Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz American Eagle 2021 (Type 2) gouden munt

Sinds 2021 bestaat er een nieuw ontwerp van deze wereldberoemde gouden beleggingsmunt. Koop daarom de 1 Oz American Eagle 2021 Type 2 gouden munt direct in onze webwinkel. Geslagen in 1 troy ounce (31,1 gram) 22-karaat goud van Amerikaanse bodem.

Op aanvraag

Op aanvraag

SKU
GMAMEA1T21T2
Producent
  • United States Mint

Dit is de 1 Oz American Eagle 2021 Type 2 gouden munt van de United States Mint. De gouden Eagle munt wordt sinds 1986 geslagen en is sinds 2021 in een nieuw jasje gestoken. Deze Type 2 munt kent namelijk een aangepast ontwerp van de adelaar waarnaar deze munt is vernoemd.

De Type 2 American Eagle gouden munt
Het ontwerp van deze American Eagle Type 2 gouden munten wijkt aan de keerzijde af van de originele versie. Hier wordt uitsluitend de kop van deze roofvogel op zeer gedetailleerde wijze afgebeeld. Dit is een ontwerp van Jennie Norris. De voorzijde van deze gouden munt blijft echter onveranderd: daar prijkt nog steeds de Augustus Saint-Gaudens illustratie van “Walking Liberty”, de godin van de vrijheid.

Koop direct de 1 Oz American Eagle 2021 Type 2 gouden munt
Gouden American Eagles behoren tot de bestverkochte beleggingsmunten ter wereld. Ze worden geslagen in goud met een 22 karaat (916,7) zuiverheid. Volgens de Amerikaanse Gold Act mogen deze munten uitsluiten goud bevatten afkomstig van Amerikaanse bodem. Munten uit deze reeks zijn tevens verkrijgbaar in de gewichten 1/10 Oz , 1/4 Oz en een halve troy ounce goud. Wilt u de 1 Oz American Eagle 2021 Type 2 gouden munt kopen? Plaats u bestelling direct in onze webwinkel.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
FabrikantThe United States Mint
HerkomstVerenigde Staten
MetaalGoud
Zuiverheid916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2021
Nominale waardeUS$ 50,-
Diameter (mm)32,7
Dikte (mm)2,8
VerpakkingMunthoes, per 20 in tube, per 500 in monsterbox
CertificaatNee
LevertijdOp aanvraag

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz American Eagle 2021 (Type 2) gouden munt