Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

1/10 Oz Krugerrand gouden munt (diverse jaren)

De 1/10 troy ounce gouden Krugerrand is met zijn bescheiden gewicht geschikt voor vrijwel ieders budget. De 1/10 troy ounce Krugerrand is dus ideaal voor iedereen die wil beginnen met goud beleggen of zijn goudportefeuille voordelig wil uitbreiden. Deze enorm populaire gouden beleggingsmunt vind al jarenlang soepeltjes zijn weg naar beleggers wereldwijd.

Niet leverbaar

SKU
GMKR1/10T

De 1/10 troy ounce Krugerrand is veel meer dan zomaar een gouden munt. De Zuid Afrikaanse Krugerrand is de bekendste gouden bullion coin ter wereld en voor heel veel mensen de gouden poort naar het bezitten van fysiek goud. De Krugerrand was de eerste gouden munt van precies 1 ounce zuiver goud.

1/10 troy ounce Krugerrand: de 1e gouden beleggingsmunt
De 1/10 troy ounce gouden Krugerrand wordt sinds 1980 in opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering geslagen. Een gouden Krugerrand heeft een gehalte van 22 karaat ( 0,9167). Naast de 1/10 troy ounce Krugerrand, zijn er nog 3 soorten: de 1 Krugerrand, de ½ Krugerrand, en de ¼ Krugerrand. De Krugerrand was de eerste gouden munt van exact 1 ounce zuiver goud èn tevens de eerste munt die speciaal als beleggingsmunt werd geslagen.

Het bijzondere aan de 1/10 Krugerrand en de andere gouden Krugerrands is, dat deze geen nominale waarde kennen. Daarom werden de Krugerrands ook niet uit zuiver goud geslagen, maar uit een legering van 9167/10000e goud en 833/10000e koper, wat de munt de specifieke rood-gouden kleur geeft. De buitenlandse verkoop van de 1/10 troy ounce beleggingsmunten komt direct ten goede aan het land zelf. Goud is in Zuid-Afrika veel voorkomende grondstof en levert de Afrikaanse schatkist jaarlijks nog steeds veel geld op.

 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
FabrikantRand Refinery
HerkomstZuid Afrika
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal3,11 gram | 1/10 troy ounce
KwaliteitGecirculeerd
JaarDiverse
Diameter (mm)16,5
Dikte (mm)1,30
VerpakkingPlastic
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/10 Oz Krugerrand gouden munt (diverse jaren)