Winkelwagen  


Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

1 Oz Krugerrand gouden munt (diverse jaren)

De 1 troy ounce gouden Krugerrand is een van de meest bekende en erkende gouden munten. De Krugerrand munten, ook wel Kruger genoemd, hebben een rode kleur.
5 - 10 werkdagen levertijd

5 - 10 werkdagen levertijd

SKU
GMKR1TDV
€ 1.766,64
  • Koop 10 voor € 1.761,64 per stuk en bespaar 0.3%
  • Koop 25 voor € 1.756,64 per stuk en bespaar 0.6%
  • Koop 50 voor € 1.751,64 per stuk en bespaar 0.8%

De 1 troy ounce Krugerrand  (Kruger) is de oudste en bekendste officiële beleggingsmunt die precies 1 troy ounce zuiver goud bevat. De gouden Krugerrand munt wordt sinds 1967 uitgegeven in Zuid-Afrika, door de South-African Rand Refinery. De typisch rode tint van de 1 troy ounce Krugerrand  wordt veroorzaakt door de toevoeging van koper aan de gouden legering, het totale goudgehalte komt hierdoor op  22 karaat (91,97%). Door de toevoeging van koper is de munt harder en beter bestand tegen beschadigingen. Het opvallende aan de Zuid-Afrikaanse Krugerrand  is dat het een wettelijk betaalmiddel is zonder  face value.

Ontwerp Krugerrand
Op de voorkant van de 1 troy ounce Krugerrand wordt het gezicht van Paul Kruger afgebeeld. Deze bekende leider van het boeren verzet tegen Groot-Brittannië, was de vijfde en laatste president van Zuid-Afrika (Transvaal). Op de achterzijde van deze klassieker onder de gouden beleggingsmunten vindt u een afbeelding van de springbok.

Let op!
De munten uit diverse jaren zijn gecirculeerd en kunnen hierdoor krassen of deuken hebben. U krijgt hier een gecirculeerde munt uit een willekeurige jaar. 

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken. Dit product is in circulatie geweest.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
Fabrikant Rand Refinery
Herkomst Zuid Afrika
Metaal Goud
Zuiverheid 916 / 22 karaat
Gewicht van edelmetaal 31,10 gram | 1 troy ounce
Kwaliteit Gecirculeerd
Jaar Diverse
Diameter (mm) 32,6
Dikte (mm) 2,8
Verpakking Plastic
Certificaat Nee
Levertijd 5 - 10 werkdagen levertijd

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Krugerrand gouden munt (diverse jaren)