Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Waarom platina kopen?

 

Goudpensioen maakt platina kopen zeer toegankelijk. Het edelmetaal is ideaal voor kopers die op zoek zijn naar een alternatief voor goud en zilver, of die hun verzameling edelmetaal willen uitbreiden. Net als goud en zilver wordt platina geslagen in de vorm van een munt of een baar en voorzien van  gegevens met betrekking tot zuiverheid en gewicht.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

Van hoog naar laag sorteren

Wat is platina?

Platina is een edelmetaal en is zeer lang geleden voor het eerst ontdekt. De Egyptenaren maakten 3.000 jaar geleden al gebruik van platina. Het eerste platinasieraad werd gemaakt rond 1790 na Christus. Het is een grondstof die erg schaars is, nog schaarser dan bijvoorbeeld goud en zilver. Hierdoor is het een van de meest zeldzame edelmetalen die er in de wereld te vinden is. Een verklaring hiervoor is dat platina maar in een paar gebieden ter wereld wordt gewonnen. Dit gebeurt vooral in Noord-Amerika, Zuid-Afrika en Rusland. Juist de schaarste zorgt ervoor dat het interessant is voor handelaren en particulieren om te beleggen in platina. Per jaar wordt er voor ongeveer 130 ton aan platina gewonnen, dit is haast niet te vergelijken met goud en zilver.

 

platina kopen

Eigenschappen en toepassingen van platina

Een belangrijke kenmerk van dit edelmetaal is dat platina een buigzaam en kneedbaar materiaal is. Tevens beschikt het over een wit-grijze glans. Platina wordt veelal gebruikt in de industrie en in de wetenschap. Het edelmetaal wordt niet dof en is daarnaast niet schadelijk voor de mens. Juist om deze reden is het uitstekend geschikt om sieraden van te maken. De grootste vraag naar platina komt uit Japan, vooral voor het creëren van sieraden en juwelen. Er is sprake van een doorlopende vraag, waardoor het rendement op platina alleen maar zal toenemen. Daarnaast wordt platina ook gebruikt voor de productie van glasvezel en komt het ook terug in de productie van medicijnen, petroleum en ruwe olie.

De internationale handel in platina

Platina is een kostbaar edelmetaal en zelfs duurder dan goud. Het is een van de sterkste edelmetalen en daarom uitstekend geschikt voor het maken van sieraden en toepassingen in de industrie. Zo wordt het bijvoorbeeld gebruikt om kostbare edelstenen in te zetten. Het is een grondstof die dan ook te vinden is in de internationale handel. De prijs van platina wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollars per troy ounce op de internationale goederenmarkt. Een troy ounce is ongeveer 31,1 gram. Platina wordt veelal in de meest zuivere vorm gebruikt. Platina dat internationaal verhandeld wordt, moet voorzien zijn van een geldig keurmerk.

Waarom voor fysiek platina kiezen?

Platina is één van de zeldzaamste stoffen op aarde. Om een idee te geven: het totaal van alle tot nu toe gedolven platina zou in de gemiddelde woonkamer passen. Door het hoge smeltpunt van platina wordt dit edelmetaal veel gebruikt voor industriële doeleinden. De vraag naar platina wordt alleen maar groter terwijl het aanbod achterblijft. In tijden van crisis, inflatie en geldontwaarding, hebben veel mensen de behoefte om hun vermogen om te zetten in edelmetaal. Het kopen van platina, zoals platina baren en platina munten, maken het mogelijk om platina fysiek aan te kopen.

Koop vandaag uw platina munten en baren

Steeds meer mensen beschouwen platina als een interessant edelmetaal om te kopen voor later. De zeldzaamheid van platina maakt het zeer waardevol. Wilt u fysiek platina kopen? Dan kunt u een keuze maken tussen platinabaren kopen of platina munten kopen. Op onze website ziet u welke producten beschikbaar zijn en kunt u gelijk een bestelling plaatsen. De prijzen gaan automatisch mee met de huidige edelmetaalkoersen.

koop platina

Platina in vergelijking met andere edelmetalen

Wanneer u platina vergelijkt met andere metalen, valt het op dat de handelprijs zeer hoog is. Dit heeft te maken met het feit dat platina een zeldzaam materiaal is. Hoewel er vandaag de dag veel schommelingen te bespeuren zijn in de prijs van platina. Er is namelijk sprake van een groter vraag dan aanbod. Daardoor kan het op de langere termijn wel een hele interessante investering zijn. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de geheven BTW op platinaproducten. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de prijs die u voor uw fysieke platina betaalt. Goed om te weten: de prijs die u ziet op onze website ten tijde van het bestellen, is ook de prijs die u vastlegt voor uw platina. Schiet deze nadat u uw platina heeft gekocht omhoog, dan is de winst voor u!

Snel en discreet platina kopen

Koop platina online en in onze winkel. Uw aankoop wordt discreet geleverd via de post of haalt u op in onze winkel. Ontdek de mogelijkheden en kies het product dat bij uw wensen en uw budget past. Het is ook mogelijk om palladium te kopen. Palladium is een edelmetaal die ook in de platinagroep metalen behoord. Bij Goudpensioen koopt u hoogwaardig platina, van platinabaren geproduceerd door smelters die voldoen aan de eisen gesteld door de London Platinum and Palladium Market tot platinamunten geslagen door de grootste munthuizen ter wereld.