Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1 Kilo Lunar Series II Paard 2014 zilveren munt

De 1 kilo Lunar Paard 2014 munt is een zilveren munt die geslagen wordt door fabrikant Perth Mint in Australië. Het design van de zilveren munten komt voort uit de Chinese jaartelling en de zogenaamde Lunar kalender. 2014 is volgens deze Chinese maankalender uitgeroepen tot het Jaar van het Paard en om die reden zijn er twee paarden afgebeeld op de 2014 editie van deze Lunar 1 kilo munt.

5 - 15 werkdagen levertijd

5 - 15 werkdagen levertijd

SKU
ZMLUN1K14
€ 1.282,59
Producent
  • The Perth Mint

Wederom heeft Perth Mint Australië een uitzonderlijk ontworpen munt uitgebracht . De Lunar Paard werd geslagen voor het jaar 2014 en zal naar verwachting net zo populair zijn als de gouden versie van deze munt. Lunar munten worden elk jaar voorzien van een nieuw ontwerp. Op deze munt worden er twee paarden afgebeeld die een slokje water zullen nemen van een naastgelegen waterpoel . Achter hen zien wij een landschap van ruige natuur . Het gewicht, fijnheid en de nominale waarde van deze munt wordt weergegeven op de achterkant tezamen met een portret van Koningin Elizabeth II .

Lunar Paard 2014
De Lunar paard munt is de zevende munt in de tweede Lunar serie en werd uitgebracht eind 2013. Zoals gebruikelijk, worden deze zilveren munten geslagen in een scala van verschillende formaten, waaronder de populaire Troy Ounce ( 31,1 gram ) versie. Daarnaast wordt er ook een kleinere halve ounce munt geproduceerd . De grootste munt geslagen in deze reeks is een gigantische 10 kilo Lunar Paard die kan worden verkregen op aanvraag . Door de grote vraag naar deze munten en door de beperkte oplage zijn Lunars beperkt verkrijgbaar.

De Lunar kalender
De Lunar maankalender is waarschijnlijk de oudste chronologische kalender die er bestaat. Het is gebaseerd op het verschijnen van de nieuwe maan en focust zich elk jaar rond een ander dier. Volgens de Chinese traditie, kan elk dier worden geassocieerd met een bepaald type persoonlijkheid. De Lunar cyclus heeft een duur van 12 jaar. Daarna begint deze dierenreeks opnieuw. Wij zitten momenteel in de tweede Lunar serie. De Lunar Serie I is in 2007 afgerond. Ondanks het feit dat deze munten door het Australische Perth Mint zijn gemunt, blijven zij over de hele wereld zeer populair, vooral in China waar ze gretig worden verzameld.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken. Dit product wordt nieuw geleverd direct van de producent. U ontvangt het product in een originele muntcapsule.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTWMarge tarief
FabrikantThe Perth Mint
HerkomstAustralië
MetaalZilver
Zuiverheid999
Gewicht van edelmetaal1 kilogram
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
Jaar2014
Nominale waardeAU$ 30,-
Diameter (mm)100,6
Dikte (mm)14,6
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
Levertijd5 - 15 werkdagen levertijd

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1 Kilo Lunar Series II Paard 2014 zilveren munt