Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden Lunar munten uit Verenigd Koninkrijk kopen

 

De fascinatie voor de Chinese dierenriem heeft wereldwijd invloed op de muntenmarkt, met bijzondere aandacht voor de Lunar-series. De Gouden Lunar munten uit het Verenigd Koninkrijk, ook bekend als de gouden UK Lunar serie, zijn een prominente verzameling die ieder jaar opnieuw de rijkdom en diversiteit van de Chinese dierenriem viert. Deze gouden munten kopen, uitgegeven door de prestigieuze Royal Mint, bieden een jaarlijkse vernieuwing van ontwerp, waarbij elk dier uit de zodiak schitterend wordt weergegeven. Deze serie munten zijn uitgegeven in de jaren 2014 t/m 2020, het jaar van het paard t/m het jaar van de Rat - zo zijn deze munten ook nog eens zeer verzamelbaar.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Geschiedenis van de Britse Lunar gouden munten kopen

De Britse Lunar serie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2014, voortbouwend op de eeuwenoude fascinatie voor de Chinese dierenriem. De serie startte met de munt van het Jaar van het Paard en heeft sindsdien elk jaar een nieuw dier uit de zodiak in de schijnwerpers gezet. Deze serie is een prachtig voorbeeld van hoe culturele thema's kunnen worden verweven in het ontwerp van munten, en toont het vakmanschap en de artistieke vaardigheden van de Royal Mint. Elk jaar wordt de serie verrijkt met een nieuwe munt, waardoor deze een gewilde collectie is voor zowel investeerders als verzamelaars. De 1 troy ounce munten uit de serie zijn uitgegeven vanaf het Jaar van het Paard in 2014 tot en met het Jaar van de Rat in 2020. Elke munt is een kunstwerk op zich en beperkt beschikbaar, wat ze bijzonder verzamelbaar maakt. Deze serie kunt u ook als zilveren UK Lunar munten kopen.

De betekenis achter de Chinese dierenriem

De Chinese dierenriem, of Shengxiao, is een essentieel onderdeel van de Chinese cultuur en bestaat uit twaalf dieren die elk een jaar vertegenwoordigen in een cyclische kalender. Elk dier wordt geassocieerd met bepaalde persoonlijkheidstrekken en wordt verondersteld invloed te hebben op het lot van mensen geboren in dat jaar. Deze symboliek is diep verankerd in de Chinese traditie en wordt wereldwijd erkend en gevierd, wat bijdraagt aan de populariteit van zodiac-gerelateerde producten, waaronder de Lunar munten.

Zuiverheid van het goud in de UK Lunar munten

De gouden munten van de Britse Lunar serie worden geslagen in 24 karaat goud, met een uitzonderlijke zuiverheid van 99,99%. Deze hoge zuiverheid maakt de munten niet alleen waardevol als beleggingsobject, maar ook als esthetisch verzamelobject in goud kopen. De Royal Mint staat bekend om zijn strenge kwaliteitsstandaarden en elk stuk weerspiegelt deze toewijding aan vakmanschap en kwaliteit.

Jaarlijkse ontwerpen van de Britse Gouden Lunar munten

2014 - Jaar van het Paard: Het ontwerp toont een galopperend paard. De landschappelijke beelden bevatten waarschijnlijk elementen van het Britse platteland, wat de verbinding tussen de natuur en het dier benadrukt.

2015 - Jaar van het Schaap: Deze munt toont twee Yorkshire Swaledale schapen in een gestileerde landelijke setting, wat vrede en rust symboliseert. Het ontwerp weerspiegelt de eigenschappen van zachtheid en kalmte van het schaap, tegen een achtergrond die de pastorale schoonheid van het Britse landschap kan suggereren.

2016 - Jaar van de Aap: De munt van de Aap toont een enkele aap die aan een boom slingert. Het ontwerp vangt de speelse en ondeugende aard van het dier, met weelderig gebladerte dat kenmerkend kan zijn voor de natuurlijke Britse flora.

2017 - Jaar van de Haan: Met een majestueuze haan die kraait bij dageraad tussen tien moerasmadeliefjes, combineert het ontwerp de eigenschappen van zelfvertrouwen en stiptheid van de Haan met elementen van de Britse omgeving, gesymboliseerd door de madeliefjes.

