Skip to Store Area:

Goudpensioen

Veel producten uit voorraad leverbaar SNELLE LEVERING
 Veel producten uit voorraad leverbaar WINKEL IN AMSTERDAM

 Veel producten uit voorraad leverbaar ALTIJD ACTUELE PRIJZEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar VEILIG BETALEN

 Veel producten uit voorraad leverbaar GROOTSTE ASSORTIMENT

Palladium

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

999,5 puur palladium munt Cook Islands 1 oz

1 Oz Cook Islands palladium munt (diverse jaren)
Niet leverbaar Niet leverbaar

1 Oz Palladiumbaar Heraeus 9995 in voorraad

1 Oz palladiumbaar (31,1 gram)
In voorraad: 1 - 2 werkdagen levertijd In voorraad: 1 - 2 werkdagen levertijd
€ 2.499,48

1 Oz palladium munt 9995 Maple Leaf in voorraad

1 Oz Maple Leaf palladium munt (diverse jaren)
In voorraad: 1 - 2 werkdagen levertijd In voorraad: 1 - 2 werkdagen levertijd
€ 2.499,48

100 gram Palladium baar Heraeus 9995

100 gram palladiumbaar
Niet leverbaar Niet leverbaar

500 gram Palladium baar 9995 Argor Heraeus

500 gram palladiumbaar
Niet leverbaar Niet leverbaar

1 kilo palladium baar Heraeus Edelmetalle 9995

1 kilo palladiumbaar
Niet leverbaar Niet leverbaar
   

6 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

Palladium is een zilverwit metaal dat het laagste smeltpunt heeft van alle edele metalen. Door deze unieke eigenschap, groeide wereldwijd de industriële vraag naar palladium in zowel 2010 en 2011 met zeven procent. Ongeveer 65% van het palladium aanbod in de wereld wordt gebruikt voor  katalysatoren van auto's. Nog eens 10% tot 20% van het palladium aanbod wordt gebruikt voor industriële en medische toepassingen, zoals elektronica, chemie en glas, chirurgische instrumenten en tandheelkunde.

Palladium wordt ook veel gebruikt als legering met goud om zo witgoud te verkrijgen. Witgoud wordt vaak toegepast bij het maken van sieraden. Palladium is zeer zacht en makkelijk te bewerken.

Beleggen in palladium
Beleggen in palladium is nog steeds een goed bewaard geheim onder professionals. Een investering in palladium is heel  geschikt voor de diversificatie van uw beleggingsportefeuille. Goudpensioen maakt het beleggen in fysiek palladium beschikbaar voor iedereen!

De waarde van palladium wordt nog niet heel lang herkend en erkend. Ondertussen heeft het edelmetaal zijn plaats weten te veroveren en wordt het nu voornamelijk gebruikt vanwege de lagere prijs en als alternatief voor platina. In feite kun je zeggen dat bijna elk product dat wordt vervaardigd in meer of mindere mate gebruik maakt van een edelmetaal zoals palladium.

De vraag naar palladium
Vanuit Europa en Amerika, maar ook vanuit landen als China en India stijgt de vraag naar palladium. Als gevolg van de groeiende productie van katalysatoren voor de auto industrie, zal deze trend zich waarschijnlijk voortzetten in de toekomst. De verkoop van auto's over de hele wereld zal naar verwachting blijven stijgen, wat betekent dat tientallen miljoenen voertuigen de fabrieken zullen uitrollen. Dat vertaalt zich in miljoenen ounces palladium, want al deze voertuigen moeten worden uitgerust met een katalysator. Ook wordt palladium gebruikt  als legeringselement in wit gouden sieraden, tandheelkunde en in de micro-elektronica. Dit leidt tot een grote vraag, die in de komende jaren waarschijnlijk zal worden weerspiegeld in hogere palladium prijzen.

Vraag en aanbod
Terwijl aan de zijde van de investeringskant in palladium vraag hoog is, ziet de  aanbodzijde er zwak uit . Geschat wordt dat Rusland en Zuid-Afrika  ongeveer 85% van de markt in de wereld aan palladium leveren. Rusland heeft een voorraad opgebouwd, maar deze voorraad lijkt snel af te nemen. Zuid-Afrika heeft regelmatig te kampen met mijn stakingen en sommige mijnen worden zelfs gesloten vanwege de slechte omstandigheden. Hierdoor is de voorraad palladium in Zuid-Afrika gezonken tot het laagste niveau ooit.

Palladium munten en palladium baren
Net als alle andere edele metalen, wordt palladium gekocht en verkocht in de vorm van gouden munten en baren. Bekende producenten van palladium baren zijn Umicore, Credit Suisse en Pamp Suisse. Palladium baren zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten en zijn daarom ook geschikt voor de kleinere beurs of als een geschenk. De enige door de overheid uitgegeven palladium munt op de markt van vandaag is de Canadese Maple Leaf Palladium.