Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Heraeus

17 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

17 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

HeraeusWie en wat doet Heraeus
Heraeus is naast een technologiegroep wereldwijd een van de grote spelers op het gebied van het verwerken van edelmetalen. De hoofdvestiging van Heraeus is gezeteld in de plaats Hanau in Duitsland. Het is een bedrijf dat al meer dan 160 jaar in handen is van één familie, maar dat uitgegroeid is tot een wereldbedrijf met meer dan dertienduizend werknemers verspreid over ruim 120 bedrijven. Heraeus richt zich met verschillende bedrijfsonderdelen op meerdere sectoren, zoals met de bedrijfsonderdelen precious metals, materials technology, electro-nite, medical, dental, quarzglas en noblelight.

Heraeus goudbaren met certificaat
Er worden door Heraeus goudbaren in verschillende soorten aangeboden, die vergezeld gaan van een certificaat. Er worden standaard Heraeus goudbaren verkocht, maar men kan de keuze ook laten vallen op een Kinebar. In een Heraeus kinebar is het hologram op de achterkant verwerkt. Heraeus is een LBMA gecertificeerd bedrijf en dat betekent dat het goud met certificaat wereldwijd eenvoudig weer verhandeld kan worden. Heraeus is een internationaal bedrijf dat de verantwoordelijkheid neemt op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Er wordt door het bedrijf onder meer aandacht besteed aan de veiligheid, gezondheid en welzijn van de medewerkers, die ook de kans krijgen om zich binnen het bedrijf te ontwikkelen. Ook op het gebied van innovatie staat Heraeus niet stil en volgen de ontwikkelingen zich snel op. Met ingang van 2011 heeft het bedrijf Heraeus met betrekking tot de verantwoorde productie van goud met certificaat alle goudbaren voorzien van een serienummer. Bij elke Heraeus goudbaar wordt een kwaliteitscertificaat afgegeven die met het baarnummer overeenkomt.

Geschiedenis Heraeus
De grondlegger van het bedrijf Heraeus was Wilhelm Carl Heraeus, die in 1851 als chemicus en apotheker opgeleid was en in dat jaar de apotheek van zijn vader overnam in Hanau in Duitsland. In die tijd was er veel vraag naar platina, maar ondervonden de goudsmeden problemen met het smeden. Wilhelm Carl Heraeus begon met experimenteren om het grote volumes platina te kunnen smelten. Dat duurde enkele jaren, maar werd een succesvol experiment in 1856 na de ontwikkeling van een knalgas blaaspijp. In 1896 slaagde het bedrijf van Heraeus erin om duizend kilogram zuiver platina te smelten en te verwerken. Het bedrijf werd verder uitgebreid en in 1896 werd het bedrijf WC Heraeus Platinum Smelting Factory opgericht. Twee jaar later kregen de twee zonen van Wilhelm Carl een functie binnen het bedrijf als managers. In 1927 nam de derde generatie van de familie Heraeus het bedrijf over. In 1958 werden de eerste dochterondernemingen gelanceerd in Frankrijk en Italië, waarna er ook fabrieken in Japan en de Verenigde Staten werden opgericht. In 1983 werd Heraeus geleid door de vierde generatie van de familie met Jürgen Heraeus aan het hoofd. Vanaf die periode is het bedrijf zich wereldwijd nog verder gaan profileren en werd in 1985 Heraeus Holding GmbH opgericht. In 2010 is het WC Heraeus in twee divisies gesplitst, namelijk in Heraeus Precious Metals en in Heraeus Materials Technology. Op het gebied van de verkoop van goudbaren is Heraeus een LBMA geaccrediteerd bedrijf en worden de goudbaren geleverd met certificaat. Dat maakt het wereldwijd verhandelen van goudbaren van Heraeus simpel.