2018 - Jaar van de Hond: De munt van de Hond toont een terriër, een in Groot-Brittannië zeer geliefd ras, wat een duidelijk Brits tintje toevoegt aan de Chinese dierenriem. De achtergrond bevat waarschijnlijk bekende Britse symbolen of landschappen, wat de loyaliteit en bescherming benadrukt.

2019 - Jaar van het Varken: Dit ontwerp toont een familie van varkens, die de eigenschappen van het Varken zoals welvaart, eerlijkheid en algemene voorspoed weerspiegelen. De beelden zijn geruststellend en bevatten waarschijnlijk elementen die een gevoel van overvloed en vruchtbaarheid oproepen, mogelijk gesitueerd in een weelderige Britse boerderijomgeving.

2020 - Jaar van de Rat: De Rat, bekend om zijn intelligentie en aanpassingsvermogen, wordt afgebeeld in een passende setting die een veld lijkt te zijn, wat zowel de aard van het dier als de vruchtbare Britse landschappen weerspiegelt.

The Royal Mint: Producent van gouden Lunar munten

De Royal Mint, gelegen in het Verenigd Koninkrijk, is een van de oudste en meest gerespecteerde munthuizen ter wereld, met een geschiedenis die teruggaat tot meer dan 1.000 jaar. Deze instelling is verantwoordelijk voor het slaan van de Britse Lunar serie, en gebruikt de nieuwste technologieën en traditionele methoden om munten te produceren die zowel als wettig betaalmiddel dienen en als verzamelobjecten. De Mint heeft een leidende rol in de muntslagindustrie en blijft innoveren met elke nieuwe serie.

Andere gouden munten van The Royal Mint

Naast de Britse Lunar serie geeft The Royal Mint ook andere bekende gouden munten uit, zoals moglijkheden voor Britannia gouden munten kopen en de Queen’s Beasts gouden munten series. De Britannia munten, voor het eerst uitgegeven in 1987, zijn beroemd om hun iconische representatie van Britannia, een symbool van de Britse identiteit. De Queen’s Beasts serie, gelanceerd in 2016, viert de heraldiek en de rijke monarchale geschiedenis van Groot-Brittannië met munten die de verschillende heraldische beesten uitbeelden die geassocieerd worden met de koninklijke familie.

Verschillende uitvoeringen van de Gouden UK Lunar munten

De gouden Lunar munten van het Verenigd Koninkrijk zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en formaten, waaronder 1 Oz (31,1 gram), 1/10 Oz (3,11 gram), en 7,77 gram kopen, ofwel 1/4 Oz goud kopen, wat ze toegankelijk maakt voor zowel beginnende verzamelaars als doorgewinterde investeerders. Naast gouden uitvoeringen worden deze munten ook geslagen in zilver en proof versies, waardoor verzamelaars een ruime keuze hebben in hoe zij hun collectie willen uitbreiden en diversifiëren.

Investeer in een stuk cultureel erfgoed

De aankoop van gouden Lunar munten uit het Verenigd Koninkrijk is meer dan een financiële investering; het is een investering in een stuk cultureel erfgoed dat jaarlijks blijft groeien in zowel waarde als historisch belang. Met elk nieuw jaar biedt de Royal Mint munten aan die zowel de rijke culturele tradities eren als de moderne muntverzamelingspraktijken bevorderen. Elk van deze munten is een testament van vakmanschap en geschiedenis, perfect voor de serieuze verzamelaar of de enthousiaste investeerder.

Koop direct de Verenigd Koninkrijk Lunar munten

De gouden munten uit de UK Lunar serie koopt u direct online in onze webshop. De serie bestaat momenteel uit de volgende munten:

2014: 1 Oz UK Lunar paard 2014 gouden munt
2015: 1 Oz UK Lunar schaap 2015 gouden munt
2016: 1 Oz UK Lunar Aap 2016 gouden munt
2017: 1 Oz UK Lunar Haan 2017 gouden munt
2018: 1 Oz UK Lunar Hond 2018 gouden munt
2019: 1 Oz UK Lunar Varken 2019 gouden munt
2020: 1 Oz UK Lunar Rat 2020 gouden munt