Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

American Buffalo kopen

 

De Amerikaanse Buffalo, ook wel de Gold Buffalo genoemd, is een gouden munt van 1 troy ounce 99,99% puur goud die in 2006 werd geïntroduceerd door de U.S. Mint. De American Buffalo kopen betekent dat u de eerste puur gouden munt koopt dat ooit in Amerika is geslagen. Producent U.S. Mint besloot om een puur gouden beleggingsmunt te introduceren na het waarnemen van de populariteit van de Canadese Maple Leaf. De American Buffalo is zowel verkrijgbaar als een uncirculated beleggingsmunt, als in een bijzondere proof uitvoering. Proof uitvoeringen worden in kleinere oplagen uitgegeven en zijn voorzien van een speciale glanzende afwerking.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren

American Buffalo gouden munt design

De gouden American Buffalo kenmerkt zich door een ontwerp met een Native American thema. De voorkant van deze munt wordt versierd door een afbeelding van een Indianen hoofd naar een ontwerp van James Earle Fraser.  Op de achterkant zien wij een sterke bizon, staand op een heuveltje aarde. Er wordt beweerd dat het dier een afbeelding is van Black Diamond, een bizon die begin de twintigste eeuw onderdak vond in het dierentuin van New York. Naast deze afbeelding wordt de welkbekende Amerikaanse gelofte, ‘In God We Trust’ , weergegeven. Hieronder staat de nominale waarde van de munt en de zuiverheid en gewicht van het goud genoteerd.

 

Gouden Buffalo munt bestellen

Door de American Buffalo te kopen kierst u voor een product dat is gemunt van het zuiverste goud met een gehalte van 999,9/1000. Zuiver goud wordt ook 24-karaat goud genoemd. De munt wordt standaard geslagen in een gewicht van 1 troy ounce, de eenheid van gewicht voor edelmetalen als goud, zilver, platina en palladium. Deze eenheid komt overeen met 31,1 gram. Producent U.S. Mint is ook bekend door de productie van de populaire American Eagle munten, die iets minder zuiver zijn dan de gouden Buffalo munt. Wilt u een gouden Buffalo munt kopen? Bestel deze direct online of in onze winkel.