Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM   Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING   Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN   Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN   Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

1/2 Oz Wiener Philharmoniker gouden munt (diverse jaren)

De 1/2 troy ounce Wiener Philharmoniker is een klassieke schoonheid onder de beleggingsmunten. Met het in het oog springende design van het Weens Filharmonisch orkest is deze 1/2 oz. gouden munt een echte must have voor elke verzamelaar en belegger. De 1/2 troy ounce Philharmoniker staat symbool voor de Oostenrijkse cultuur en kwaliteit.
5 - 10 werkdagen levertijd

5 - 10 werkdagen levertijd

SKU
GMWIPH1/2T
€ 846,91

De 1/2 troy ounce Wiener Philharmoniker goud, is sinds 1989 in productie door de historische Oostenrijkse Munterij. Hier worden in Wenen al meer dan 800 jaar exceptionele gouden muntstukken geproduceerd. De Wiener Philharmoniker is een 1/2 ounce gouden munt van 999,9 / 1000 goud en heeft een gewicht van 1/2 ounce (15,55 gram). In de jaren 1992, 1995, 1996 en 2000 was de Wiener Philharmoniker 's werelds best verkopende munt. Sinds de lancering in oktober 1989, werden meer dan 8,7 miljoen Wiener Philharmoniker gouden munten verkocht aan beleggers over de hele wereld. Al deze munten bij elkaar hebben een gewicht van 5,8 miljoen ounces, oftewel ongeveer 182 ton puur goud!

Europa ’s enige gouden beleggingsmunt
De gouden Wiener Philharmoniker is vernoemd naar het beroemde Weens Filharmonisch orkest en is de enige munt die in Europa als puur gouden beleggingsmunt wordt verhandeld. De Philharmoniker is ook enorm populair in Noord-Amerika en Japan.

De gouden Wiener Philharmoniker werd ontworpen door Thomas Pesendorfer. Het ontwerp is sinds de eerste editie van 1989 nooit gewijzigd. De 1/2 troy ounce Wiener Philharmoniker heeft een face value van €50,-. Voor de invoering van de Euro, werd op de achterzijde de nominale waarde in Schilling weergegeven. In het eerste jaar van uitgifte zijn er 351.000 van deze gouden munten geproduceerd.

De 1/2 troy ounce Wiener Philharmoniker is vrijgesteld van btw in alle EU-landen, en is al vele jaren een van de meest actief verhandelde gouden munten ter wereld.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
FabrikantMünze Österreich AG
HerkomstOostenrijk
MetaalGoud
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal15,55 gram | 1/2 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2020
Nominale waarde€ 50,-
Diameter (mm)28
Dikte (mm)1,6
VerpakkingMunthoes, per 10 in tube, per 500 in monsterbox
CertificaatNee
Levertijd5 - 10 werkdagen levertijd

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/2 Oz Wiener Philharmoniker gouden munt (diverse jaren)