Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Krugerrand / Rand

16 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

16 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Rand Refinery

Wie aan Zuid-Afrikaans goud denkt, komt vaak als eerste uit op de wereldbekende Rand en Krugerrand munten. Vooral de Krugerrand kent een lange geschiedenis en was ooit ‘s werelds best verkochte beleggingsmunt. Vooral in Amerika was de Krugerrand bijna niet aan te slepen. Het succes van deze munt heeft ook andere landen aangespoord om hun eigen gouden munten op de markt te brengen, zo verscheen er in 1979 de eerste Maple Leaf , die wij vandaag de dag kennen als een zeer populaire gouden munt.

De Krugerrand
De eerste Krugerrand werd geslagen in 1967. Dit is ook de eerste munt dat precies 1 Troy Ounce goud bevat, dat de standaard is voor de handel in goud. Deze munt wordt hedendaags nog steeds geslagen door de Rand Refinery in Zuid-Afrika. De Krugerrand beleggingsmunt is nog steeds een van de bekendste gouden munten. Op de voorzijde wordt Paul Kruger, vijfde president van Zuid-Afrika afgebeeld. Op de achterkant van de munt is een springbok te zien, een dier die symbool staat voor het Afrikaanse wild. Door de legering van goud en koper heeft deze munt een mooie rood-gouden kleur. De Krugerrand heeft een zuiverheid van 22 karaat (916,7/1000).

De Rand
Rand gouden munten zijn voor het eerst in het jaar 1961 in Zuid-Afrika vervaardigd ter vervanging van de Zuid-Afrikaanse pond. Er zijn onder meer 1 Rand munten en 2 Rand munten beschikbaar die als wettig betaalmiddel gebruikt konden worden, maar die tegenwoordig voornamelijk in het bezit zijn van muntverzamelaars en beleggers. De gouden Rand munten worden vanaf 1983 niet meer geslagen. Vanaf dat jaar werden de gouden munten namelijk volledig door de Krugerrand vervangen. De 1 Rand en 2 Rand gouden munten uit Zuid-Afrika kennen als munteenheid van het land de afkorting ZAR. 1 en 2 Rand munten hebben een zuiverheid van 22 karaat (916,7/1000).