Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

Gouden Lunar Series I verzamelmunt kopen

 

Dit markeert het begin van de muntenserie die is ontworpen met afbeeldingen van de Chinese dierenriem. Deze serie beslaat een periode van twaalf jaar en werd uitgegeven tussen 1996 en 2007. De afbeeldingen op deze gouden munten variëren van een paard tot een geit en van een slang tot een koe. Als u verzamelmunten uit de Lunar Series I wilt kopen, kiest u niet alleen voor gouden munten kopen, maar verkrijgt u ook een gouden munt die behoort tot een van de meest populaire verzamelseries.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Verzamelbare munten uit de Lunar Series I kopen

Wilt u Lunar Series I munten kopen? Dan kiest u niet alleen voor een investering in fysiek goud, maar ontvangt u ook een gouden munt dat tot een van de populairste verzamelseries behoort. Lunar Series I gouden munten zijn zeer gewild en worden door verzamelaars over de hele wereld verhandeld. Dit is vooral te verklaren doordat de munten in beperkte oplage zijn geslagen. Naast de gouden Lunar verzamelmunten gaf de Perth Mint de mogelijkheid voor zilveren Lunar Series I munten kopen. Deze munten zijn ook gebaseerd op de Chinese dierenriem, maar hebben een iets ander ontwerp.

Geschiedenis van Lunar Series gouden munten

De Lunar Series gouden munten werden geïntroduceerd door de Perth Mint in 1996 met de lancering van de Lunar Series I. Geïnspireerd door de Chinese maankalender, vertegenwoordigde elk jaar een munt een specifiek dier uit de Chinese dierenriem. Deze munten wonnen snel aan populariteit onder zowel beleggers als verzamelaars vanwege hun prachtige ontwerpen, beperkte oplages en de culturele betekenis die verbonden is aan de Chinese dierenriem. Met name de Lunar Series I legde de basis voor latere series en vestigde de Perth Mint als een toonaangevende producent van herdenkings- en beleggingsmunten.

Geschiedenis van The Perth Mint

Opgericht in 1899, is The Perth Mint een van de oudste operationele munten van Australië. Oorspronkelijk opgericht om gouden soevereinen voor het Britse Rijk te slaan, is het sindsdien bekend geworden om hoogwaardige gouden en zilveren munten, baren en herdenkingsstukken te produceren. Gevestigd in Perth, West-Australië, heeft The Perth Mint een rijke geschiedenis en staat bekend om haar toewijding aan vakmanschap, innovatie en uitmuntendheid in de muntproductie. In de loop der jaren heeft het een belangrijke rol gespeeld in de numismatische wereld en heeft het een reputatie opgebouwd voor het produceren van enkele van de meest gewilde verzamelbare munten, waaronder de Lunar Series gouden munten. Daarnaast kan men ook Perth Mint goudbaren kopen.

Symboliek achter de Chinese Dierenriem

De Chinese dierenriem, ook wel bekend als Shengxiao, is gebaseerd op een twaalfjarige cyclus, waarbij elk jaar wordt geassocieerd met een specifiek dierenteken. Deze dieren zijn Muis, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Elk dier wordt geacht zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen te hebben, die de persoonlijkheden en lotgevallen van personen die onder hun respectievelijke tekens zijn geboren, beïnvloeden.

Muis - Intelligent en aanpasbaar: zij die zijn geboren in het Jaar van de Muis worden verondersteld intelligent, aanpasbaar en vindingrijk te zijn. Ze zijn scherpzinnig en kunnen gedijen in verschillende omgevingen.

Os - Betrouwbaar en sterk: mensen die zijn geboren in het Jaar van de Os worden beschouwd als betrouwbaar, hardwerkend en veerkrachtig. Ze staan bekend om hun kracht, vastberadenheid en vermogen om obstakels te overwinnen.

Tijger - Moedig en onvoorspelbaar: zij die zijn geboren in het Jaar van de Tijger kenmerken zich door hun moed, zelfvertrouwen en avontuurlijke geest. Ze zijn natuurlijke leiders maar kunnen ook onvoorspelbaar en impulsief zijn.

Konijn - Elegant en vriendelijk: mensen die zijn geboren in het Jaar van het Konijn staan bekend om hun gratie, charme en compassie. Ze zijn zachte zielen die waarde hechten aan harmonie en vrede.

Draak - Krachtig en voorspoedig: mensen die zijn geboren in het Jaar van de Draak worden verondersteld sterk, ambitieus en gezegend te zijn met geluk. Ze zijn natuurlijke leiders en bereiken vaak groot succes in het leven.

Slang - Wijs en mysterieus: zij die zijn geboren in het Jaar van de Slang worden beschouwd als wijs, intuïtief en raadselachtig. Ze bezitten een diep begrip van de menselijke natuur en zijn bedreven in het navigeren door complexe situaties.

