Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Oz Call of the Wild - Howling Wolf 2014 gouden munt

De 1 Oz Howling Wolf 2014 is de eerste munt uitgebracht als onderdeel van de Call of the Wild series door Royal Canadian Mint. Deze munt heeft een zeldzame goud percentage van 999.99/1000 en is hierdoor nog zuiverder dan de welbekende Maple Leaf.

Niet leverbaar

SKU
GMMALE1T14WO

Royal Canadian Mint heeft een muntenseries in het leven geroepen met een thema gebaseerd op de wilde dieren van Canada. De 1 Oz Howling Wolf 2014 is de eerste van drie munten die jaarlijks zullen worden uitgebracht als onderdeel van de Call of the Wild series. Deze serie is verbonden aan de welbekende Maple Leaf en kan worden gezien als een aparte aftakking van de populairste serie van de Royal Canadian Mint. De munten uit deze serie worden allen vervaardigd in de allerhoogste zuiverheid van 99999 goud en zijn daardoor nog zuiverder dan de munten geproduceerd in de standaard Maple Leaf serie.

Munten van de Call of the Wild serie
De Call of the Wild serie bestaat uit de volgende gouden munten:

2014: 1 Oz Call of the Wild - Howling Wolf gouden munt
2015: 1 Oz Call of the Wild - Growling Cougar gouden munt
2016: 1 Oz Call of the Wild - Roaring Grizzly Bear gouden munt
2017: 1 Oz Call of the Wild - Elk gouden munt
2018: 1 Oz Call of the Wild - Golden Eagle gouden munt
2019: 1 Oz Call of the Wild - Moose gouden munt
2020: 1 Oz Call of the Wild - Bobcat gouden munt

Speciale Maple Leaf: Howling Wolf
Liefhebbers van de Maple Leaf munten zullen de nieuwe Call of the Wild series een fijne toevoeging vinden aan hun collectie. Deze prachtige munt bevat een gedetailleerde afbeelding van de wolf waarnaar deze gouden munt vernoemd is. Het ontwerp is een bedenksel van Canadese kunstenaar Pierre Leduc en geeft de wolf weer zoals wij hem het beste kennen: huilend. Het gehuil van wolven is een communicatiemiddel die dient om de roedel bij elkaar te houden of als waarschuwingskreet. Achter de afgebeelde wolvenkop zijn ook golven zichtbaar die het geluid van zijn gehuil op een grafische manier uitbeelden.

Howling Wolf van de puurste goud
Een opmerkelijk kenmerk van de gouden Howling Wolf is zijn zuiverheid van 999.99/1000 goud. Deze zuiverheid komt zelden voor en is maakt deze munt puurder dan de standaard Maple Leaf serie. Een klein esdoornblad is zichtbaar onder de afbeelding van de wolf en is een algemeen kenmerk van de Maple Leaf die beschouwd kan worden als veiligheids- en authenticiteitskeurmerk. De achterkant van de munt is voorzien van het officiële portret van Koningin Elizabeth II en siert elke munt van de Royal Canadian munt. De Howling Wolf wordt u aangeboden in een certicard behuizing welke is voorzien van informatie met betrekking tot de zuiverheid en gewicht (1 Troy Ounce oftwel 31,1 gram) van de munt.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverde product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantRoyal Canadian Mint
HerkomstCanada
MetaalGoud
Zuiverheid999,99
Gewicht van edelmetaal31,10 gram | 1 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2014
Nominale waardeCA$ 200,-
Diameter (mm)30
Dikte (mm)2,8
VerpakkingPlastic
CertificaatJa
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Oz Call of the Wild - Howling Wolf 2014 gouden munt