Winkel in Amsterdam Snelle levering Altijd actuele prijzen Veilig betalen Grootste assortiment
Toggle Nav

1/4 Oz Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)

De 1/4 Troy Oz Andorra Eagle is een gouden munt met de puurste zuiverheid van 999,9/1000. Deze munt is uitgegeven met het ontwerp van een adelaar en het wapenschild van Andorra. De munt bevat 7,77 gram goud.

Niet leverbaar

SKU
GMANEA1/4T

De eerste Andorra Eagle munten stammen uit 2009 en zijn uitgegeven door de Bavarian Mint in samenwerking met het ingesloten vorstendom van Andorra. Deze serie is heeft ook de eerste gouden munt met een gewicht van precies 1 gram op de markt gezet. Deze 1/4 Ounce versie heeft een gewicht van 7,77 gram en een diameter van 20,10 millimeter en een dikte van 0,8 millimeter. Andorra Eagles zijn gemaakt van de puurste 24-karaat goud. Dat wil zeggen dat het goud een zuiverheid heeft van 999,9/1000 goud.

Kwart ounce Andorra Eagle
De Andorra Eagle van 1/4 Troy Ounce kent dezelfde design als alle Eagles uit de serie. Op de voorkant van de munt wordt er een adelaar afgebeeld met gespreide vleugels. De adelaar heeft plaatsgenomen op een rots. Onderaan wordt de nominale waarde van de munt in Diner uitgedrukt. De Diner is een kunstmatig munteenheid en wordt niet in Andorra gebruikt als betaalmiddel. Het land maakt voor dagelijkse transacties gebruik van de Euro. Voor de invoering van de euromunt werd er gebruikt gemaakt van de twee buurlanden Frankrijk en Spanje. De achterkant van de munt is versierd met het wapenschild van Andorra.

Gouden Eagle munt kopen

Alle gouden munten uit de Andorra Eagle serie worden direct van de smelter geleverd en zijn verpakt in een stof- en krasvrije muntcapsule. De munt is eenvoudig, snel en secuur te bestellen. U kunt de 1/4 Oz gouden Andorra Eagle munt meteen in uw winkelwagen plaatsen en daarna afrekenen via iDeal of per bancaire spoedoverboeking. Een order rechtstreeks plaatsen in onze winkel behoort ook tot de mogelijkheden. Ongeacht op welke wijze u bestelt, kunnen wij uw order per verzekerde post naar u toesturen of kunt u deze in onze winkel afhalen.

* De getoonde afbeelding is een voorbeeld, het geleverd product kan hiervan afwijken.
** Het aangegeven gewicht heeft uitsluitend betrekking op het gewicht van het edelmetaal. Het totale gewicht van het product kan hierdoor afwijken.
*** Getoonde prijzen zijn inclusief BTW (indien van toepassing).

Extra informatie
BTW0% tarief
FabrikantDiverse
HerkomstAndorra
MetaalGoud
Zuiverheid999,9
Gewicht van edelmetaal7,77 gram | 1/4 troy ounce
KwaliteitUNC (ongecirculeerd)
JaarDiverse
Nominale waarde25,- Diners
Diameter (mm)20,1
Dikte (mm)0,8
VerpakkingMuntcapsule
CertificaatNee
LevertijdNiet leverbaar

   Veelgestelde vragen en antwoorden


Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:1/4 Oz Andorra Eagle gouden munt (diverse jaren)