Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Wiener Philharmoniker

11 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

11 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Munze OsterreichDe Wiener Philharmoniker munt is één van de mooiste gouden munt die er bestaat. De inspiratie achter deze munt is de Vienna Philharmonic Orchestra. Op de voorzijde zijn er muziekinstrumenten afgebeeld en op de achterzijde de orgel uit het concerthal in Wenen. Deze munten worden geslagen door de Royal Austrian Mint in Wenen. Voordat de Euro werd ingevoerd werd er op de achterzijde nog de nominale waarde in Schillings uitgedrukt. Tegenwoordig wordt dit in Euro's omschreven. Deze munt is de enige die in Europa als puur gouden beleggingsmunt wordt verhandeld.

Wiener Philharmoniker gouden munt
De Vienna Philharmonic is uitgeroepen tot de populairste gouden beleggingsmunt van Europa. De munt kent de puurste zuiverheid van 999,9/1000 goud en is hiermee een directe concurrent van munten als  de Canadese Maple Leaf en de Australische Kangoeroe. Het ontwerp is een eerbetoon aan het filharmonisch orkest van Wenen en blijft ongewijzigd sinds de eerste uitgifte in 1989. De voorkant van deze munt is rijk versierd met een aantal bekende instrumenten, waaronder een cello en een viertal violen. De naam van de munt vormt een boog boven deze voorwerpen. De achterzijde geeft een afbeelding weer van de grote orgel uit de bekende Golden Hall.

Maten van de Vienna Philharmonic
Deze munt wordt, net als andere gouden munten, geslagen in het gewicht van 1 Troy Ounce. Dit is een gewichtsuitdrukking van edelmetaal en komt overeen met ongeveer 31,1 gram goud. In 2004 werd voor de 15 jarige jubileum munten van 1000 Troy Ounce geslagen, waar er maar 15 stuks van zijn gemaakt. Deze hebben een nominale waarde van 100.000,- Euro. Daarnaast wordt de Wiener Philharmoniker uitgegeven in kleinere maten van 1/10, 1/4 en een halve Troy Ounce. Alle munten uit de Vienna Philharmonic serie kennen dezelde zuiverheid van 24-karaat goud.