dit zijn de verschillende gewichten van gouden munten

Naast de populaire 1 troy ounce (Oz) munten, worden gouden munten geslagen in zowel kleinere gewichten als  zwaardere munten. Hierdoor ontstaat er een ruime keuze en zijn gouden munten heel geschikt voor goudkopers die een alternatief zoeken voor goudbaren kopen. Lees in het volgende overzicht hoeveel gram goud de verschillende gouden munten bevatten:

  • 1/25 Oz gouden munt – bevat 1,24 gram goud
  • 1/20 Oz gouden munt – bevat 1,55 gram goud
  • 1/10 Oz gouden munt – bevat 3,11 gram goud
  • 1/4 Oz gouden munt – bevat 7,77 gram goud
  • 1/2 Oz gouden munt – bevat 15,55 gram goud
  • 1 Oz gouden munt – bevat 31,1 gram goud
  • 2 Oz gouden munt – bevat 62,2 gram goud

 

Gouden munten kopen of toch goudbaren?

Misschien twijfelt u nog of een gouden munt kopen voor u de beste is optie is. Alleen u weet zelf waar u voorkeur naar uit gaat. Voor wie nog niet zo thuis is inde wereld van edelmetaal kan dit een lastige vraagstuk zijn. Om u op weg te helpen hebben wij speciaal aandacht aan dit onderwerp besteed in dit artikel: Gouden munten of baren kopen?

 

Direct muntgoud uit verschillende landen

Wij bieden u een breed aanbod gouden munten aan, gesorteerd op het land van herkomst. Deze munten worden geslagen als beleggingsmunten of als verzamelitems, zo is er volop keuze en voor ieder budget een geschikte munt te vinden. Ontdek direct de verschillende munten en series uit alle hoeken van de wereld. Via onze website bekijkt u alle gouden munten uit ons assortiment en kiest u het product dat helemaal bij u wensen past, of kom langs in onze winkel.

Voor meer informatie over gouden munten en onze werkwijze, bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.