Paard - Vrijgevochten en energiek: mensen die zijn geboren in het Jaar van het Paard kenmerken zich door hun onafhankelijkheid, vitaliteit en levenslust. Ze zijn avontuurlijke zielen die graag nieuwe horizonten verkennen.

Geit - Vredig en creatief: mensen die zijn geboren in het Jaar van de Geit staan bekend om hun zachte aard, artistieke talenten en liefde voor schoonheid. Ze hechten waarde aan harmonie en creativiteit in alle aspecten van het leven.

Aap - Slim en nieuwsgierig: zij die zijn geboren in het Jaar van de Aap worden beschouwd als intelligent, geestig en ondeugend. Ze hebben een speelse geest en een talent voor het vinden van inventieve oplossingen voor problemen.

Haan - Punctueel en eerlijk: mensen die zijn geboren in het Jaar van de Haan staan bekend om hun punctualiteit, eerlijkheid en integriteit. Ze zijn hardwerkend en toegewijd en nemen trots in hun werk.

Hond - Trouw en oprecht: mensen die zijn geboren in het Jaar van de Hond kenmerken zich door hun loyaliteit, eerlijkheid en oprechtheid. Ze zijn toegewijde metgezellen die waarde hechten aan vriendschap en familiebanden.

Varken (Zwijn) - Genereus en geduldig: zij die zijn geboren in het Jaar van het Varken worden verondersteld vriendelijk, vrijgevig en geduldig te zijn. Ze hebben een sterk gevoel van plicht en zijn bereid anderen in nood te helpen.

Populariteit van Lunar Series I Gouden Munten

De Lunar Series I gouden munten wonnen snel aan populariteit onder verzamelaars en beleggers wereldwijd vanwege hun prachtige ontwerpen, beperkte oplages en de culturele betekenis die verbonden is aan de Chinese dierenriem. Elke munt in de serie heeft een uniek ontwerp dat een van de dieren van de Chinese dierenriem vertegenwoordigt, waardoor ze zeer verzamelbaar zijn. Bovendien heeft de reputatie van de Perth Mint voor het produceren van hoogwaardige bullionmunten bijgedragen aan de populariteit van de serie. De beperkte oplage van elke munt droeg bij aan hun aantrekkingskracht, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en beleggers. U kunt ook Lunar Series platina munten kopen!

Ontwerp van Lunar Series I Gouden Munten

De Lunar Series I gouden munten hebben ingewikkelde ontwerpen die de essentie van elk dier van de Chinese dierenriem vastleggen. Van de majestueuze Draak tot het gracieuze Konijn, elke munt toont de unieke kenmerken en eigenschappen die verbonden zijn aan het respectievelijke dier. De ontwerpen zijn met grote zorg vervaardigd met oog voor detail, wat resulteert in munten die niet alleen mooi zijn, maar ook symbolisch zijn voor de culturele betekenis van de Chinese dierenriem.

Goudgehalte van Lunar Series I Gouden Munten

Alle Lunar Series I gouden munten bieden u de mogelijkheid tot het kopen van puur goud met een 99,99% goudgehalte, waardoor ze tot de zuiverste bullionmunten op de markt behoren. De toewijding van de Perth Mint aan kwaliteit en zuiverheid zorgt ervoor dat elke munt voldoet aan de hoogste normen van uitmuntendheid, waardoor ze zeer gewild zijn bij verzamelaars en beleggers. De zuiverheid van het goud dat wordt gebruikt in Lunar Series I gouden munten draagt bij aan hun intrinsieke waarde en maakt ze een ideale keuze voor degenen die willen investeren in fysiek goud.

Beperkte oplage van Lunar Series I Gouden Munten

Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan de populariteit van Lunar Series I gouden munten is hun beperkte oplage. Elke munt in de serie werd geslagen in beperkte hoeveelheden, wat bijdraagt aan hun zeldzaamheid en verzamelbaarheid. The Perth Mint legde doorgaans een maximale oplage op voor elke munt, wat hun aantrekkingskracht verder vergrootte bij verzamelaars. Als gevolg hiervan zijn Lunar Series I gouden munten zeer gewild bij numismaten en beleggers die op zoek zijn naar zeldzame en waardevolle munten.

Lunar Series I gouden munten kopen

Deze eerste serie Lunar munten is voorganger van de Lunar Series II en de Lunar Series III gouden munten kopen en bestaat uit de volgende uitgaven:

1996: Lunar Series I Muis gouden munten kopen
1997: Lunar Series I Koe gouden munten kopen
1998: Lunar Series I Tijger gouden munten kopen
1999: Lunar Series I Konijn gouden munten kopen
2000: Lunar Series I Draak gouden munten kopen
2001: Lunar Series I Slang gouden munten kopen
2002: Lunar Series I Paard gouden munten kopen
2003: Lunar Series I Geit gouden munten kopen
2004: Lunar Series I Aap gouden munten kopen
2005: Lunar Series I Haan gouden munten kopen
2006: Lunar Series I Hond gouden munten kopen
2007: Lunar Series I Varken gouden munten kopen